Calgary-trenerne hyller Mathias Emilio Pettersen

Av alle talentene som har deltatt i sommerleiren til Calgary Flames, valgte trenerne i klubben å gi sin hederspris til nordmannen Mathias Emilio Pettersen.

De siste dagene har Calgary Flames hatt en samling for klubbenes talenter, altså spillere som klubben har rettigheter til, men ennå ikke spiller profesjonelt.

Det ble delt ut tre priser: «Trenernes pris», støtteapparatets pris og en fysisk pris.

– «Trenernes pris» går først og fremst til en som viste stor besluttsomhet, som viste gode ferdigheter og som virkelig gjorde det vi ønsket der ute, og som jobbet bra i begge ender av isen. Gratulerer til Emilio Pettersen, sa trener Cail MacLean før han ga oslogutten en trøye.

Pettersen går altså fremdeles under «Emilio» i Nord-Amerika, selv om han her i Norge er kjent som «Mathias». Vi får se hvor lang tid det tar før også vi i norsk sportspresse går over til «Emilio».

– Campen har gått utrolig bra for min del, og det var en kul opplevelse å bli trent og få tilbakemeldinger fra NHL-coacher, sier Mathias Pettersen til Nitten.no.

– Jeg tar med meg all informasjon jeg kan få, og alt vi har gjort denne uken, for å bli bedre.

Calgary Flames offentliggjorde dette på Twitter søndag kveld:

 

– Hvordan var det å bli utpekt med en pris som dette?

– Det var en stor ære. Det er gøy å få en pris der man ser at alt arbeid man har gjort denne sommeren har kommet til nytte, og at jeg har tatt steg som person og hockeyspiller, sier 18-åringen.

Les også: Historien om Mathias Emilio Pettersen

Han ble også gjenstand for en del oppmerksomhet. Lokalavisen Calgary Sun skrev blant annet om Pettersens trening med OL-heltene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, som Nitten.no fortalte om tidligere i sommer.

– Det er jo selvfølgelig gøy å få den oppmerksomheten! Det er sikkert kult for Flames-fans å se hvem jeg er og hvordan jeg tenker, sier Pettersen, som selv vokste opp som Flames-fan og dermed vet litt om hva fans liker å lese.

Totalt sett er han superfornøyd med sitt første opphold i klubben som har draftet ham.

– Alle i organisasjonen har vært veldig hyggelige. De forsøker bare å sette deg i så bra lys som mulig, konkluderer Norges for tiden største hockeytalent.

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar