Analyse: Ottawa Senators

Craig Anderson befinner seg bak mål, mens pucken ligger i buret. Foto: Marc Desrosiers / Reuters / NTB scanpix

Hvis du fjerner «You Learn» fra teksten til låta «You Learn» av Alanis Morrissette, får du en god beskrivelse av Ottawa Senators.

Morrissette, som er født og oppvokst i Ottawa, hadde neppe byens hockeylag i tankene da hun skrev en av de mange hitlåtene på albumsuksessen «Jagged Little Pill», men du verden, så treffende teksten i «You Learn» blir om du fjerner strofen «You Learn»:

«Jeg anbefaler å få hjertet ditt tråkket på. Jeg anbefaler å gå naken rundt i stua. Svelg det. Det føles så godt. Vent til støvet har lagt seg. Du lever. Du elsker. Du gråter. Du taper. Du blør. Du skriker. Jeg anbefaler å bite av mer enn du klarer å tygge. Jeg anbefaler å stikke foten i kjeften når som helst».

Dette er jo Ottawa Senators.

Vi nærmer oss sesongen 2018/19, som åpner 3. oktober. Ser vi to år fram i tid, på hvilke spillere som er under kontrakt med Ottawa Senators etter 1. juli 2020, gjelder det bare tre spillere i dagens stall: Bobby Ryan, Marian Gaborik og Mikkel Bødker.

Om vi forsøker en annen øvelse, nemlig å plukke ut lagets fem beste spillere per dags dato, lander vel mange av oss på Erik Karlsson, Mark Stone, Matt Duchene, Jean-Gabriel Pageau og Cody Ceci. Ingen av dem har kontrakt for mer enn kommende sesong.

Det er nesten så man skulle tro at Eugene Melnyk har planer om å legge ned driften neste sommer.

Faktum er imidlertid at Melnyk nylig uttalte seg optimistisk angående klubbens framtid. I forrige uke møtte han borgermesteren i Ottawa for å diskutere muligheten for å bygge en ny arena i sentrum av byen (se bilde her). Senators spiller i dag i en bydel et stykke utenfor sentrum, noe som ifølge klubben påvirker deres tilskuertall negativt.

Det kan jo være at prestasjonene på isen også spiller en rolle her. Ottawa Senators kvalifiserte seg ikke for sluttspill forrige sesong. Laget endte faktisk nest sist i hele NHL, sesongen etter at Senators presset Pittsburgh Penguins til sudden death i kamp sju i semifinalen av Stanley Cup.

Det er en del kvalitetsspillere i stallen akkurat nå, men som vi har påpekt, spiller disse på utgående kontrakter. Ettersom ingen liker å få hjertet tråkket på eller å stikke foten i kjeften, er det en overhengende fare for at disse spillerne heller ikke vil forlenge med Senators og derfor blir tradet bort i løpet av det neste drøye halvåret. Erik Karlsson forsvinner ganske sikkert. Og mest sannsynlig gjør også Mark Stone og Matt Duchene også det. Da er det ikke rare laget igjen.

 

Spørsmålstegnet:
Hvor godt betalt klarer Pierre Dorion å få for Erik Karlsson? For hver dag som går, er superbacken én dag nærmere friheten til å velge neste klubb helt selv. Det kan virke som at Karlsson ønsker å komme seg til 1. juli 2019 for å få en John Tavares-situasjon hvor en rekke av klubbene i ligaen står i kø for å overby hverandre. Ottawa er nødt til å trade ham før overgangsvinduet stenger på senvinteren. Karlsson kan si nei til å bli tradet til ti lag.

 

Resultat 2017/18:
Nest dårligst i hele NHL med 67 poeng på 82 matcher, og nest dårligst i Atlantic-divisjonen.

 

Det positive:
Glem det. Les videre.

 

Det negative:
Alt! Alt er negativt med Ottawa Senators! Spillerstallen. Eieren. Arenasituasjonen. Manageren.

Vi har kommet helt hit uten å nevne den pikante kjærestekrangelen mellom kona til Erik Karlsson og forloveden til Mike Hoffman, men den hører jo med til historien om Ottawa Senators 2018. Karlssons kone gikk rettens vei for beskyttelse mot påstått trakassering fra Hoffmans forlovede. Vi har skrevet flere saker om dette her i Nitten, som du finner ved å søke på Hoffman eller Karlsson.

Hoffman ble tradet til San Jose, som tradet ham videre i løpet av få minutter for bedre betaling fra Florida Panthers. Det så ikke ut som imponerende håndverk fra manager Dorion.

Vi ble ikke mer imponert av at Dorion lot Filip Zadina skli videre i draften og heller valgte Brady Tkachuk, og etterpå forklarte at Ottawa valgte Tkachuck «fordi han kommer fra en god hockeyfamilie». Pappa Keith og bror Matthew er gode hockeyspillere, og det blir nok Brady også, men en manager som velger spillere basert på slektstrær er en manager som fort … tja, styrer et av NHLs dårligste lag?

Det sier jo sitt om attraktiviteten til Ottawa Senators at Dorion bare klarte å hente femtesenteren Paul Carey (29) og AHL-keeperen Mike McKenna (35) da spillermarkedet åpnet 1. juli.

 

Spillere uten kontrakt:
Ingen.

 

Spillere under kontrakt neste sesong:
Mark Stone, Matt Duchene, Bobby Ryan, Marian Gaborik, Zack Smith, Mikkel Bødker, Jean-Gabriel Pageau, Ryan Dzingel, Tom Pyatt, Brady Tkachuk, Colin White, Magnus Pääjärvi, Paul Carey, Max McCormick, Drake Batherson, Filip Chlapik, Logan Brown, Erik Karlsson, Cody Ceci, Thomas Chabot, Mark Borowiecki, Chris Wideman, Christian Wolanin, Ben Harpur, Patrick Sieloff, Craig Anderson, Mike Condon

 

Nye spillere:
Paul Carey, Brady Tkachuk, Mike McKenna

 

Utsikt for neste sesong:
Ottawa Senators kommer ikke til sluttspill. Og Pierre Dorion kommer ikke til sesongslutt.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar