– 96 prosent sjanse for sluttspill for Zuccarello

Mats Zuccarello debuterte for Dallas Stars med scoring. Foto: Jon Durr / USA Today Sports / NTB scanpix

Dallas Stars er bortimot sikret en plass blant de åtte beste i NHLs vestre avdeling, skriver Dom Luszczyszyn hos The Athletic.

Hockeyanalytiker Dom Luszczyszyn er kjent for sine matematiske tilnærming til sporten. Ifølge hans utregning er det nå 96 prosent sikkert at Dallas Stars kommer til sluttspill.

En rask titt på tabellen og det gjenstående kampprogrammet støtter Luszczyszyn.

Calgary Flames, Winnipeg Jets, San Jose Sharks, Nashville Predators, St. Louis Blues og Vegas Golden Knights er enten klare for sluttspill eller i praksis sikret å komme med.

Dallas Stars ligger på sjuendeplass, har 84 poeng og er tre poeng foran både Colorado Avalanche på åttendeplass og Arizona Coyotes på niendeplass. Avstanden ned til Minnesota Wild på tiendeplass er fem poeng.

Tungt for Minnesota
Mats Zuccarellos klubb – Dallas, altså, for dere som har sovet siden februar – har én kamp til gode på Arizona og Minnesota. I tillegg leder Stars i tie-breakeren, som slår inn ved poenglikhet, nemlig antall seirer utenom straffeslag.

På toppen av dette skal også Arizona møte både Colorado og Minnesota i serieinnspurten. Det er derfor ikke mulig for alle lagene som utfordrer Dallas å få maksimalt poengutbytte av de siste fem-seks kampene.

Dallas har allerede 84 og kan komme opp i 96 poeng. Colorado kan få maksimalt 93 poeng, Arizona 91 poeng og Minnesota 89 poeng. Og på grunn av de nevnte interne oppgjørene mellom disse lagene, forsvinner minst to poeng. Hvis Colorado oppnår sin makspoengsum på 93, kan ikke Arizona oppnå mer enn maksimalt 90 poeng. Hvis Arizona oppnår sin makspoengsum på 91, kan ikke Colorado få mer enn 92 og Minnesota mer enn 88.

Minnesotas halmstrå er at de møter Dallas Stars i siste kamp av grunnserien, i tillegg til møtet med Arizona Coyotes 31. mars. Selv med seier i begge disse matchene vil Wild ligge ett poeng bak Dallas, samtidig som Dallas da vil ha fem andre kamper å plukke poeng i og Wild bare vil ha igjen tre.

VM-aktuell?
Mats Zuccarello nærmer seg comeback for Dallas Stars. Nordmannen imponerte stort i debuten, men pådro seg brudd i armen. Han er tilbake i trening og kan komme til å spille i løpet av Dallas’ pågående borteturné.

Det er nå 31 dager siden armbruddet og Zuccarello er tilbake i trening.

Hvis Dallas fortsetter å holde stø kurs mot sluttspillet, kan det likevel være smart å vente med å bruke ham i kamp til grunnserien er ferdigspilt, slik at han får rundt to uker til på seg.

NHL-sluttspillet starter 10. april, nøyaktig én måned før VM i Bratislava åpnes. Dette innebærer at NHL vil rekke å gjøre unna to runder av Stanley Cup før VM. Dallas Stars må derfor helt til semifinale i NHL-sluttspillet for at det skal kollidere med VM.

Det er likevel høyst usikkert om han spiller for Norge i VM. Både fordi armen hans tross alt har godt av å hvile i noen uker til, og fordi det kan bli for dyrt for Norges Ishockeyforbund å bruke ham.

Hans nåværende kontrakt utløper 1. juli. Den neste kontrakten vil trolig ha en totalverdi på mellom 170 og 300 millioner kroner. Forbundet må derfor kjøpe forsikring for ham, slik at han ikke risikerer å tape alle disse pengene, hvis ikke Zuccarello har inngått en kontrakt med Dallas før VM. Det kan bli for dyrt for forbundet.

P.S. I NHLs østre avdeling er i praksis seks av åtte lag sikret sluttspill: Tampa Bay Lightning, Washington Capitals, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins og New York Islanders. Carolina Hurricanes, Montreal Canadiens og Columbus Blue Jackets kjemper om de to siste plassene. Ifølge Luszczyszyns utregning er det 98 prosent sikkert at Carolina kommer med, så i realiteten står den siste plassen mellom Canadiens og Blue Jackets.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “– 96 prosent sjanse for sluttspill for Zuccarello”

Legg igjen en kommentar