Ble vraket i sommer – nå dominerer Hampus Gustafsson i Get-ligaen

Hampus Gustafsson scorer mål for Stjernen. Foto: Stjernen.no/TV2sumo.no

Bare én spiller har scoret flere mål denne sesongen enn Hampus Gustafsson i Stjernen.

Som toppidrettsutøver måles man på resultater. Det kan være nådeløst, spesielt når resultatene uteblir og årsaken kanskje er at man ikke får sjansen til å produsere dem – enten det skyldes mangel på tillit eller skader.

I sommer fikk Hampus Gustafsson beskjed om at Storhamar ikke fant plass til ham i sesongen 2018/19.

– Det var en samtale mellom meg og (Storhamar-trener) Fredrik Söderström. Han liker meg som person og jeg liker ham som person. Det var fullt profesjonelt. Han forklarte at de hadde 12-13 forwards på kontrakt og med tanke på skadesituasjonen og skadehistorikken min, så valgte de å gå videre uten meg, sier Gustafsson til Nitten.no.

– Det var «no hard feelings», understreker 27-åringen fra Malmø.

Stjernen så en god mulighet
Gustafsson var ikke klubbløs lenge. Sesongen 2015/16 leverte han 15 mål og 32 poeng på 42 kamper for Storhamar i grunnserien, og fulgte opp dette med 8 mål og 19 poeng på 13 sluttspillkamper.

Stjernens sportssjef Rune Gulliksen hadde et berettiget håp om å få den versjonen av Hampus Gustafsson til Fredrikstad.

– Gulliksen bor på Hamar og var en av dem som hentet meg til Storhamar det første året. Han kjenner jeg godt. Vi hadde en bra dialog og til slutt havnet jeg i Stjernen, beretter Gustafsson.

Åtte mål på ti kamper. Tolv poeng. Sesongstarten til Gustafsson vitner om at Gulliksen har fått ønsket sitt oppfylt. Patrick Thoresen (ti mål) er den eneste spilleren i Get-ligaen som har scoret flere mål enn Hampus Gustafsson.

– Han har vært veldig solid helt fra start, og har tatt et ansvar både på og utenfor isen. Vi er veldig fornøyd med den jobben han har gjort, sier Gulliksen til Nitten.no.

Et naturlig spørsmål, er «Hva kommer den gode sesongstarten av?». Hampus Gustafsson forklarer:

– Det er vanskelig å peke på bare én ting, men framfor alt har jeg fått trent bra i sommer, hatt en god sesongoppkjøring og holdt meg skadefri. Jeg har jo dessverre slitt med et par alvorlig langtidsskader de siste årene. Skader som har gjort det vanskelig å komme tilbake igjen, med lang rehabiliteringstid. Nå føles kroppen bra. Jeg er frisk og veldig motivert for å kjøre på. Det har gitt resultater. Selvfølgelig må man også få mye tillit fra klubb og trener også.

Skadetrøbbel to år på rad
Skadene, ja. Hampus Gustafsson spilte 32 matcher både i 2016/17 og 2017/18, men han var ikke seg selv i alle disse kampene.

– I fjor hadde jeg en svært god forsesong og var veldig gira på å komme i gang, men så – i første periode i andre seriekamp, hjemme mot Lillehammer – gikk skulderen i stykker. Jeg mistet cirka 15 matcher eller to og en halv måned. Så var det lang rehabilitering og jeg kom aldri ordentlig tilbake, erindrer Gustafsson.

– To år før det spilte jeg ti kamper og hadde akkurat den samme starten som jeg har hatt i år, poengmessig. Jeg trivdes veldig bra. Så hoppet kneskåla ut av ledd. Jeg mistet vel 12-15 matcher der også, og det var en enda lenger rehabiliteringstid. Det var tunge og tøffe skader.

– Hvordan opplevde du to så alvorlige skader på så kort tid?

– Det er frustrerende. Det er ikke lett å miste så mye hockey og komme skikkelig tilbake igjen. Man mister selvtillit og rytme i spillet. Det var vanskelig. Spesielt forrige sesong, da vi fikk inn mange importer i Storhamar og jeg var skadet. Da ble jeg lidende. Det var tøft mentalt, men samtidig er jeg veldig glad for at Hamar fikk bøtta hjem. Det er mange som har kjempet i mange år, og gjort mye riktig, for at det skulle kunne skje, sier Gustafsson til Nitten.no.

Nå er han kaptein og en lederskikkelse i Stjernen. Der er han også omskolert til senter.

– Det passer meg bra her i Stjernen. Man blir mer involvert i spillet med puck over hele banen. Ikke bare i den offensive delen, men også defensivt. Man henter pucken dypt og må ta mer ansvar bakover. Jeg har fått litt nytenning og motivasjon av det. Også har det gått bra også, sier 27-åringen.

Nå gjelder det bare å få det til å gå bra for klubben også. Stjernen har fått en tøff sesongstart, men seieren over Storhamar tidligere i oktober, gir håp om bedre tider.

– Jeg tror veien for oss er at vi må være mer konsekvente i alt. Det gjelder trening, matcher, box-play, alt. Vi hadde for eksempel Vålerenga borte hvor vi ikke gjorde det. Da smalt det 1-8. Sånne resultater vil vi ikke ha. Vi må bli mer konsekvente i alt. Da tror jeg vil vi spille bedre.

P.S. Stjernen byr på gratiskamp søndag 21. oktober.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar