CHL

September 3, 2021

Tøft CHL-gjensyn for Frisk Asker: - De var veldig gode

Det ble et tøft møte med Champions Hockey League for Frisk Asker mot energidrikkgjengen fra Østerrike. Gjestene ga seg ikke før det sto 6-2 på tavla.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

692 tilskuere og nasjonalsangene markerte at hockeysesongen er i gang i Norge, men for Frisk ble det et tøft møte med CHL.

Laget endte uten poeng for to sesonger siden, og smultringen står også nå etter 6-2-tap mot Red Bull Salzburg fredag kveld.

Østerrikerne, som denne sesongen spiller i den sentraleuropeiske ligaen med lag fra hjemlandet, Italia, Slovenia, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn, var et knepp skarpere foran mål og innledet gruppa med tre poeng.

- Vi møtte veldig bra motstand. De var veldig gode, men det er kult å spille mot lag vi aldri har møtte før. Så gjorde vi noen dumme feil som ga noen baklengsmål, men ellers var det helt ok, sier comeback-kid Christian Kåsastul til nitten.no.

Gustafsson-utligning

Begge lag fikk sjansen i overtall i åpningsminuttene, men ingen kom nærmere enn Viktor Granholm da han satte en retur over Jean-Philippe Lamoureux i Salzburg-buret.

I det tredje undertallet, med sju og et halvt minutt igjen til første pause, fikk Ty Loney pucken foran mål, vendte vekk Nicklas Dahlberg og nærmest skled inn ledermålet.

Et halvt minutt senere fikk Frisk sjansen i spill fem mot tre i to minutter. Niklas Nevalainen traff stolpen i en situasjon der Salzburg-målvakt Lamoureux ble skadet og forlot isen, og kun sekunder senere fikk David Morley satt opp Hampus Gustafsson foran åpent mål til 1-1.

Tre minutter ut i midtperioden tok Salzburg igjen ledelsen ved Terrence James Brennan etter en situasjon der Frisk-spillerne protesterte voldsomt - til ingen nytte.

Bolzano søndag

Med tre minutter igjen av perioden traff østerrikerne blink igjen. Danjo Leonhardts 3-1-scoring gjorde utgangspunktet foran de siste 20 minuttene vanskelig for hjemmelaget.

Og allerede 24 sekunder ut i tredje periode virket matchen avgjort da Thomas Raffl smalt inn nummer fire for gjestene. Et drøyt minutt senere så Dahlberg ut til å redde, men avslutningen fra Mario Huber skled over streken.

Fire minutter ut i perioden ble Frisk tildelt straffeslag der Granholm var sikker og lurte innbyttermålvakt Nicolas Wieser. Ty Loney økte igjen for gjestene i et av mange overtall med drøye fire minutter igjen og ødela det siste lille håpet om Frisk-opphenting.

Søndag venter italienske HC Bolzano i Askerhallen.