Andreas Martinsen roses av Chicagos nye trener

Andreas Martinsen i aksjon i en tidligere kamp. Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports

Nordmannen fikk mer istid enn noen gang tidligere denne sesongen – og svarte med sin trolig beste kamp. Etterpå vanket det skryt.

Andreas Martinsen fikk 11,29 minutter på isen da hans Chicago Blackhawks vant 1-0 mot St. Louis Blues natt til torsdag. Seieren var den første for Chicago på sju kamper og den første i trenerkarrieren til Jeremy Colliton.

Dette var også første gang denne sesongen hvor han fikk tillit i undertall. Martinsen spilte 32 sekunder i det eneste undertallet Chicago hadde mot Blues.

Denne tilliten er virkelig et godt varsel for framtiden i NHL. Martinsen kjenner trener Colliton godt, ettersom han spilte 64 grunnseriekamper og 13 sluttspillkamper for ham i AHL-laget Rockford IceHogs forrige sesong.

Det er tydelig at Colliton ser på Martinsen som en nyttig spiller.

– Jeg elsker bare hvordan han vet når det er på tide og krumme nakken og vinne krigene, og han er villig til å gå gjennom motspillere, sier Colliton.

Se pressekonferansen hvor Colliton roser Martinsen her:

13,30 minutter ut i tredje periode gikk Martinsen skikkelig «gjennom en motspiller». I en duell med Blues-backen Carl Gunnarsson om pucken langs vantet, kjørte nordmannen fullstendig over svensken, slik at pucken ble liggende fri og to av hans medspillere kunne kontre to mot én. Det ble ingen scoring av spillet, men det ble en stor målsjanse.

– Den to-mot-én-situasjonen. Han går i krigen og vinner. Det er egentlig en 50/50-situasjon, men han kjører gjennom backen. Han får ikke bare pucken fri, men hans skaper et angrep og plutselig er vi i den andre enden av rinken. Det er den beste måten å forsvare en ledelse på, oppsummerer Colliton.

Tidligere denne sesongen var 9,59 det meste Martinsen hadde fått i løpet av en kamp. Han har vært under seks minutter istid to ganger – og satt på tribunen åtte ganger.

Colliton virker å ha planer om å bruke 28-åringen mer.

– Han er sterk på pucken og beskytter den godt. Han kommer ikke til å score en million mål for oss, men han har mye å by på, sier Colliton.

The Athletics Blackhawks-journalist Mark Lazerus, som ikke har nevnt Andreas Martinsen mange ganger i sine artikler og kronikker siden nordmannen kom til Chicago, byr også på positiv omtale denne gang.

Lazerus omtaler Martinsen som «et én-manns-brøytelag» i kampen mot St. Louis Blues, og poengterer at han delte ut sju hits. I tillegg skriver Lazerus at Martinsen kan tilby Chicago en annen nyttig egenskap: Styrke foran mål.

«Han var en av få spillere som regelmessig plantet seg foran motstandernes mål på onsdag, og det er noe dette laget har et desperat behov for», skriver The Athletics journalist. Han påpeker også at dette er noe Chicago trenger både i spill fem mot fem og i power-play.

Andreas Martinsen hadde nettopp den rollen i power-playet til Düsseldorfer da han spilte i den tyske ligaen. I sin siste sesong i DEL scoret han 18 mål og 41 poeng.

Denne sesongen har han bare én assist på elleve kamper – men som du forstår, henger det i stor grad sammen med mangelen på istid under Joel Quenneville.

Nå er Quenneville borte – og Andreas Martinsen ser ut til å få en gyllen sjanse til å vise NHL-publikummet hva han virkelig har å by på.

Carpe diem, Martinsen! Grip dagen!

Eller for å bruke det fulle sitatet; Carpe diem quam minimum credula postero. Grup dagen, stol så lite som mulig på den neste.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar