Ble lurt av at Mario Lucia jublet

Steffen Søberg var sikker på at Mario Lucia hadde scoret på ham og dermed sikret Stavanger Oilers seieren i toppkampen.

Det manglet ikke på samtaleemner etter at Vålerenga og Stavanger Oilers møttes i Furuset Forum i Oslo på den nest siste dagen i 2018.

Oilers kom til matchen med elleve strake seirer. Vålerenga er selv med i toppkampen og trengte definitivt å sette en stopper for rogalendingenes rekke.

– Hadde de tatt alle tre poengene, hadde de stukket av i toppen, konstaterer Steffen Søberg overfor Nitten.no.

Virket avgjort
Oilers så også ut som det beste laget i den første halvparten av matchen. Jacob Lagacé satte inn 1-0 tidlig i andre periode.

– Jeg synes vi er litt tamme i første periode. Vi starter tregt, men kommer mer og mer utover i kampen og avslutter best, oppsummerer Søberg.

Vålerenga-publikummet trodde at Martin Røymark utlignet til 1-1 i tredje periode, og det var lett å la seg lure av synsinntrykket i akkurat den situasjonen. Både tilskuerne, TV 2s kommentatorer og undertegnede trodde nok at skuddet fra Røymark traff midtstolpen inne i målet fordi den kom så raskt ut igjen.

Reprisene viste at pucken faktisk traff venstre stolpe.

Et minutt senere satte i stedet Phil Lane inn 2-0 for Stavanger Oilers. Med tanke på den sensasjonelle formen til bortelaget, kan man tilgis om man trodde at kampen ble avgjort der og da.

Vålerenga-spillerne ga likevel ikke opp. Stefan Espeland reduserte til 1-2 med et slagskudd fra blålinja etter 48,18 minutter.

65 sekunder før ordinær tid var nådd, tok oslolaget ut keeper Steffen Søberg for å få seks mot fem og forsøke å presse fram en utligning. Det ble noen hektiske sekunder i slutten av tredje periode, og kampen virket igjen å være avgjort da Phil Lane blokkerte et skudd fra blålinja med bare en håndfull sekunder igjen på kampuret.

Pucken gikk ut til Stefan Espeland, som forsøkte enda et skudd. Denne gang gikk det forbi Oilers-spillerne og fram til Martin Røymark, som styrte den forbi Henrik Holm og inn til 2-2.

Kampuret viste 59.59.

– Det smaker litt ekstra godt når utligningen kommer så sent, smiler Søberg.

Ble lurt to ganger
I overtidsperioden fortsatte lagene å by på strålende underholdning. Det ble produsert sjanser i begge ender. En av de største kom tidlig, til Mario Lucia.

Brandon Burlon hadde nettopp gitt pucken til Jacob Lagacé, som førte den bak Vålerengas mål mens Phil Lane avsluttet byttet sitt og ble erstattet av Lucia. Lagacé vendte opp og tilbake mot rundvantet og så tilbake igjen, noe som bremset spillet og frøs de tre utespillerne til Vålerenga.

En uthvilt Lucia kom stormende mot mål og mottok en perfekt vektet pasning fra Lagacé. Plutselig var han alene med Steffen Søberg. Det som skjedde deretter, lurte Søberg fullstendig.

To ganger, til og med.

Bilder fra TV2Sumo.no

– Det var en litt sånn lurepuck. Han mistet den, tror jeg, og den var på vei til å skli igjennom beina mine, forteller Søberg.

– Jeg ser at han jubler for scoring, og da tror jeg at den er inne. Men jeg fikk visst lagt ned skinna på pucken og stoppet den, forklarer Vålerenga-keeperen, som reddet 30 av 32 skudd.

Vålerenga slo i stedet Stavanger Oilers etter en straffekonk der ingen av bortelagets spillere klarte å score på Søberg. Selv hans bror Markus mislyktes med det.

– Hvem av dere har egentlig størst fordel i slike situasjoner av at dere kjenner hverandre så godt?

– Det er vanskelig å si, egentlig. Jeg vil si at begge har litt nerver når vi går sånn mot hverandre.

Søberg ble fortjent kåret til Vålerengas beste spiller. Keeperkollega Henrik Holm fikk bestemannsprisen hos Oilers.

Det viktigste for Vålerengas keeper er at oslolaget bevarte spenningen i tetstriden. Nå er avstanden opp fra Vålerenga på andreplass til serieleder Oilers bare tre poeng. Hadde ikke Espeland og Røymark ordnet 2-2 med ett sekund igjen, hadde avstanden vært sju poeng.

– Det var veldig viktig å få en seier her, konstaterer Søberg.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar