Analyse: Los Angeles Kings

Ilja Kovaltsjuk blir en spennende forsterkning for Los Angeles Kings. 35-åringen har signert en treårskontrakt. Foto: David W. Cerny / Reuters / NTB scanpix

Alles øyne vil være festet på Ilja Kovaltsjuk når russeren gjør sitt NHL-comeback.

Etter fem sesonger i KHL, kommer Ilja Kovaltsjuk tilbake til NHL. Han gjorde 816 poeng på sine 816 første NHL-matcher, men det er usikkert om russeren kan produsere et poeng per kamp i gjennomsnitt nå som har er fem år eldre.

35-åringen vant poengligaen i KHL forrige sesong, og ble kåret til den beste spilleren i de olympiske lekene, så det virker hevet over tvil at han blir en solid forsterkning.

Kovaltsjuk bør for eksempel kunne hjelpe power-playet til Kings, som var middels forrige sesong. Av hans 417 mål i NHL har 138 kommer i overtallsspill.

Ifølge The Athletic kan vi regne med å se Kovaltsjuk i rekke med Anze Kopitar og Dustin Brown.

En slags forsterkning blir også Jeff Carter, som bare spilte 27 matcher forrige sesong. Hvis han holder seg skadefri, betyr det at Kings får inn en 60-poengsspiller som andresenter.

Ellers er den viktigste signeringen hos Kings sommeren 2018 utvilsomt forlengelsen med Drew Doughty. Han inngikk en åtteårskontrakt verdt 88 millioner dollar 1. juli. Den begynner å løpe fra sommeren 2019 av. Han kommer dermed til å tjene 800 millioner kroner de neste ni årene.

Det er altså mye å glede seg over i Los Angeles Kings før sesongstart. Samtidig er dette fortsatt et lag som virker for stort og for tungt til å henge med på tempoet i «nye» NHL. Hvis Kings skal bli en tittelutfordrer, må spillere som Tanner Pearson, Adrian Kempe og Tyler Toffoli dra mer av lasset.

Kings har for øvrig også signert et par spennende collegespillere.

Daniel Brickley er en back på 23 år som gjorde 35 poeng på 40 matcher forrige sesong. Han vil trolig kjempe med Paul LaDue om rollen som partner til Dion Phaneuf i tredje backpar.

Sheldon Rempal leverte 46 poeng på 39 kamper for Clarkson University forrige sesong. Han er en ving på 178 centimeter som kan spille både på høyre og venstre side. Han er en allsidig spiller med god fart på skøytene, og kan være en kandidat for tredje- eller fjerderekka.

Spørsmålstegnet:
Hvilket nivå holder Ilja Kovaltsjuk som 35-åring? Det er noe annet å spille i NHL enn å utfolde seg i KHL eller spille for det beste laget i et OL hvor ingen NHL-spillere deltok.

 

Resultat 2017/18:
Los Angeles Kings tok den ene wild card-plassen forrige sesong, etter å ha spilt inn 98 poeng på 82 matcher. Det holdt til fjerdeplass i Pacific-divisjonen.

 

Det positive:
Anze Kopitar får mer støtte kommende sesong. En frisk Jeff Carter og NHL-sulten Ilja Kovaltsjuk bør gi motstanderne mer å tenke på enn bare Kopitar. Jonathan Quick er fortsatt en elitekeeper, og backene foran ham holder høyt nivå, så det defensive kommer nok en gang til å være solid. Hvis Kings klarer å score flere mål, kan dette laget havne høyt i den ville, vidåpne vesten.

 

Det negative:
Mangelen på fart er åpenbar. Det er ikke en enkel prosess å forandre dette, spesielt ikke når nøkkelspillerne i laget baserer spillet sitt på annen spisskompetanse.

 

Spillere uten kontrakt:
Ingen.

 

Mulig lagoppstilling:
Ilja Kovaltsjuk – Anze Kopitar – Dustin Brown, Tanner Pearson – Jeff Carter – Tyler Toffoli, Alex Iafallo – Adrian Kempe – Gabe Vilardi, Kyle Clifford – Nate Thompson – Trevor Lewis; Jake Muzzin – Drew Doughty, Derek Forbort – Alec Martinez, Dion Phaneuf – Paul LaDue; Jonathan Quick – Jack Campbell

 

Nye spillere:
Sheldon Rempal, Ilja Kovaltsjuk, Daniel Brickley

 

Utsikt for neste sesong:
Los Angeles Kings kan havne nær sagt hvor som helst i Pacific-divisjonen. Det er naturlig å tro at Vegas Golden Knights faller av hesten, eller idet minste stiger rolig ned av den, og Kings var bare tre poeng bak Anaheim Ducks, som tok andreplassen i divisjonen forrige sesong. Samtidig ser alle lagene som havnet bak Kings, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Vancouver Canucks og Arizona Coyotes, ut til å stille med sterkere mannskap i 2018/19.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar