10 dager igjen til årets hockey-event i Norge. Her er siste nytt

Ullevaal stadion onsdag 1. august. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Ullevaal stadion onsdag 1. august. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Den norskættede NHL-legenden Glen Sather kommer til å være på plass under veldedighetskampen til Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist på Ullevaal stadion lørdag i neste uke. 

Glen Sather var trener for Edmonton Oilers under Wayne Gretzkys storhetstid der, og vant Stanley Cup med det kanadiske laget i 1984, 1985, 1987 og 1988. I tillegg vant han Stanley Cup som manager for Oilers i 1990, etter at Gretzky hadde blitt sendt til Los Angeles Kings. Nå er han president i New York Rangers, klubben til de to spillerne som arrangerer showet lørdag 11. august. 

Sather – hvis forfædre bar navnet Sæther – er det siste stornavnet i en lang rekke stjerner som tar turen til Oslo. 

– Når sånne figurer kommer, har du gjort noe riktig, sier Zuccarellos manager Kevin Skabo til Nitten.no. 

På spillersiden er det også et par tilskudd. Artem Anisimov fra Chicago Blackhawks og Kevin Fiala fra Nashville Predators deltar også i veldedighetskampen. 

Kevin Skabo kikker ut på Ullevaal-banen. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no
Kevin Skabo kikker ut på Ullevaal-banen. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

 

Nitten.no besøkte Ullevaal stadion onsdag. Da var arbeidet med å legge grunnlaget for en ishockeybane påbegynt, slik at alt er klart når rinken kommer fra Tyskland. 

Kevin Skabo innrømmer at han er spent på hvordan dette skal gå. Zuccarellos veldedighetskamp har tidligere blitt spilt i Stavanger Oilers’ arena, under nydelige, men langt mindre forhold. 

– Ja, det må jeg si at jeg er, på vegne av Mats og Henrik Lundqvist. Dette er vel dette noe av det største som skjer innen hockey i Skandinavia i år. 

– Når jeg ser dette her, vet jeg ikke om det ser lovende ut. Det er en del som gjenstår, fleiper Skabo mens han peker ut mot Ullevaal-banen og ler.

– Vi er jo helt i startfasen. Fundamentet legges nå, for at vi skal få helt flat is, påpeker han. 

– Lagoppstillingen er den sterkeste noen gang. Er du stolt over hva dere får til?

– Ja, det må jeg si. Jeg er først og fremst av Henke og Mats, da. Dette viser veldig hvilken posisjon de to gutta der har i NHL, når de får med verdensstjerner som Peter Forsberg og Daniel Alfredsson, Victor Hedman og Zdeno Chara. Dette er Stanley Cup-vinnere, VM-vinnere og OL-vinnere. Det er morsomt for meg å få jobbe med så fine folk som Mats og Henke, som klarer å dra disse stjernene til Oslo midt i sommerferien deres. 

16.000 billetter er solgt hittil.

Dørene åpner klokken 12.00 lørdag 11. august. Kjendiskampen starter klokken 13.00 og NHL-stjernenes match klokken 15.00.

Les mer informasjon om arrangementet på den offisielle nettsiden http://summerclassic2018.com.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar