Elitehockeyligaen

January 20, 2024

Storhamar mot seriegull etter Jordal-oppvisning: - Norges desidert beste lag

JORDAL (nitten.no) Storhamar tok sin 18. strake seier (!) i klassikeren på Jordal og leder nå EHL med hele 14 poeng.

5286 tilskuere pluss statsminister Jonas Gahr Støre fikk se Andreas Martinsen, Martin Rønnild og de andre Storhamar-spillerne styre mot en ny pokal lørdag.

Martinsen scoret ett og serverte Martin Rønnild lagkompisens andre på lekkert vis i 6-1-seieren (!) på Jordal som betyr at det nå skiller hele 14 poeng mellom nummer én og to på tabellen.

- For en maktdemonstrasjon av Norges desidert beste lag! Myrvold meldte «seriefinale» om dette oppgjøret. Serien avgjort for lenge siden, og i kveld så vi hvorfor!, skriver TV 2-ekspert Erik Follestad på X.

- Storhamar imponerer med nok en solid prestasjon. Norges klart beste hockeylag for tiden kommer til å vinne seriespillet på en overbevisende måte, melder ekspert Tor Nilsen.

Med 18 strake seirer må Storhamar nå kollapse dersom ikke seriegullet skal ende i CC Amfi.

Tidlig ledermål

Andreas Martinsen brukte under et og et halvt minutt på å gi Storhamar ledelsen på arenaen han hadde som hjemmebane siste halvdel forrige sesong.

Tobias Johansen Breivold var dekket og pucket suste i nettet til stor jubel fra de mange Storhamar-supporterne bak motsatt mål.

Gjestene vant skuddstatistikken 12-6 i første periode og ledet toppkampen fortjent etter 20 minutter. Nærmest utligning kom Mika Partanen da han fikk pucken forbi en utspilt Markus R. Stensrud, men Stefan Espeland ryddet opp.

Med Thomas Olsen tilbake virket Vålerenga farligere enn i Sarpsborg torsdag, men i denne perioden av matchen fikk laget tre muligheter i overtall uten uttelling.

Lekker dobbel

Med snaue fire minutter igjen av perioden fikk Martin Rønnild tak i pucken og stormet fremover. Storhamar-spilleren fikk tid, fyrte løs og pucken forsvant i nettet via Breivold som neppe var fornøyd med egen innsats der.

Med et drøyt i minutt igjen til andre pause fikk VIF håp. Pucken ble liggende på streken etter å ha truffet innsiden av stolpen og Mika Partanen skjøv den over streken med skøyta.

Dommerne dømte mål på isen og sto på den avgjørelsen etter å ha sett på video til voldsomme reaksjoner fra Storhamar-delegasjonen.

Fem minutter ut i siste periode kom Storhamar to foran på ny. Andreas Martinsen suste forbi Stian Solberg og la lekkert tilbake til Martin Rønnild som la pucken i nettaket.

Da Andreas Dahl traff blink med Andrew Nielsen utvist, var klassikeren i praksis avgjort.

Ydmykelsen ble komplett da Eirik Salsten i løpet av drøye to minutter på lekkert vis lekte inn 5-1 og vippet inn gjestenes sjette i nettaket.