Bare en tanke: Zuccarello til Toronto?

Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix
Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix

NHLs heiteste klubb kan være en perfekt match for Mats Zuccarello og New York Rangers.

Dere la forhåpentlig merke til ordene «bare en tanke» i tittelen. Dette er kun et tankeeksperiment og ikke basert på innsidekunnskap eller rykter i NHL-miljøet.

Men:

Da tanken først fikk spilletid, ga den mening i såpass stor grad at denne artikkelen ble signert.

Her er utgangspunktet:

  • William Nylander nekter enn så lenge å signere en ny kontrakt med Toronto Maple Leafs. 22-åringen har gjort 61 poeng i NHL to sesonger på rad og regnes som en framtidig stjernespiller. Han ønsker dessuten å få betalt som en stjerne allerede nå, ifølge rapportene.
  • Nylanders krav er ifølge velinformerte Darren Dreger rundt åtte millioner dollar per sesong. Det antas at Toronto Maple Leafs ikke ønsker å gi 22-åringen mer enn spillere som David Pastrnak og Johnny Gaudreau tjener, altså rundt 6,7 millioner dollar.
  • For Torontos del er det viktig å holde lønna til Nylander nede, for å gi klubben rom under lønnstaket til å inngå langtidskontrakter med Mitch Marner og Auston Matthews neste sommer.
  • For Nylanders del er det viktig at å ikke gå med på lavere lønn dersom Toronto deretter snur seg rundt til Marner og/eller Matthews og bruker de ekstra dollarene på dem – slik at de tjener ti-tolv millioner de neste årene, mens Nylander sitter på seks.
  • New York Rangers er på sin side i motsatt situasjon. Rett nok ligger klubben ganske tett opp mot lønnstaket akkurat nå, men manhattanklubben bryter ned laget for å tilegne seg draftvalg, unge talenter og framtidige stjerner. Mats Zuccarello er en av veteranene som trolig forsvinner fra Rangers denne sesongen.

Per dags dato ser William Nylander for dyr ut til at Toronto Maple Leafs vil få råd til å ha ham i stallen om et års tid. Selv om manager Kyle Dubas har lovet fansen at han skal få plass til både John Tavares, Auston Matthews og Mitch Marner under lønnstaket, vil nok fansen forstå at dette blir vanskelig dersom Nylander skal ha åtte millioner dollar per sesong.

Toronto har dessuten et av NHLs sterkeste lag akkurat nå og er blant favorittene til å vinne Stanley Cup. Lagets eneste svake punkt er på backplass. Og det er her New York Rangers kan komme til unnsetning.

Her er tradeforslaget vårt: Mats Zuccarello og Brady Skjei mot William Nylander.

New York Rangers får inn en ung spiller med tydelig stjernepotensial, som klubben kan bygge forwardsatsingen rundt. De fleste forwardene i Rangers i dag, har kontrakter som går ut etter denne eller neste sesong. Det vil være rikelig med rom for å gi Nylander åtte millioner dollar i året.

Toronto Maple Leafs kan sette Zuccarello rett inn i rekka med Auston Matthews og Patrick Marleau, der Nylander normalt hører hjemme. Kasperi Kapanen har fungert utmerket der i Nylanders fravær, men man kan ikke ha for mye bredde i et langt og fysisk tøft Stanley Cup-sluttspill.

Og Skjei kan gå inn i tredje backpar, bak Morgan Rielly og Jake Gardiner, på venstresiden. Han gir også Maple Leafs trygghet når Gardiners kontrakt skal reforhandles. Hvis Gardiner blir for dyr, har klubben allerede en kapabel back i bakhånd.

Skjei har krav på 5,25 millioner dollar fram til 2024, så dette gir Kyle Dubas forutsigbarhet også.

Og undervurderte Mats Zuccarello, som fort vekk kan passe som hånd i hanske med målfarlige Matthews, vil bli billigere å signere neste sommer enn Nylander er nå.

Vi understreker at sjansen for at denne traden skal skje, er minimal. Toronto har ikke noe ønske om å trade William Nylander. For hver dag som går uten at man kommer til enighet om ny kontrakt, øker likevel sjansen. Toronto Sun har denne uka nevnt New York Rangers som en av åtte klubber hvor det er mulig for Toronto å finne en passende tradepartner.

Samtidig er det ikke til å komme fra at den gir mening: Den løser problemet Nylander og forbedrer backbesetningen for Torontos del, og den gir Rangers en spiller man kan bygge laget rundt.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Bare en tanke: Zuccarello til Toronto?”

Legg igjen en kommentar