Bli kjent med draftens største overraskelse

Arizonas manager John Chayka overrasket alle ved å velge Barrett Hayton som nummer fem i draften. Foto: Jerome Miron / Reuters / NTB scanpix
Arizonas manager John Chayka overrasket alle ved å velge Barrett Hayton som nummer fem i draften. Foto: Jerome Miron / Reuters / NTB scanpix

DALLAS (Nitten.no): Mens Detroit Red Wings ærlig innrømte at de ble sjokkerte over å få Filip Zadina med sitt sjettevalg, er Arizona Coyotes like fornøyd med det sjokkerende valget de gjorde.

Barrett Hayton ble tatt som nummer fem i draften, til alles store overraskelse. På forhånd var det ventet at han ville gå i nedre halvdel av første runde, men Coyotes liker ham så godt at de ignorerte stortalentet Filip Zadina.

Fansen likte dette dårlig, skriver journalist Craig Morgan hos Arizona Sports.

Det gjorde også noen av talentanalytikerne, som for eksempel Corey Pronman hos The Athletic.

Pronman skriver at Haytons hockey-IQ er #ganske imponerende» og at han er en defensivt ansvarlig forward med god arbeidsinnsats, som har et bra blikk og er rolig med pucken, men poengterer at han mangler eksplosivitet. «Ferdighetene hans er gode, men ikke elite», mener Pronman, som konkluderer med at han synes det var for tidlig i draften å velge Hayton.

Hayton var ikke like overrasket som alle andre.

– Jeg fikk en god følelse av intervjuprosessen med Arizona, så jeg visste at det var en mulighet. Vi snakket mye om klubben og de stegene de har tatt, og jeg føler at den har en fantastisk framtid, sier Hayton.

– Dette var den klubben jeg helst ville til, så dette er fantastisk, legger han til.

Steve Kournianos hos The Draft Analyst, som vi hadde som gjest i en podkast nylig, liker imidlertid Arizonas valg av Hayton godt. Han gir klubben karakteren A- og skriver at han er en «200 fots senter som kan drepe utvisninger og har et hardt skudd. Et litt uventet valg, men denne gutten er et monster».

Kournianos mener at Hayton har potensial til å bli en førstesenter, noe andre talentanalytikere har stilt seg tvilende til.

– Jeg tror at alle ønsker en umiddelbar analyse, men når du går igjennom drafter og ser tilbake, ser du hvem som hadde rett og hvem som tok feil. Vi føler oss trygge på vårt valg, sier manager John Chayka til arizonasports.com.

– Jeg har sett Barrett de to siste årene. Han fortsatte å bestå prøvene, fortsatte å bli bedre og bedre. Han er ikke «flashy», men når du ser på de små detaljene i spillet hans og hvor konkurransedrevet han er, var det noe som virkelig tiltrakk oss. Han er en Jonathan Toews-type, sier Coyotes’ sjefsspeider Tim Bernhardt.

Hayton fylte 18 år først nå i juni og gjorde 21 mål og 60 poeng på 63 kamper for Sault Ste. Marie i OHL forrige sesong, som andresenter bak Morgan Frost.

– Jeg er en playmaker og en skytter. Jeg forsøkte å vekte avgjørelsene mine. Det er nok der min hockey-IQ kommer inn i bildet, sier Hayton.

Han hadde med seg hele familien til draften her i Dallas denne helgen.

– Det var spesielt for meg. Min mor, far og søster er her. Jeg er veldig glad for å kunne feire med dem etter alt de har gjort for meg opp igjennom årene, sier Hayton.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar