Landslaget

May 5, 2023

Norge ga bort tomålsledelse mot Frankrike

ASKER (nitten.no) Frankrike avgjorde fredagens VM-oppkjøringskamp like før slutt med en spiller mindre på isen.

Norge ledet 3-1 mot franskmennene i Varner Arena etter en god midtperiode, men tapte til slutt 4-3 etter at gjestene avgjorde like før slutt i et norsk overtall.

Michael Haga, fra Asker, fikk den siste sjansen til å fikse spilleforlengelse, men Julian Junca forflyttet seg raskt over og reddet avslutning med 30 sekunder igjen på klokka.

Scoret på hjemmebane

24 sekunder var alt Justin Addamo trengte på å sende Frankrike foran i Varner Arena. AHL-proffen ble stående alene foran Jonas Arntzen og fikk en enkel jobb da han ble satt opp av Tim Bozon.

Norge hevet seg raskt og kunne utlignet da brødrene Salsten kom alene gjennom. Håvard Østrem Salsten forsøkte å servere storebror Eirik, men det ble for upresist.

I overtall nummer to kom 1-1-målet. Mattias Nørstebø fant Asker-gutten Michael Haga som fyrte løs og pucken forsvant under Junca.

Scoringen ble først kreditert Philip Granath, også han fra Asker, som sto foran målvakten, men ble etter hvert endret til Haga som kunne juble for scoring på kjente trakter.

Trettenes-mål

Tre minutter ut i midtperioden var matchen snudd. Mathias Trettenes avsluttet godt, Sondre Olden gjorde en strålende jobb foran Junca og Norge var foran.

Og ytterligere tre minutter senere smalt det igjen. Andreas Martinsen fikk pucken i rundvantet og la pucken på mål, skuddet forandret retning i en franskmann og forsvant i nettet bak Junca.

Norge var gode og fikk sjansen i overtall kort tid senere, men da skapte Frankrike den største sjansen. Anthony Rech kom alene gjennom, men Arntzen vant duellen.

Frankrike trykket på etter en utvisning Max Krogdahl var svært uenig i og fikk til slutt uttelling like før andre pause. Charles Bertrand var sist på pucken.

Utligning

Fire minutter ut i siste periode var lagene like langt. Gjestene kom på en overgang og Louis Boudons avslutning snek seg under Arntzen som neppe var fornøyd med måten 3-3-scoringen kom på.

I en rotete siste periode misbrukte begge lag enorme sjanser før franskmennene avgjorde - med én spiller mindre på isen.

Norge rotet det til, Alexandre Texier snappet pucken og scoret alene med Arntzen.

PS! I tillegg til Henrik Haukeland sto også Christian Kåsastul, Sander Vold Engebråten, Noah Steen, Petter Vesterheim og Gustav Willman Borvik over fredag. Etter Frankrike-kampen lørdag vil tre av spillerne i troppen få beskjed om at de ikke blir med til Riga.