Carter Hart tangerte 24 år gammel NHL-rekord

Carter Hart imponerer. Matt Slocum / AP Photo / NTB scanpix

Unggutten Carter Hart har blitt en stor suksess for Philadelphia. Den 20 år gamle keeperen har tatt ligaen med storm og seiler sakte men sikkert opp som en av kandidatene til Calder Trophy. Lørdag kveld tangerte han også en 24 år gammel rekord.

Det er ikke lenge siden vi skrev om «keepernes kirkegård», der vi tok for oss det langvarige keeperproblemet i Philadelphia. I lang tid har keeperne levert dårlige resultater og klubben har vært smått desperat etter en løsning på problemet.

Vi nevnte også at deres største håp lå i fremtiden, som med tanke på deres unge og lovende talenter så lys meget ut.

Artikkelen kan du lese i sin helhet her.

Til Philadelphias store glede, kan det se ut som fremtiden kom raskere en antatt.

«Hart mener selv han er klar til å spille NHL, men steget fra junior til NHL er stort og han har nok best av å få utvikle seg minst én sesong i AHL. Vi skal ikke se bort i fra at han får sjansen i noen NHL-kamper allerede denne sesongen, for å kjenne på nivået.» (Utdrag fra Keepernes kirkegård).

Sjansen fikk han, og sjansen tok han.

Da Carter Hart ble tatt opp til Philadelphia og NHL, lå laget sist i den østre avdelingen. Nå er de kun seks poeng bak en sluttspillplass. Carter Hart har startet 17 kamper og gått seirende ut i 11 av dem. Han har også 92,6 i redningsprosent og slipper i snitt inn 2.45 mål per kamp.

De gode prestasjonene gjør også at han seiler inn som kandidat til Calder Trophy, og det er kanskje ikke så rart at han blir sett på som en frelser i Philadelphia.

Tangerte rekord
Da Philadelphia lørdag kveld tok en overbevisende 6-2 seier over Anaheim Ducks, var det mer en bare en vanlig seier. Det betydde også at Hart vant sin åttende strake kamp, og dermed tangerte den 24 år gamle rekorden til Jocelyn Thibault for flest strake seirer av en keeper før fylte 21 år.

Fakta er at det er kun Thibault og Peter Forsberg som tidligere har vunnet åtte strake kamper før sin 21. bursdag.

Hart ble med det én av tre som har oppnådd dette. Og om Hart vinner også neste kamp, vil han sitte alene på toppen for keepere under 21 år. I tillegg til å sitte alene på toppen, vil han i så fall tangere klubbrekorden for en rookie på ni strake seirer. En rekord som i dag tilhører tidligere keeper og flyerslegende, Pelle Lindbergh.

Philadelphias neste kamper er natt til tirsdag (norsk tid) mot Pittsburgh Penguins og natt til onsdag mot Minnesota Wild. Hart blir mest sannsynlig å se i minst en av kampene.

Bedt om å finne seg bosted
Som oftest blir gode prestasjoner blir belønnet, det gjelder også i dette tilfellet. Lørdag kveld bekrefter GM Chuck Fletcher at Hart mest sannsynlig blir værende i NHL resten av sesongen. Han har derfor fått beskjed om å flytte ut av hotellet han bor på og finne et permanent bosted.

Det var noe usikkerhet rundt Hart om han kom til å bli værende i NHL resten av sesongen. Med både Brian Elliott og Michael Neuvirth på vei tilbake fra skader trodde mange at Hart kunne risikere å bli sendt tilbake til AHL, men dette er altså ikke tilfellet. At Hart har fått beskjed om å finne et fast bosted, betyr at Hart er kommet for å bli.

De fleste spillere bor på hotell den første tiden i NHL, frem til klubben er sikre på at de ønsker å beholde dem og ikke sende dem tilbake.

Hvordan Flyers velger å løse keeperkabalen fremover er fortsatt usikkert, men det spekuleres i om de kommer å bruke tre keepere for å ikke overbelaste Hart i sin første sesong.

Hart har allerede begynt å se etter et sted å bo, og ut i fra ryktene kommer Hart i første hånd til å flytte inn hos sin lagkamerat, Jakub Voracek. En rutinert spiller som kan hjelpe Hart både på og utenfor banen.

Kan bli sendt ned igjen
At Hart nå har fått en fast plass i Flyers betyr derimot ikke at det er umulig å se mer av han i AHL denne sesongen.

Skulle Philadelphia havne utenfor sluttspillplass, vil Hart med stor sannsynlighet bli sent til AHL for å spille sluttspillet med Leigh Valley Phantoms (forutsett at de kommer til sluttspill), som er samarbeidsklubben til Flyers.

Dette vil gi Hart både kamptrening og viktig sluttspillerfaring, noe som vil komme godt med senere i karrieren.

Flyers har 27 kamper igjen av grunnserien, og fortsetter de i denne takten skal vi ikke se bort fra at de blir å se i sluttspillet til våren.

 

avatar

Tidligere keeper med erfaring fra Get-ligaen (to sesonger) og 1. divisjon. Spilte for Frisk, Tønsberg, Ringerike og Grüner. Praktikant hos Nitten.no.

Legg igjen en kommentar