6 NHL-notiser og tanker om dem

Artemi Panarin har gitt Columbus Blue Jackets en tidsfrist, mens Mike Hoffmans forlovede går rettens vei for å renvaske seg.

1) Columbus Blue Jackets-stjernen Artemi Panarin tok imot klubbmanager Jarmo Kekalainen på den franske rivieraen. Samtalen varte i 45 minutter og handlet om russerens framtid i klubben. Han har gitt blåjakkene beskjed om at han ikke vil forlenge kontrakten sin «på nåværende tidspunkt». Den beskjeden har han angivelig gitt fordi han vil gi Columbus muligheten til å få noe igjen for ham i en trade, dersom klubben ønsker dette. Columbus har ifølge The Athletic mottatt en hel del tilbud.

I møtet med Kekalainen forklarte Panarin at han vil løse denne saken innen 13. september. Det er to ting man bør merke seg her: Utbyttet av en Panarin-trade vil bli langt større dersom Panarin blir enig om en kontrakt med det laget han kommer til før traden gjennomføres. Og han er åpenbart ikke lysten på å spille noen kamper for Columbus denne sesongen, kanskje fordi han gruer seg til å oppdage hvordan fansen der vil behandle ham etter dette. Derfor gir tidsfristen mening for Panarin.

Vi kan derfor regne med at en trade skjer før 13. september. Om det innebærer at han blir enig med en ny klubb om kontrakt, er jeg mer usikker på. Det virker for meg som om Panarin er innstilt på å komme til 1. juli 2019 for å kunne velge og vrake blant interesserte klubber.

2) Fans som mener at Artemi Panarin er grisk eller egoistisk på grunn av dette, bør lese Aaron Portzlines portrett av russeren i The Athletic. Han vokste opp under fattige kår og ble bare tre måneder gammel adoptert av sine besteforeldre da foreldrene hans skilte seg. Skøyter hadde de ikke råd til, så Panarin startet å spille som femåring med et par skøyter so noen hadde kastet i søpla. De var så store at han måtte ha på seg sko inne i skøytene for å kunne bruke dem.

(Toppfoto: Artemi Panarin av Charles Leclaire / Reuters / NTB scanpix)

3) Såpeoperaen om de kvinnelige partnerne til Erik Karlsson og Mike Hoffman fortsetter, selv etter at Hoffman er tradet bort fra Ottawa. Melinda Karlsson har bedt om rettslig beskyttelse mot Hoffmans forlovede Monika Caryk, som Melinda og Erik Karlsson anklager for trakassering. Caryk beskyldes for å ha postet over tusen nedsettende meldinger om dem i sosiale medier. Dette er noe Melinda Karlsson har sagt under ed, så en viss tyngde ligger det bak dette.

Caryk benekter at hun har gjort noe slik. Det gjør Hoffman også. De hevder at det må være en ukjent tredjepart som står bak trakasseringen. Nå har Caryk sendt inn en rettslig forespørsel om å få se bevis for de kommentarene hun anklages for å ha gitt, melder Sportsnet.

Man skal ikke forhåndsdømme noen, så vi unnlater å ta side her, men samtidig lurer vi på hvorfor Caryk ikke gjorde noe for å komme til bunns i dette tidligere, ettersom hun har kjent til dette i minst tre måneder nå.

4) Matt Dumba (snart 24 år) er blitt enig med Minnesota Wild om en femårskontrakt verdt seks millioner dollar per sesong. Dumba gjorde 14 mål og 50 poeng fra sin backplass forrige sesong og er blitt en nøkkelspiller for trener Bruce Boudreau i Minnesota.

Dette er en fin kontrakt for Minnesota, men også for Dumba. Sammenlignet med andre backer, ligger Dumba noe høyere enn de fleste andre som har signert forlengelser før de får status som «unrestricted free agent» (UFA). Minnesota kjøper to UFA-år av Dumba her, derfor er denne lønna bra for Wild også.

5) Vegas Golden Knights har løst disputten med det amerikanske forsvaret over bruken av «Golden Knights», melder The Associated Press. Forsvaret protesterte rettslig på Las Vegas-klubbens bruk av Golden Knights fordi deres fallskjermjegere har hatt dette som kallenavn siden 1960-tallet. Nå er partene om enige om at begge kan fortsette å bruke Golden Knights.

Dette var en viktig disputt å løse for Vegas-eier Bill Foley, ikke minst nå som Vegas Golden Knights er blitt verdensberømte for sin sensasjonelle debutsesong. Å skifte til noe helt annet nå, ville ha vært økonomisk skadelig.

6) Jacob Trouba og Winnipeg Jets har ikke blitt enige. Nå har partene lagt fram sine argumenter for en megler, som i løpet av helgen fastsetter hva lønna blir i hans neste kontrakt. Tilbudet fra Jets var ifølge Elliotte Friedman i Sportsnet på fire millioner dollar, mens Trouba krever sju millioner.

Jacob Trouba er kanskje den viktigste backen for Winnipeg Jets. Dustin Byfuglien er mer synlig, men det var først da Byfuglien fikk en mer skjermet rolle fordi Trouba og Josh Morrissey tok seg av motstandernes aller beste forwards, at Winnipeg tok steget fra å være et godt lag til å bli et kjempegodt lag. Den rollen Trouba har tatt på seg i Winnipeg, går på bekostning av hans offensive poengproduksjon. Det er forståelig at han mener at han ikke bør straffes økonomisk for dette.

Beslutningen fra megleren kommer innen 48 timer. Partene kan selv forhandle fram en annen løsning mens de venter. Winnipeg kan velge å si nei takk til beslutningen fra megleren. Da vil Trouba stå fritt til å signere for andre klubber. Hvis Winnipeg aksepterer beslutningen, kan klubben velge om kontrakten skal være på ett eller to år.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar