Chicago har sparket trener Joel Quenneville

Joel Quenneville er ferdig i Chicago Blackhawks. Foto: Dennis-Wierzbicki / Reuters / NTB scanpix

Etter ti år og tre Stanley Cup-triumfer som trener i Chicago Blackhawks, er Joel Quenneville ferdig i Illinois-klubben.

Beslutningen kom overraskende på de fleste, noe man også kan se av reaksjonene på Twitter-posten som klubben la ut klokken 08.05 lokal tid, eller 15.05 norsk tid.

«The Chicago Blackhawks har frigjort Joel Quenneville fra hans trenerjobb og utnevnt Jeremy Colliton som den 38. hovedtreneren i klubbens historie», opplyser Blackhawks.

Barry Smith blir assistenttrener under Colliton, mens Kevin Dineen og Ulf Samuelsson slår følge med Quenneville ut døra.

«Resten av trenerstaben blir værende hos laget», legger klubben til.

Quenneville var trener for St. Louis Blues i åtte sesonger, fra 1996 til 2004, før han styrte Colorado Avalanche i tre sesonger. Han overtok Chicago Blackhawks i 2008.

Under hans ledelsen vant Blackhawks Stanley Cup i 2010, 2013 og 2015. Forrige sesong var den første under Quenneville hvor Chicago ikke kvalifiserte seg for sluttspillet.

Chicago ligger i skrivende stund på tiendeplass i den vestre avdelingen av NHL, to plasser og to poeng under sluttspillstreken. Den tradisjonsrike klubben har – som så mange andre – fått merke at det i lønnstak-æraen er vanskelig å være et vinnende lag over tid.

– Dette er definitivt en svært vanskelig beslutning, men jeg mener at det er i den beste interessen til Chicago Blackhawks. Vi er nødt til å maksimere hver eneste mulighet for å nå vårt sluttspillmål og skape ytterligere vekst og utvikling i spillerstallen vår samtidig, sier manager Stan Bowman via klubbens nettside.

Jeremy Colliton. Foto: Chicago Blackhawks.

Jeremy Colliton (33) blir den yngste treneren i NHL akkurat nå. Han forfremmes fra jobben som trener for farmerlaget Rockford IceHogs, vant 40 av 76 kamper i AHL forrige sesong og spilte seg fram til semifinale der. Colliton har tidligere vært hovedtrener for Mora i Allsvenskan i fire år. 33-åringen har også 57 kamper som spiller i NHL.

– Vi er ekstremt heldige som har Jeremy Colliton i organisasjonen vår og føler sterkt at han er den som er best skikket til å lede spillerne våre her i Chicago. Alle som har vært tilknyttet Jeremy er overbevist om at han besitter mange av de verktøyene han trenger for å bli en suksessrik trener i denne ligaen. Han har vist seg imponerende som kommunikator, leder og trener, forklarer Bowman.

Nitten.no har foreløpig ikke fått kontakt med klubbens norske spiller, Andreas Martinsen.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Chicago har sparket trener Joel Quenneville”

  1. Spennende å se hvordan dette påvirker Martinsen!

    Ellers så har egentlig ventet på en tilsvarende artikkel etter at Kings sparket treneren på Søndag.

    Om mulig ville det vært fint å høre litt om hva dere tenker rundt de nye trenerene sin hockey-filosofi og hvordan det vil passe inn i lagene? Jeg kjenner lite til hvordan både Colliton i Chicago og Desjardins i Kings liker å spille.
    Og Desjardins er vel bare midlertidig ansatt. Hvem er kandidatene til å ta over permanent?

Legg igjen en kommentar