Appellen til Lørenskog ble avvist

Kenneth Larsen og Lørenskog IK fikk ikke medhold i Appellutvalget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Kenneth Larsen og Lørenskog IK fikk ikke medhold i Appellutvalget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Appellutvalget i Norges Ishockeyforbund viste ingen nåde med Lørenskog.

Lørenskog fikk ikke lisens for neste sesong på grunn av de økonomiske problemene i romeriksklubben. Klubben ba forbundet om å omgjøre denne beslutningen.

Appellutvalget ga onsdag Lørenskog beskjed om at beslutningen blir stående. Dermed blir Lørenskog flyttet ned til 2. divisjon.

Årsaken?

– Det er en blanding av at vi heller ikke nå fikk alt vi etterspurte og at det vi fikk ikke ga grunnlag for å innvilge lisensen, sier Eide til Romerikes Blad etter at avgjørelsen ble sendt til Lørenskog.

Nitten.no har så langt ikke klart å komme i kontakt med styreleder Stig A. Johnsen eller trener Kenneth Larsen. Styremedlem og medeier Tore Børresen opplyser i en SMS klokken 00.07 at han har lagt seg for natten.

Avgjørelsen til Appellutvalget fører til en annen intrikat situasjon. Narvik Arctic Eagles er blitt tilbudt å overta plassen i Get-ligaen, men har stilt som betingelse at klubben får hjelp med en kostnadsbesparende omlegging av kampprogrammet. Reisekostnadene som følger med spill i Get-ligaen vil etter deres beregning føre til underskudd neste sesong, og det ønsker Arctic Eagles å unngå.

Selv om Norges Ishockeyforbund i 2015 vedtok en visjon om «sterkere geografisk spredning» og å «skape økt interesse for sporten og sportens synlighet», ser det ikke ut til at Narviks betingelse vil bli innfridd.

– Norsk Topphockey har gjennomført en høring med klubbene i Get, og det er klart at man for inneværende sesong vil ønske å ha tilnærmet lik spilleplan som allerede er utarbeidet. Dette med bakgrunn i et likt sportslig tilbud og økonomi. Klubbene har allerede lagt sine budsjetter for 2018 og sesongen 2018/19, sier generalsekretær Ottar Eide til Nitten.no.

Dette blir uansett neste punkt på agendaen, nå som Lørenskogs situasjon er avklart.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar