Landslaget

May 3, 2021

Norge fikk det tøft i landskamp-comebacket

(Sverige - Norge 5-2) I den første landskampen siden februar 2020 fikk Norge en kjempestart, men svenskene kom tilbake og styrte etter hvert det meste.

I det første av to møter med Sverige på to dager fikk Norge det tøft i Malmö Arena. Tobias Lindström scoret mot sitt eget fødeland tidlig, men Sverige tok gradvis over kampen og var det klart beste laget.

Henrik Haukeland ble kåret til Norges beste etter en hektisk aften.

- Spesielt

Norge sjokkerte svenskene i Malmö og tok ledelsen i overtall etter drøye to minutter. Mathias Trettenes gjorde en kjempejobb og la ut til Tobias Lindström - fra Sverige - som sendte pucken videre i krysset.

- Det kommer alltid til å være spesielt for meg å spille mot Sverige, sa Lindström i pauseintervjuet.

Sverige hevet seg og var det beste laget i andre halvdel av første periode der også utligningen da Henrik Haukeland måtte gi retur på en styring og Jesper Fröden fikk en enkel jobb. Svenskene hadde også to pucker i metallet før lagene gikk til første pause.

- En ok periode av oss. Vi klarte oss ganske bra der ute, særlig de første ti minuttene, oppsummerte Lindström om de 20 minuttene der Sverige vant skuddstatistikken 11-3.

Snudde

Midtveis i andre periode kom Nils Lundkvist seg inn foran Sondre Bjerke og styrte inn ledermålet for svenskene etter en periode med ålreit trykk, men relativt få store sjanser.

Med 37 sekunder igjen til andre pause kom 3-1-målet. Max Friberg fikk god plass og smalt pucken inn bak Haukeland. 13-3 i skudd forteller langt på vei hvordan perioden forløp.

- Sverige satte opp tempoet. Det er mange hos oss som ikke har spilt kamp på fem måneder, så vi må komme inn i kamptempo. Det går også fortere her enn mange er vant til, sa Jonas Holøs etter to perioder.

Uheldig Bjerke

Dommerne måtte innom boksen for å kikke på video før de godkjente Oscar Lindbergs 4-1-mål. Snaue åtte minutter før slutt kom nummer fem da pucken traff Sondre Bjerkes skøyte og skled over streken.

Norge slet offensivt, men reduserte med fire og halvt minutt igjen på uret da Martin Rønnild traff godt på det som faktisk var nordmennenes første skudd på mål i tredje periode.