Alex Ovetsjkin rocker Moskva, mens Dallas nærmer seg Erik Karlsson

NHL-notiser om Alexander Ovetsjkin, Erik Karlsson, Toronto Maple Leafs, New York Rangers og mer.

Washington Capitals-kaptein Alexander Ovetsjkin kunne i sommer endelig ta med seg Stanley Cup til hjemlandet som triumfator. Etter flere ukers intens feiring av NHL-mesterskapet sammen med lagkameratene i USA, tilbrakte han helgen i Russland.

Som lagets kaptein får Ovetsjkin to dager alene med pokalen. Han valgte blant annet å ta den med til Den røde plass i Moskva og til klubblokalene til Dynamo Moskva, klubben som oppfostret ham.

Ifølge The Washington Post poserte Ovetsjkin for over 3000 bilder under et arrangement som ble organisert av Putin Team, en sosiale medier-bevegelse som Ovetsjkin selv startet i november for å støtte Russlands president Vladimir Putin.

Ottawa Senators og Tampa Bay Lightning har ikke blitt enige om en byttehandel for Erik Karlsson. Nå ligger visstnok Dallas Stars best an.

Det er Larry Brooks i The New York Post som melder at Dallas Stars nå ser ut til å være lengst fremme på oppløpssiden og dermed også befinner seg nærmest målstreken, nærmere kjent som Erik Karlsson.

– Samtalene mellom Lightning og Senators om en potensiell Erik Karlsson-trade har avtatt. Det er faktisk Dallas som har gjenoppstått som den mest sannsynlige destinasjonen for den dobbelte Norris Trophy-mottakeren hvis Ottawa trader ham innen nær framtid, skriver Brooks.

Han legger til at New York Rangers har en viss interesse av å få sin tidligere kaptein Ryan Callahan tilbake fra Tampa Bay, dersom Lightning vil kompensere Rangers for å overta den dyre kontrakten til den skadeutsatte vingen.

Ottawa Senators har forsøkt å trade sin kaptein i lang tid nå, etter at den 28 år gamle svensken takket nei til kanadiernes kontraktstilbud.

Nitten.no skrev nylig om hvorfor en Erik Karlsson-trade er så komplisert.

Vitali Kravtsovs nærmeste framtid er imidlertid avgjort. Russeren, som ble valgt av New York Rangers som nummer ni i draften i Dallas i juni, skal spille for Traktor Tsjeljabinsk i KHL kommende sesong.

Rangers og Kravtsov håpte at han kunne kjøpe seg fri fra det andre og siste året av sin kontrakt med Traktor, men KHL mener at det ikke er åpning for dette, melder Larry Brooks. Dermed ville tenåringen ha risikert å bli sittende på sidelinjen i månedsvis mens KHL og NHL utkjempet en juridisk krangel om saken. Det er ugunstig for vingens sportslige utvikling, naturligvis.

KHL starter sin sesongoppkjøring i midten av juli.

Toronto Maple Leafs er uten kaptein for kommende sesong, og i hockeygale Canada blir det såpeopera av slikt. John Tavares signerte nylig for blåtrøyene, og er i manges øyne en naturlig kandidat. Det er også Auston Matthews, den unge stjernesenteren. I kanadisk presse har det derfor – såpefølgelig – dukket opp rykter om at Matthews er forbannet over at han ikke har fått kapteinsrollen.

– Det er bare tøv at han er opprørt over dette. Det er så feil. De har et godt lag, de kommer til å bli et veldig godt lag, og John bidrar til at de kommer nærmere mål. Det er det eneste Auston bryr seg om, sier hans agent, Bobby Orr, til TSN.ca.

Maple Leafs-manager Kyle Dubas uttalte nylig at klubben vil bruke god tid på beslutningen. Han foretrekker å se hvordan spillerkjemien i garderoben utvikler seg for å se hvilke ledertyper de andre spillerne graviterer mot.

New York Islanders mistet ikke bare John Tavares i sommer. Omtrent like deprimerende for fansen må det være å se hvilke spillere president Lou Lamoriello hentet inn til klubben. Den nyeste «forsterkningen» er Ross Johnston (24), som gjorde 11 poeng på 38 kamper i AHL i fjor. Han har fått en fireårskontrakt verdt én million dollar per sesong. Enveiskontrakt.

Islanders har også hentet inn Leo Komarov (31) på en fireårskontrakt verdt tre millioner dollar per sesong. Komarov gjorde sju mål og 19 poeng på 74 matcher forrige sesong. I tillegg har Lamoriello signert ettårsavtaler med Valtteri Filppula (34), Jan Kovar (28), Tom Kuhnhackl (26) og Robin Lehner (26), samt en fireårskontrakt med Thomas Hickey.

Det sies at kommunestyret på Long Island allerede er i gang med å planlegge Stanley Cup-paraden.

Situasjonen rundt Artemi Panarin er meget interessant. Columbus Blue Jackets vurderer å trade ham etter at russeren ga klubben beskjed om at han foreløpig ikke ønsker å forlenge kontrakten sin. Hans gjeldende avtale utløper om ett år.

Panarin ga ohioklubben beskjed nettopp for å gi den muligheten til å få noe igjen for ham, slik at de ikke sitter tomhendte igjen som om de var New York Islanders.

Ifølge hans agent Daniel Milstein er Panarin fornøyd i Blue Jackets, men usikker på om han vil tilbringe de neste sju-åtte årene i byen Columbus.

Vi må tilbake til Larry Brooks i The New York Post her. Han har flere ganger nevnt muligheten for at Panarin kan havne i New York Rangers som free agent neste sommer. Brooks har til og med skrevet at Rangers ikke ønsker å trade til seg Panarin nå, fordi klubben heller vil beholde de ressursene han ville ha kostet i en trade, og heller signere ham vederlagsfritt i 2019.

Brooks skriver neppe noe slikt – og med sånn overbevisning – uten at en pålitelig kilde har fortalt ham at dette er planen.

I Anaheim har Ducks bestemt seg for å frede draktnummeret til Scott Niedermayer og Paul Kariya. Det skulle bare mangle. Kariya var Anaheims første superstjerne og Niedermayer er en av tidenes beste NHL-backer. Han vant Stanley Cup tre ganger med New Jersey Devils og én gang med Anaheim Ducks (2007) og ble kåret til ligaens beste back i 2004.

Selv med tanke på hvor fenomenal Nicklas Lidström var, er det smått overraskende at ikke Niedermayer vant Norris Trophy flere ganger. Han var virkelig fantastisk god, i alle soner.

Kariya scoret 402 mål og 989 poeng på 989 matcher i NHL og toppet 100 poeng to ganger i Anaheim-trøya. Hans nummer ni skal heves opp i taket under en seremoni 21. oktober og Niedermayers nummer 27 skal i taket 17. februar.

Toppfoto: Alexander Ovetsjkin kunne endelig ta med seg Stanley Cup hjem til Moskva. Foto: Tatjana Makejeva / Reuters / NTB scanpix

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar