Elitehockeyligaen

March 14, 2024

Søberg-dobbel i Vålerenga-oppvisning

JORDAL (nitten.no) Etter å ha avsluttet seriespillet med fem baklengsmål i snitt, tok Vålerenga grep, tettet igjen og innledet kvartfinale-serien med å knuse Stjernen.

8, 3, 6, 5 og 3 mål feil vei på de siste fem EHL-seriekampene er ikke akseptabel standard på Jordal og kostet også laget sølvet i serien.

Torsdag så Vålerenga ut til å ha lært fra den elendige starten i Halden lørdag, gikk voldsomt ut på Jordal og la grunnlaget for den solide 7-1-seieren i første periode.

Da Linus Rosdahl satte inn det fortjente ledermålet etter snaue sju minutters spill, viste skuddstatistikken 11-0!

Søberg-frekkas

Austin Cangelosi så ut til å kunne få Stjernens første store sjanse i matchen, men mistet pucken til en aggressiv Markus Søberg som satte fart, kom seg forbi gjestenes poengkonge, skled inn foran Preben Rabben Arntsen og økte til 2-0.

Det tok nesten et kvarter før Stjernen fikk periodens første skudd på mål til tross for at laget fikk tilbake fire av de ni spillerne som manglet siste serierunde!

Vålerenga-dominansen var total, men et overtall mot slutten av perioden fikk gjestene inn i matchen. JJ Piccinichs avslutning skled inn under Tobias Johansen Breivold.

Skulle det snu for VIF mot Stjernen som sist i Fredrikstad? Ett minutt ut i midtperioden svarte VIF. Kalle Ekelunds skudd ble stoppet av Arntsen, men Søberg fikk en enkel jobb på returen.

Olimb-mål

Og historien gjentok seg i siste periode. Matchuret hadde ikke nådd to minutter da Martin Røymark fant Sebastian Johansen foran mål som igjen fant plass mellom stolpen og Arntsen.

Stjernen-målvakten var utspilt da Vålerenga la på til 5-1. Mika Partanen kunne skutt selv, men la en perfekt pasning til Mathis Olimb som smalt inn scoringen som i praksis avgjorde matchen foran drøye 2000 tilskuere.

I spill fem mot tre med fem minutter igjen byttet de to roller. Olimb la til finnen som sendte VIF-puck nummer seks i nettet. Stjernen resignerte og Christopher Bengtsson økte under ett minutt senere.

Kvartfinale-duellen fortsetter i Fredrikstad lørdag.