Analyse: Minnesota Wild

Erik Staal feirer scoring for Minnesota Wild. Foto: Kirby Lee / Reuters / NTB scanpix

Paul Fenton forklarer hvorfor han ennå ikke har gjort noen store grep som manager for Minnesota Wild.

Den tidligere assistentmanageren i Nashville Predators ble ansatt i Minnesota Wild 21. mai, bare en måned før draften fant sted i Dallas og mindre enn halvannen måned før overgangsvinduet åpnet.

Minnesota Wild har kvalifisert seg for sluttspill seks år på rad, men har ennå ikke kommet seg forbi andre runde. Det var derfor ventet at klubbledelsen skulle være aktiv på tradefronten i sommer.

Tre måneder etter ansettelsen har Fenton fremdeles ikke gjort noen store grep.

Draften var lite spennende. Wild fikk inn backen Filip Johansson med 24.-valget i første runde og hentet de tre senterne Jack McBain, Alexander Khovanov og Connor Dewar i tredje runde. Ingen av dem utmerker seg.

Fenton har rett nok vært aktiv på overgangsmarkedet, men heller ikke der hentet han noen spillere som utmerker seg. Greg Pateryn, Eric Fehr, J.T. Brown, Matt Hendricks, Matt Bartkowski og Andrew Hammond er alle veteraner som like gjerne kan ende i AHL som NHL kommende sesong. Matt Read ble hentet inn noen uker senere. Heller ikke han er det sannsynlig at vi får se i en topprolle.

Det er nesten spektakulært å ha en så uspektakulær sommer.

På den positive siden har Fenton inngått femårskontrakter med Matt Dumba (23) og Jason Zucker (26). Mangelen på trade-aktivitet forklarer Fenton med at andre lags managere forsøker å utnytte at han foreløpig ikke kjenner Minnesota Wild-laget så godt.

– Andre managere vet at vi ikke kjenner laget så godt som vi ønsker ennå, så de forsøker å stjele spillere. Det er det de prøver på. Jeg klandrer dem vel ikke, men de kommer ikke til å få noen, sier Fenton ifølge Star Tribune.

Enn så lenge ser det ut til at Minnesota satser på intern utvikling. Trener Bruce Boudreau uttalte nylig at han forventer at forwardene Joel Eriksson Ek og Jordan Greenway, samt backen Nick Seeler, tar store skritt kommende sesong

– Jeg tror Eriksson Ek er moden for å ta et skikkelig stort sprang og bli en vesentlig del av laget vårt. Jordan Greenway ble bedre for hver kamp han spilte og mot slutten av sluttspillet, var han kanskje vår beste forward. Og Nick Seeler løftet seg. Et nytt år med vekst fra alle disse tre vil bli virkelig positivt, sier Boudreau ifølge Star Tribune.

 

Spørsmålstegnet:
Kommer Kirill Kaprizov noen gang til å spille for Minnesota Wild? Klubbens nye manager jobber angivelig med å etablere et godt forhold til russeren, som er under kontrakt i KHL i to sesonger til. Kaprizov regnes som det største talentet i Wild-organisasjonen. Russeren fylte 21 år mot slutten av forrige sesong, en sesong hvor han leverte 40 poeng på 46 kamper for CSKA Moskva og 11 mål og 17 poeng på 14 kamper for det russiske landslaget i VM og OL.

 

Resultat 2018/19:
Minnesota Wild ble nummer tre i Central Division med 101 poeng på 82 kamper. Det holdt til femteplass totalt i vestre avdeling av NHL. Wild ble slått ut av Winnipeg Jets i første runde av sluttspillet.

 

Det positive:
Stammen i laget kjenner hverandre godt. Det bør ikke være noe problem å sette Boudreaus spillesystem ut i livet. Begge keeperne, ni forwards og sju av backene spilte i Wild også forrige sesong.

Det er vel også positivt at Paul Fenton ikke vil ta forhastede beslutninger. Både spillerne og trener Bruce Boudreau får tid til å vise ham hva de kan. Det er en rettferdig måte å lede en klubb på, og det bør bidra til at han får spillergruppens respekt.

 

Det negative:
Ryan Suter, Zach Parise og Luke Kunin er alle ute av spill med alvorlige skader. Suter ble i april operert for et brudd i høyre ankel, mens Parise fikk et brudd i brystbeinet i sluttspillserien mot Winnipeg, og Kunin ble i april operert i kneet etter en leddbåndskade. Dette er tre spillere som Wild håper vil spille viktige roller kommende sesong, men det spørs om de rekker seriestarten.

– Vi tror alle tre kommer til å bli klare, sier Fenton.

 

Spillere uten kontrakt:
Ingen

 

Nye spillere:
Eric Fehr, J.T. Brown, Matt Hendricks, Greg Pateryn

 

Mulig lagoppstilling:
Zach Parise – Eric Staal – Jason Zucker, Mikael Granlund – Mikko Koivu – Nino Niederreiter, Jordan Greenway – Joel Eriksson Ek – Charlie Coyle, Marcus Foligno – Eric Fehr – J.T. Brown; Ryan Suter – Matt Dumba, Jonas Brodin – Jared Spurgeon, Nick Seeler – Greg Pateryn; Devan Dubnyk – Alex Stalock

 

Utsikt for neste sesong:
Bruce Boudreaus lag pleier å være gode i grunnserien, så det er grunn til optimisme. Samtidig blir det tøft, for mange av lagene som havnet utenfor sluttspill forrige sesong, ser ut til å kunne bli bedre kommende sesong.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar