Calgarys sjefsspeider: – Vi kjenner Mathias Emilio Pettersen ekstremt godt

DALLAS (Nitten.no): Mathias Emilio Pettersen ble draftet av Calgary Flames. Vi snakker med klubbens sjefsspeider Tod Button om deres nye, norske tilvekst.

Det tok tid før Pettersen kunne høre sitt navn bli lest opp, men etter at rettighetene til 166 andre spillere hadde blitt annonsert, var omsider turen kommet til 18-åringen fra Manglerud.

Calgary Flames valgte Mathias Emilio Pettersen med valg 167 i NHL-draften her i Dallas.

– Dette var en av klubbene jeg håpte på, sier Pettersen til Nitten.no.

Han er ikke alene om å være fornøyd. Calgarys sjefsspeider Tod Button forteller at Flames har fulgt oslogutten lenge og kjenner ham godt.

– Ekstremt godt. Vi legger ned mye arbeid i dette. Vår svenske speider kjente til ham før han flyttet til Nord-Amerika (for fire år siden, red.anm.), vi så ham i USHLs showmatch og vi har to speidere som kun følger USHL, så de har sett ham en rekke ganger, sier Button til Nitten.no.

Button forteller til nordamerikanske journalister det vi nordmenn allerede vet, nemlig at Pettersen som ung var en slags YouTube-sensasjon.

– Han er en ferdighetsrik spiller som har spilt i USHL her og har bestemt seg for å spille college, noe som er en god rute til NHL. Han skal til Denver, som har et godt hockeyprogram. Hovedtreneren deres ble nettopp hentet til Dallas, så de har et bra program, mener Button.

– Han er en smart, ferdighetsrik spiller. Du kan ikke ha nok av dem, legger han til.

– Hvor godt kjenner dere spillerne privat og personlighetene deres?

– Det er noe vi prøver å sjekke opp så godt vi kan. Våre folk gjorde det og det er ingenting å utsette på ham der. Nå får våre utviklingsansatte jobbe med ham. En del av det er å utvikle personen også.

Pettersen reiser over til Calgary Flames allerede i starten av juli. Den kanadiske klubbens utviklingsleir starter 5. juli. Da skal de sammen legge en slagplan for hans videre utvikling.

– Hvor langt unna NHL er han?

– Alle utvikler seg i forskjellig tempo. Det er ingen hast. Vi regner ikke med at han skal komme inn og være en bidragsyter nå. To-tre år. Når han føler at han er moden for det neste skrittet etter å ha spilt på collegenivå, setter vi oss ned sammen med hans familie og finner ut av det, sier Tod Button til Nitten.no.

– Jeg vil anslå tre-fire år. Hvis han bruker tre-fire år i Denver, er det helt i orden for oss. Hvis han er moden om 1-2 år, er det også helt i orden for oss.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar