NHL

May 7, 2021

NHL i natt: Connor McDavid nærmer seg 100 poeng

I Canada finnes det to spillere som produserer poeng for hvert sitt lag. En av dem har scoret 40mål, og han andre kan nå 100(!) poeng denne sesongen.

Spenningen rundt hvilke lag som går til sluttspill ble lagt i dvale under nattens NHL-oppgjør. Nå rettes fokuset mot den canadiske divisjonen og to spillere for henholdsvis Toronto Maple Leafs og Edmonton Oilers.

McDavid med tre assist i Oilers-tap

Edmonton Oilers er allerede klare for sluttspill, og hjemme mot jumbo-plasserte Canucks så ble det tap 6-3 i natt. Connor McDavid var involvert i alle Oilers sine mål, og står med hele 96(!) poeng i årets sesong. Nå gjenstår det fire kamper av årets grunnserie og alt taler for at McDavid vil nå 100 poeng denne sesongen.

- Veldig hyggelig at folk legger merke til det, men for meg er det ikke så veldig avgjørende. Skjer det, så skjer det. Og skulle det ikke skje, så er det ingen katastrofe for meg. Viktigste er at vi finner tilbake til vårt spill før sluttspillet, forteller han ydmykt til NHL.com

Bortelaget fra Vancouver ledet hele 3-0 etter 6.33 og da Hawryluk gjorde 4-0 etter 12.22 i den første perioden, så var kampen over for olje-laget. Oilers kom seg opp til 2-4 og 3-5, men lyset gikk av da Canucks satte 6-3 med fire og et halv minutt igjen å spille.

Se målene her

40 mål på 49 kamper

En annen poeng-maskin i samme land befinner seg i Toronto. Auston Matthews scoret i natt sitt mål nr.40 på 49 kamper denne sesongen.

Toronto har vært overlegne med sine 74 poeng i North Division denne sesongen, og går inn i Stanley Cup med skyhøy selvtillit. Lagets toppscorer Matthews er fornøyd med å score sitt 40ende mål for klubben.

- Det betyr veldig mye for meg, men må ikke glemme at dette er en lagsport og at jeg er heldig som har så fantastiske lagkamerater, forteller han til samme kanal.

Spilleren blir den første til å nå 40 mål under årets sesong, og nå skryter lagkameratene av han.

- Helt utrolig. Det er helt surrealistisk å se på, han får det til å virke så enkelt, forteller hans lagkamerat John Tavares til NHL.com

Hjemmelaget Toronto slo Montréal Canadiens på hjemme-is i natt med sifrene 5-2. Kampen var allerede avgjort etter 20minutter, hvor hjemmelaget ledet 4-0. Hjemmelagets scoringsmaskin kom på scoringslisten i 3.periode, hvor han sørget for 5-2.