Analyse: Philadelphia Flyers

Nolan Patrick feirer scoring mot Pittsburgh Penguins. Foto: Eric Hartline / Reuters / NTB scanpix

Tålmodighet er sunt i NHL, men hvor tålmodig skal en klubb og dens fans egentlig være?

Hvis du har fulgt NHL tett de siste årene, har du helt sikkert fått med deg at Philadelphia Flyers har hatt en gjeng svært spennende og unge backer i organisasjonen: Shayne Gostisbehere, Ivan Provorov, Travis Sanheim, Samuel Morin og Philippe Myers.

På forwardsiden har Flyers også funnet fram til flere lovende spillere. Sean Couturier kom først, han ble draftet i 2011, sammen med Nick Cousins. Året etter valgte Philadelphia Scott Laughton. I 2014-draften sikret Flyers seg Nicolas Aube-Kubel i andre runde og Oskar Lindblom i femte runde. Så kom Travis Konecny inn i 2015 og German Rubtsov i 2016.

Nolan Patrick ble draftet som nummer to i fjorårets draft, mens Morgan Frost og Isaac Ratcliffe også ble plukket blant de 35 første spillerne der.

Ron Hextall har sittet i managerstolen i fem år. Nå er det på tide at pennsylvanialaget tar steget opp blant tittelkandidatene i NHL.

Couturier er blitt 25 år, Laughton 24, Lindblom 22, Konecny 21, Gostisbehere 25, Provorov 21, Sanheim 22, Morin 23 og Myers 21. Blant de mange talentfulle spillerne som har kommet inn i Flyers-organisasjonen de siste sju årene, er det bare Couturier, Gostisbehere og Provorov som i dag ser ut som framtidige nøkkelspillere hos et topplag.

Konecny kan slutte seg til denne trioen, dersom han får fornyet tillit i en av topprekkene og fortsetter å levere slik han gjorde i de 43 kampene etter nyttår, da han gjorde 34 poeng.

Nolan Patrick (19) og Morgan Frost (19) ser også svært lovende ut, selvsagt. Poenget her er at Ron Hextall har vært i Flyers så lenge at han neppe har råd til å fortsette med å vente på tenåringer. Det er en voksen nok spillerstall i klubben nå.

Vi får snart se om den også er god nok.

James van Riemsdyk er hentet inn via free agent-markedet. Hans målteft, spesielt i power-play, blir nyttig. 29-åringen sørger også for at Flyers-coach Dave Hakstoel besitter en solid bredde blant venstrevingene. Claude Giroux fungerte meget godt som venstreving med Sean Couturier som senter, så vi får nok se dette paret igjen nå, selv om Couturiers sliter med en liten skade før seriestart.

Spenningsmomentet er om Jordan Weal er moden for oppgaven som tredjesenter. Hextall har gjort det klart og tydelig at planen er å bruke ham der, selv om Weal så langt har spilt ving med lite imponerende resultater. På AHL- og juniornivå har han imidlertid alltid spilt senter, så det er lov å håpe at han skal få et slags NHL-gjennombrudd i denne posisjonen.

På backsiden ser Flyers ok ut, men dersom for eksempel både Philippe Myers og Travis Sanheim har tatt et steg eller helst to i utviklingen sin siden forrige sesong, kan Flyers løfte backsiden fra «ok» til «bra».

I så fall kan det være nok til at Philadelphia Flyers også løfter seg fra et middels NHL-lag til en tittelkandidat.

 

Spørsmålstegnet:
Keeperplassen. Brian Elliott og Michal Neuvirth er to rutinerte herremenn som tidvis leverer på høyt nivå og tidvis serverer på lavt nivå. I realiteten framstår de som plassholdere fram til Carter Hart er NHL-klar etter en rekordsettende juniorkarriere. Selv mener 20-åringen at han er det allerede nå. Vi vedder ikke imot.

 

Resultat 2017/18:
Tredjeplass i Metropolitan-divisjonen med 98 poeng på 82 kamper. Slått ut i første runde av sluttspillet etter 2-4 i kamper og 6-25 i målforskjell.

 

Det positive:
Nolan Patrick har fått en trene hel sommer uten skadeproblemer. Det bør har hjulpet 19-åringens forberedelser inn mot denne sesongen. Han gjorde 30 poeng på 73 matcher i sin første sesong i NHL. Det er ikke helt utenkelig at han kan øke produksjonen med mellom 50 og 100 prosent.

 

Det negative:
Flyers mangler per dags dato bredden til å takle skader på spillere som Claude Giroux, Jakub Voracek og Sean Couturier.

 

Spillere uten kontrakt:
Ingen.

 

Mulig lagoppstilling:
Claude Giroux – Sean Couturier – Travis Konecny, James van Riemsdyk – Nolan Patrick – Jakub Voracek, Oskar Lindblom – Jordan Weal – Wayne Simmonds, Michael Raffl – Scott Laughton – Dale Weise; Ivan Provorov – Shayne Gostisbehere, Robert Hägg – Andrew MacDonald, Travis Sanheim – Radko Gudas; Brian Elliott – Michal Neuvirth.

 

Nye spillere:
James van Riemsdyk, Christian Folin

 

Utsikt for neste sesong:
Philadelphia Flyers bør kunne ta en plass blant de fire beste lagene i Metropolitan-divisjonen uten store problemer. Topp tre er også innenfor rekkevidde. Sjansen er god for at det blir sluttspillkamper i Philadelphia også neste vår.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar