Analyse: New Jersey Devils

Taylor Hall hadde en fenomenal sesong i 2017/18 og gjorde 93 poeng. Det var 41 mer enn lagets nest beste poengplukker. Foto: Charles Leclaire / Reuters / NTB scanpix

Taylor Hall skjøt djevlene tilbake til status som et relevant lag i NHL, men New Jersey er fremdeles ikke relevante nok til å tiltrekke seg profilerte spillere.

Etter en meget overraskende 2017/18-sesong, skulle man tro at manager Ray Shero ville hente inn noen gode navn da spillermarkedet åpnet 1. juli for å legge flere steiner til byggverket han skaper i New Jersey.

Vel, John Ramage, Eric Gryba og Kurtis Gabriel er sikkert fine navn, men spesielt gode NHL-spillere er de ikke. Mest sannsynlig vil alle tre tilbringe det meste av kommende sesong i AHL.

Den nykommeren med størst sjanse for å spille i NHL kommende sesong, er trolig backen Jegor Jakovlev. Russeren spilte til sammen 13 matcher i årets OL og VM og er en kandidat til en plass på venstresiden blant Devils-backene. Der befinner allerede Sami Vatanen, Andy Greene og Will Butcher seg.

Sjansen er derfor stor for at New Jersey Devils stiller med omtrent nøyaktig det samme laget i sesongstarten 2018 som i sesongstarten 2017. Michael Grabner og Patrick Maroon, som ble hentet inn som forsterkninger før trade deadline sist vinter, er nå hos andre klubber.

Presset ligger dermed atter en gang på skuldrene til Taylor Hall, forrige sesongs MVP. Han får med seg Nico Hischier som senter, og ifølge Hall er det grunn til å tro at hans 19-årige rekkekompis blir enda bedre kommende sesong. Hischier slet angivelig med skade store deler av forrige sesong, til tross for at han spilte samtlige 82 matcher og gjorde 52 poeng.

Devils trenger et gjennombrudd fra Pavel Zacha. Han har gjort henholdsvis 24 og 25 poeng i løpet av sine to første sesonger, men skal ha potensial i seg til å kunne konkurrere med veteranen Travis Zajac om jobben som andresenter. Det er for øvrig flere spillere i dette Devils-laget som har potensial til å ta et steg eller to til.

Bortsett fra Zajac (33) og Brian Boyle (33), er alle forwardene i stallen 27 år eller yngre. På backsiden er det kun Andy Greene (35) og Ben Lovejoy (34) som er eldre enn 27.

Sheros plan er åpenbart å se hvordan alle ungguttene utvikler seg. Om det er en plan han har lagt frivillig eller fordi han ikke får tak i andre spillere, er et annet spørsmål.

 

Spørsmålstegnet:
Hvem blir førstekeeper? Cory Schneider (32) skal normalt være det, men han viste svakheter forrige sesong og endte opp med 40 kamper med gjennomsnitt på 2,93 mål imot og 90,7 prosent redninger. Back-up Keith Kinkaid (29) stanset 91,3 prosent av alle skudd som kom hans vei under 41 kamper. Han slapp dessuten inn 2,77 baklengsmål i snitt per kamp også – og slo altså Schneider på de to viktigste parameterne man bruker for å måle keepernes innsats.

 

Resultat 2017/18:
97 poeng på 82 kamper. Det holdt til femteplass i Metropolitan-divisjonen og åttendeplass i den østre avdelingen av NHL, slik at New Jersey snek seg med i sluttspillet. Der ble det tap 1-4 mot Tampa Bay Lightning.

 

Det positive:
Devils har trolig en framtidig storstjerne i Nico Hischier, som kan slå ut i full blomst allerede den kommende sesongen. Laget rundt ham er dessuten ungt og har vekstpotensial.

 

Det negative:
Det blir en gjentagelse her, dessverre, men vi må igjen uttrykke bekymring over Devils’ evne til å tiltrekke seg gode free agents.

 

Spillere uten kontrakt:
Miles Wood.

 

Mulig lagoppstilling:
Taylor Hall – Nico Hischier – Kyle Palmieri, Marcus Johansson – Pavel Zacha – Jesper Bratt, Blake Coleman – Travis Zajac – Joey Anderson, Miles Wood – Brian Boyle – Stefan Noesen; Sami Vatanen – Damon Severson, Andy Greene – Ben Lovejoy, Will Butcher – Mirco Mueller; Cory Schneider – Keith Kinkaid.

 

Nye spillere:
Jegor Jakovlev

 

Utsikt for neste sesong:
Mens Florida Panthers, Carolina Hurricanes og Buffalo Sabres ser sterkere ut nå enn for et år siden, fremstår New Jersey Devils som det samme laget. Fjorårets prestasjoner holder sjelden i idrettens verden. Det smarteste veddemålet er nok å satse på null sluttspill.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar