#19 rangerer talentene i 2018-draften

NEW YORK (Nitten.no): Rasmus Dahlin er det første navnet som blir lest opp når en representant for Buffalo Sabres skal annonsere lotterivinnerens første draftvalg i American Airlines Arena i Dallas 22. juni.

Noe annet vil sjokkere omtrent alle eksperter, selv om Buffalo Sabres-manager Jason Botterill ikke vil bekrefte klubbens valg offentlig ennå.

Svenske Dahlin har i lang tid blitt ansett som det desidert største talentet i årets draft. 17-åringen har allerede storspilt i SHL, hvor han denne sesongen gjorde sju mål og 20 poeng på 41 matcher i grunnserien og ytterligere tre poeng på seks kamper i sluttspillet. Han ble også kåret til beste back under U20-VM i vinter.

Dahlin har allerede debutert på seniorlandslaget – og attpåtil spilt i de olympiske leker. Han er ekstremt kreativ, fryktinngytende god på skøytene og har en spilleforståelse som matcher dette. Svakheter? Nei, ikke ifølge TSNs ekspert Ray Ferraro, som har uttalt at «Dahlin forsvarer seg som Nicklas Lidström og går på skøyter som Erik Karlsson».

#19 har gått igjennom talentrankingene til Corey Pronman og Scott Wheeler hos The Athletic, Steve Kournianos hos The Draft Analyst/Sporting News, Cam Robinson hos Dobber Hockey og både Craig Button og Bob McKenzie hos TSN. Alle unntatt Kournianos har Dahlin som nummer én. Kournianos har ham som nummer to, bak Andrej Svetsjnikov.

Det er verdt å merke seg at disse ekspertene jobber med forskjellige utgangspunkt. McKenzie snakker med speidere og klubbledere og lager en liste som normalt ligner veldig på den rekkefølgen spillerne blir tatt av NHL-klubbene under draften, mens Kournianos lager en liste basert på hvilken rekkefølge han mener at klubbene bør velge dem etter.

Vår rangering er i utgangspunktet laget ved å slå sammen alle ekspertenes rangeringer og deretter plassere spillerne etter gjennomsnittsscore. Rasmus Dahlin havner dermed først, med et snitt på 1,2, mens Svetsjnikov blir nummer to fordi hans snitt er 2,2 og Filip Zadina nummer tre fordi hans snitt er 3,0. I en del tilfeller har vi likevel gjort justeringer basert på egne vurderinger.

Her er 2018-rankingen til #19:

 1. Rasmus Dahlin (D) (Frölunda, SHL) – (41-7-13-20)

Vi sliter med å komme opp med navnet på en eneste back som har sett så lovende ut før draftåret sitt som Rasmus Dahlin. Han er virkelig eksepsjonell. Dahlin deler ut heftige taklinger med samme selvfølgelighet som han danser med pucken forbi motstandere i offensiv sone. Det eneste faremomentet her er at hans ankomst i Nord-Amerika kommer til å bli møtt med enorme forventninger.

– Han kan sannsynligvis være den beste backen i en rekke lag allerede fra starten av, sier en NHL-manager til The Athletic.

 

 1. Andrei Svechnikov (RW) (Barrie, OHL) – (44-40-32-72)

«Fysisk klar for NHL. Svetsjnikov har avslutningsferdigheter i verdensklasse samtidig som han er tøff og spiller ansvarlig i forsvar. En målscorer som kan påvirke kampen i alle situasjoner. En fabelaktig blanding av fart, kraft og presisjon», skriver Cam Robinson hos Dobber Hockey. Han har rett. Dette er den beste målscoreren i draften og en spiller vi tror vil sette preg på NHL allerede i oktober i år.

 

 1. Filip Zadina (RW/LW) (Halifax, QMJHL) – (57-44-38-82)

En tsjekker som scoret sju mål på sju matcher i U20-VM i vinter, og som har levert 44 mål og 82 poeng på 57 kamper i QMJHL. I likhet med Svetsjnikov (188 cm) har også Zadina bra størrelse med sine 185 centimeter og 87 kilo (ifølge eliteprospects.com). Zadina kan også gå rett inn i NHL og produsere poeng – trolig minst like mye som Nico Hischier gjorde for New Jersey Devils nå.

 

 1. Evan Bouchard (D) (London, OHL) – (67-25-62-87)

Denne kanadiske backen er høyere på vår liste enn på andres, så her stikker vi hodet litt fram. Bouchard fremstår som NHL-klar med sine 188 centimeter, 87 kilo og 87 poeng på 67 kamper i et uvanlig svakt London Knights-lag. Han er solid nok defensivt og strålende i power-play, der han stadig viser fram sitt fantastiske skudd (25 mål denne sesongen). Craig Button er nærmest oss, ved å ha Bouchard som nummer fem, mens Pronman plasserer ham helt nede på 26.-plass.

 

 1. Quinn Hughes (D) (U. Michigan, NCAA) – (36-5-24-29)

Hughes omtales som den kanskje beste skøytegåeren i årets draft. Det er derfor ingen overraskelse at han er strålende med pucken. Selv om han mangler litt fysisk (178 cm), kan han offensivt minne litt om Dahlin med sin kreativitet og sine underholdende raid. Denne gutten har åpenbart et stort potensial, men vi er ikke sikre på om han spiller i NHL allerede kommende sesong, selv om han har klart seg såpass bra i sin første sesong på collegenivå (29 poeng på 36 kamper) at det ikke kan utelukkes helt.

 1. Oliver Wahlstrom (C/RW) (USNDT, USDP) – (53-40-42-82)

YouTube-stjernen har klatret på listene i løpet av denne sesongen og er nå inne på topp 10 de aller fleste steder. En skikkelig målscorer, med blendende teknikk og solid fysikk. Han er heller ikke håpløs i egen sone. Fenomenet Jack Hughes (draftes i 2019) er den eneste som slår Wahlstrom i poeng per kamp i USHL denne sesongen – med 2,00 mot 1,73 i snitt per kamp. Nummer tre på listen er Jake Wise med 1,56.

 

 1. Brady Tkachuk (C/LW) (Boston U, NCAA) – (40-8-23-31)

Dette er sønnen til Keith Tkachuk og broren til Matthew Tkachuk, så du forstår vel allerede nå hva du får i Brady Tkachuk: En spiller det gjør fysisk vondt å møte, som samtidig kan produsere mål. Han er ikke eksepsjonelt god på noen områder, egentlig, men heller ikke spesielt dårlig i noe. Han er allerede fysisk moden for NHL etter et år på collegenivå, der han gjorde 31 poeng på 40 kamper som 18-åring.

 

 1. Ty Smith (D) (Spokane, WHL) – (69-14-59-73)

Steve Kournianos har Smith rangert som den nest beste backen i årets draft og skriver at han er «en briljant toveisback som har grunnstein skrevet over hele seg». Han har et godt skudd og bra fart på skøytene, noe tallene fra WHL underbygger. Han er litt mindre enn en gjennomsnittlig NHL-back (180 centimeter høy og 79 kilo tung), men fremstår som ganske komplett allerede nå. Corey Pronman, som har Smith på 13.-plass, mener også at Spokane-backen fremstår uten svakheter.

 

 1. Adam Boqvist (D) (Brynäs J20, SuperElit) – (25-14-10-24)

De fleste har plassert Boqvist blant de tre beste backene i denne draften. Svensken beskrives som strålende offensivt og har vært fullstendig dominerende på juniornivå. Samtidig har han ennå ikke utrettet noe på seniornivå, der hans svake fysikk blir eksponert. Han er imidlertid så imponerende på skøytene og i spilleforståelsen at det forventes store ting fra ham i framtiden. Vi har flyttet ham litt ned fordi det fremdeles er en viss usikkerhet rundt hans defensive spill og fordi han sannsynligvis trenger 2-3 år før han er på NHL-nivå.

 

 1. Jesperi Kotkaniemi (C) (Ässät, Liiga) – (57-10-19-29)

Rangert som 2018-draftens beste finske spiller av finnprospect.com. Han applauderes for sin arbeidsvilje defensivt og har solid fysisk styrke, noe som har kommet godt med i møtet med voksne menn i Finlands toppserie denne sesongen. Kotkaniemi er en god playmaker og har mer enn anstendig teknikk, men han mangler litt fart på skøytene. Gjør en solid jobb i undertall, takket være sin evne til å lese motspillere. I møter med jevnaldrende under landskamper, har finnen klart seg godt – både på U16-, U18- og U20-nivå.

 

 1. Joseph Veleno (C) (Drummondville, QMJHL) – (64-22-57-77)

En storvokst senter som både har fart og jobber hardt. Veleno beskrives som en uselvisk spiller som gjør rekkekameratene sine bedre og sjelden er ute av posisjon. I tillegg er han god i power-play takket være et flott blikk for pasningsmuligheter. Han kom inn i QMJHL allerede som 15-åring fordi han var så talentfull og klarte seg fint der allerede fra første sesong. Nå er han en het kandidat til å bli den første senteren som velges i 2018-draften.

 

 1. Noah Dobson (D) (Acadie-Bathurst, QMJHL) – (67-17-52-69)

Mens Cam Robinson sammenligner Noah Dobson med Alex Pietrangelo, bemerker Corey Pronman at han er usikker på om hans poeng og skudd på mål vil la seg overføre til NHL-nivå ettersom Dobson har «middelmådige hender». Det er interessante kommentarer. Dobson spilte for et av de aller beste lagene i QMJHL og nøt godt av en mektig fysikk (190 centimeter og 81 kilo), så hvordan skal man tolke alt dette? Dobson kan fort ende opp som en solid back i andreparet og med begrenset spilletid i power-play. Tankene mine går til Brian Dumoulin. Både Craig Button og Bob McKenzie har Dobson på åttendeplass, mens Steve Kournianos venter til 16.-plass med å finne rom til ham.

 

 1. Joel Farabee (LW) (USNDT, USDP) – (53-27-37-64)

Det er delte meninger om Farabee. En av hans største tilhengere er Cam Robinson i Dobber Hockey, som har ham på 11.-plass på sin marsliste. Robinson beskriver denne venstrevingen som en god avslutter med bra blikk og strålende skøyteferdigheter, men poengterer også at han foreløpig mangler fysisk styrke. Pronman mener at han er god på skøyter, men ikke strålende, og at Farabees fremste styrke er hans intelligens. «En gutt med stjernepotensial», mener Steve Kournianos, som også fremhever hans fremragende arbeidsvilje og intensitet.

 

 1. Rasmus Kupari (C) (Kärpät, Liiga) – (39-6-8-14)

Kupari fylte 18 først i mars og spilte dermed nesten hele sesongen som 17-åring i Finlands toppserie, der han levert 14 poeng på 39 kamper. Han er 181 centimeter høy og veier foreløpig bare 74 kilo, ifølge eliteprospects.com, hvilket betyr at han ikke hadde noen fysiske fordeler der. Kupari utmerket seg i stedet med voldsom fart på skøytene og herlig teknikk. I et backtungt draftkull er dette en av få forwards som ser ut som en framtidig førsterekkespiller. Rapporter fra Finland tyder på at Kupari har bestemt seg for å bli i hjemlandet i to sesonger til, fordi han mener det vil være det beste for utviklingen hans. Det høres fornuftig ut.

 

 1. Bode Wilde (D) (USNDT, USDP) – (52-11-25-36)

En stor og tung back som har strålende instinkter offensivt og kan seile forbi motspillere med pucken under total kontroll. Han har altså både teknikk og fart, og i tillegg kan han by på et knallhardt skudd. I egen sone er hans overdrevne selvtillit ikke alltid like morsom å se på for en trener. Mange klubber vil nok også la seg lokke litt ekstra av at Wilde er høyrefattet. Hvis han rydder opp i sitt defensive register, kan dette være en framtidig stjerneback. Problemet hans er at draften har mange sådanne.

 

 1. Vitali Kravtsov (RW) (Traktor, KHL) – (35-4-3-7)

Denne spennende vingen lå et stykke nede på de fleste listene etter at grunnserien var ferdig i KHL denne sesongen. Vladivostok-gutten gjorde fire mål og sju poeng på 35 kamper der, men eksploderte i sluttspillet og var sterkt medvirkende til at Traktor gikk til avdelingsfinale der. Corey Pronman melder at han liker ferdighetene til Kravtsov, men er usikker på hvor smart spiller han er. Cam Robinson bemerker at avslutningene holder NHL-nivå og liker teknikken hans. Kravtsov har sjelden blitt funnet god nok for aldersbestemte landslag i Russland.

 

 1. Ryan Merkley (D) (Guelph, OHL) – (63-13-54-67)

Ryan Merkley er et fascinerende talent. Han fyller ikke 18 år før i august og vil dermed være blant de yngste som draftes i sommer. Han er en nådeløs poengmaskin og skøyter som en gud. Fantastisk i sin behandling av pucken. Han gjorde 55 poeng på 62 kamper i sin første OHL-sesong og 67 poeng på 63 kamper i sin andre – men på den andre siden endte han disse sesongene med henholdsvis -41 og -29. Uten å gå inn på den slitsomme pluss/minus-debatten, kan vi fastslå at hans defensive spill kommer til å skremme vekk enkelte lag. Hvor tidlig han blir valgt, er 2018-draftens mest åpne spørsmål. Det kan være alt fra topp 10 til andre runde. Potensialet er enormt, hvis man bare kan lære ham å spille forsvar. Det samme sa man for øvrig om Ryan Murphy, som ble draftet av Carolina Hurricanes som nummer 12 i 2011 og fremdeles ikke har etablert seg i NHL.

 1. Grigori Denisenko (LW) (L. Yaroslavl, MHL) – (31-9-13-22)

Når vi først har plassert ett «wild card», kan vi like gjerne finne rom til én til. Grigori Denisenko kan se ut som Mathew Barzals russiske lillebror når han danser rundt på isen. Han er en fenomenalt underholdende spiller å se på, men ikke nødvendigvis like fenomenalt effektiv. På den annen side har han debutert i KHL som 17-åring (fire sluttspillkamper) og det står det respekt av. I en draft hvor det er få forwards med skyhøyt potensial, er dette en spiller vi kan anbefale NHL-klubber å ta sjansen på. Det vil ikke overraske oss om Denisenko draftes av et lag som har flere valg i første runde, for eksempel New York Rangers.

 

 1. Akil Thomas (C) (Niagara, OHL) – (68-22-59-81)

Ingen draft-tilgjengelige spillere i OHL hadde flere poeng enn Thomas denne sesongen. Han er en allsidig spiller som kan bidra både i power-play og undertall. Det antas at han vil spille ving når han kommer seg til NHL. Thomas er spesielt god på retningsforandringer og spilleforståelse, har solid teknikk og er fremragende i å beholde kontroll over pucken på vei inn i motstanderens sone.

 

 1. Dominik Bokk (RW) (Växjö J20, SuperElit) – (35-14-27-41)

En tysker med ekstreme ferdigheter som tilbrakte denne sesongen i Sverige, for å få matching i den beste juniorserien der. Han fikk også 15 matcher i SHL (2 poeng). Bokk har fantastisk teknikk og kan danse salsa gjennom forsvar, samtidig som han er en bra playmaker og har avslutterferdigheter i tillegg, noe han fremfor alt har vist på det tyske landslaget. Bokk må forbedre seg uten pucken før han får sjansen i NHL, så han blir neppe å se i verdens beste liga før om 1-3 år.

 

 1. Ryan McLeod (C) (Mississauga, OHL) – (68-26-44-70)

Lillebroren til Michael McLeod er et topp 10-valg for noen og et sent førsterundevalg for andre. Corey Pronman liker hans kombinasjon av størrelse, fart, ferdigheter og spilleforståelse og mener at Ryan McLeod har et betydelig potensial. Han er en av de eldste i dette draftkullet (fyller 19 år før sesongstart) og kan havne i NHL raskt, men det er ikke ventet at han vil utvikle seg til en førstesenter. God i droppsirkelen og solid defensivt.

 

 1. Isac Lundeström (C/LW) (Luleå, SHL) – (42-6-9-15)

International Scouting Service (ISS) rangerte Lundeström som nummer tre i Europa midtveis denne sesongen, bare bak sine landsmenn Rasmus Dahlin og Adam Boqvist. Det gir mening hvis man ønsker å gjøre en trygg investering. Lundeström har allerede mye erfaring fra seniornivå. Han debuterte for Luleå i SHL allerede i 2015/16-sesongen (fire kamper) og har nå to fulle SHL-sesonger bak seg. Han er en klok senter som jobber hardt i alle soner. Speiderne anser ham som en framtidig 2.- eller 3.-senter på NHL-nivå.

 

 1. Jacob Olofsson (C) (Timrå, Allsvenskan) – (43-10-11-21)

Olofsson gjorde seg svært bemerket da Timrå rykket opp til SHL, gjennom å avgjøre tre av kampene i kvalifiseringsspillet. Nå nevnes han som et mulig topp 20-valg i årets draft. «Han har egentlig alt som skal til for å bli en skikkelig toppspiller», sier juniorlandslagets trener Tomas Montén til Aftonbladet. Olofsson er ikke spesielt rask, men han er stor, sterk og har god spilleforståelse. Montén mener at han minner om Alexander Wennberg, og at han i tillegg er flink til å være på plass der pucken er på vei.

 

 1. Rasmus Sandin (D) (Sault Ste. Marie, OHL) – (51-12-33-45)

Dette er en interessant back, som kan være undervurdert av mange. Han er plassert i andre runde av mange speidere, noe som kan skyldes at han verken er særlig høy (181 centimeter) eller rask. Sandin er imidlertid en klok spiller og en ledertype. Han har et strålende blikk for spillet og er ikke redd for å engasjere seg offensivt. Selv om han er litt lavere enn mange backer, men han har allerede solid styrke (veier 86 kilo) og er en utmerket spiller i egen sone. Vi tror at det laget som ender opp med Sandin, får en back som kommer til å spille i NHL i mange år.

 

 1. Jake Wise (C) (USNDT, USHL) – (18-9-19-28)

En senter som det var store forventninger til for to-tre år siden, da han ble nevnt i samme åndedrag som Jack Eichel. Siden har han slitt med skader, og han har heller ikke vokst i høyden, men han er fremdeles et veldig solid talent. God playmaker, kan skyte også, og en spiller uten åpenbare svakheter, selv om han kunne hatt litt bedre tempo. Han spiller for det amerikanske utviklingslaget i USHL, hvor han har vært andresenter fordi laget også har vidunderet Jack Hughes (2019-tilgjengelig). Likevel har Wise levert meget gode tall i den perioden han har vært skadefri.

 

 1. Barrett Hayton (C) (Sault Ste. Marie, OHL) – (63-21-39-60)

Det er en fair sjanse for at Barrett Hayton blir draftet tidligere enn dette. Vi har sett ham så høyt som på sjuendeplass på én ranking. Det er gode argumenter for å velge ham høyt. Han har bursdag relativt sent i draftåret – i juni – og er opptil ni måneder yngre enn enkelte andre. Han er fantastisk god defensivt, takket være en jernhard arbeidsinnstilling, sin smartness i å fiske løs pucker fra motspillere og evne til å lese spillet. Han er også god langs vantet. I tillegg til alt dette klarer han å produsere poeng også. Han imponerte med seks poeng på fem kamper for Canada under fjorårets Ivan Hlinka Memorial, der han ofte ble sent på isen når motstanderen hadde sin førsterekke utpå. Vi plasserer ham på 26.-plass fordi vi mener at første runde av draften bør brukes til å finne potensielle stjernespillere, siden gode defensive vaner er noe mange spillere kan lære seg.

 

 1. Calen Addison (D) (Lethbridge, WHL) – (68-11-54-65)

Enda en back. Enda en offensivt strålende back. Calen Addison gjorde omtrent et poeng per kamp som 17-åring i WHL, hvilket var mer enn tidligere førsterundevalg som Jake Bean (2016) og Juuso Välimäki (2017) leverte denne sesongen (begge gjorde det dog i fjor). Addison er 177 centimeter lav og sliter følgelig i nærkamper langs vantet og er vel strengt tatt ikke fremragende defensivt. Han er imidlertid en god puckfører med blikk for spillet og høy fart. Faktisk beskrives han som en av de beste på skøyter i hele 2018-kullet.

 

 1. Nils Lundkvist (D) (Luleå, SHL) – (28-2-3-5)

Det er ikke mange 17 år gamle backer som får spille i SHL, men Lundkvist fikk 28 kamper der denne sesongen. Svensken er en offensiv back som er god på skøyter og flink til å bevege pucken. Det er ikke uventet den defensive delen av spillet som er hans største utfordring, men det bør bli bedre med alderen. Han var bare så vidt på radaren til speiderne for et år siden og har klatret kraftig på listene.

 

 1. Jonny Tychonick (D) (Penticton, BCHL) – (48-9-38-47)

Enda en mobil back uten den høyden nordamerikanere helst vil se hos spillere i den posisjonen. Det er sånn – heldigvis – sporten har utviklet seg. Spillere som kan oppnå stor fart og samtidig føre pucken, er blitt ettertraktet. Tychonick har dominert i BCHL, hvor han gjorde omtrent et poeng per kamp i grunnserien og hevet nivået til 17 poeng på 11 kamper i sluttspillet. Han er spesielt god på å spille pucken kontrollert ut av egen sone, ifølge Pronman, men vil trenge å legge på seg noen muskler før han blir NHL-klar.

 

 1. Jonatan Berggren (C/RW) (Skellefteå U20) – (38-18-39-57)

Scott Wheeler hos The Athletic overtalte oss til å finne plass til Berggren i første runde, med sin beskrivelse av hans dominans i SuperElit-serien for spillere under 20 år i Sverige. Berggren er blant de yngre spillerne i årets draft, med bursdag i juli, men produserte 1,5 poeng per kamp forrige sesong og ble dermed en av de mestproduserende spillerne i ligaen, foran navn som William Karlsson og Lars Eller. Han gjorde ingen poeng på ti kamper i SHL, men fikk heller ikke spille mer enn sju minutters tid per kamp der. Berggren imponerte i U18-VM, der han gjorde 13 poeng på 13 kamper. Det er kanskje sannsynlig at han faller utenfor første runde i NHL-draften, men i så fall åpner det for at lagene kan gjøre en smart investering ved å ta Berggren i andre eller tredje runde.

 

 1. Martin Kaut (RW) (Dyn. Pardubice, Tsjekkia) – (38-9-7-16)

En høyreving som har utmerket seg på landslagsnivå det siste året, blant annet med sju poeng på sju kamper i U20-VM. Hans statistikk i den tsjekkiske ligaen står seg godt sammenlignet med Filip Chytil og Martin Necas, påpeker Cam Robinson. Kaut har bra fart, tar gode beslutninger og er solid defensivt i tillegg. Det er ikke sikkert at han blir en førsterekkeving, men Wheeler mener at det er en rimelig stor sjanse for at laget som velger Kaut, endee opp med en høyreving som kan spille andre- eller tredjerekke i NHL.

 

Dette er de 31 talentene som #19 anser for å være best. Speidere og klubbledere leter etter forskjellige egenskaper og vurderer de samme spillerne på vidt forskjellige måter, så når vi kommer til andre runde og utover, er det flere spillere som vil være soleklare valg for enkelte lag og overhodet ikke aktuelle for andre lag.

Norges bidrag i årets draft blir sannsynligvis kun én spiller: Mathias Emilio Pettersen (18). Han har en spesiell historie, ettersom han ble en slags YouTube-stjerne i hockeymiljøet allerede i barneskolealder. For fire-fem år siden lå han an til å kunne bli draftet i første runde. Det ser ikke ut til at det kommer til å skje, men Pettersen har et lite håp om å kunne bli valgt i tredje runde, et godt håp om å kunne bli valgt i fjerde runde og kan være skuffet om han ikke blir lest opp senest i femte runde.

Hvis man fjerner de første ni kampene til Mathias Emilio Pettersen denne sesongen – der noterte han kun to poeng, begge i form av assists – har han et poengsnitt på 0,86 per kamp. Det er ikke langt bak Blake McLaughlins snitt på 0,96 i Chicago Steel, og McLaughlin går trolig i andre runde. Begge har spilt mot to og tre år eldre spillere i USHL denne sesongen. Begge er også et stykke unna de aller beste 2000-fødte spillerne i USHL. Oliver Wahlstroms snitt var 1,73, mens Jake Wise og Joel Farabee endte på drøyt 1,5 poeng per kamp (Et sidespor: 2001-fødte Jack Hughes knuser alle med sitt snitt på 2,0. Han kan ikke draftes før i 2019).

Ingen av listene vi har sett på i forarbeidet med denne rangeringen, har nordmannen blant topp 100. Det kan derfor ligge an til at vi må vente langt ut i draften før vi får høre hans navn i Dallas 23. juni (dag to).

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar