Connor McDavid: – Jeg kan bli bedre

21 år gamle Connor McDavid vant tre av prisene i Las Vegas i fjor og er nominert til to nye i år.

LAS VEGAS (Nitten.no): Supertalentet Connor McDavid er for lengst blitt voksen og regnes av mange som verdens beste ishockeyspiller akkurat nå. Han debuterte i NHL med 48 poeng på 45 kamper sesongen 2015/16 og vant Calder Trophy som beste nykommer da.

I fjor ble det 100 poeng på 82 kamper, inkludert 30 mål, og belønningen kom i form av at han vant Hart Trophy som ligaens mest verdifulle spiller, Art Ross Trophy som ligaens poengkonge og Ted Lindsay Award som spillernes valg som Årets spiller.

Denne sesongen ble det 41 mål og 108 poeng på 82 kamper. McDavid vant Art Ross Trophy som poengkonge i NHL og er i tillegg nominert til Ted Lindsay Award igjen.

Merittlisten inkluderer for øvrig også et VM-gull.

Alt dette i en alder av 21 år.

Connor McDavid vant tre priser i 2017. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix
Connor McDavid vant tre priser i 2017. Foto: Stephen R. Sylvanie / Reuters / NTB scanpix

Hvor god kan egentlig Connor McDavid bli?

– Jeg vil aldri kommentere poeng eller sånne ting. Jeg tror bare at jeg fortsatt kan bli bedre på ting overalt på isen, sier McDavid til Nitten.no.

– Jeg er bare 21 år, jeg er fortsatt ung, så jeg tror at jeg kan bli bedre. Hvis du ikke blir bedre, står du stille mens alle andre blir bedre. Du må alltid forsøke å finne områder i spillet ditt å forbedre, utdyper han.

Ettersom Edmonton Oilers ikke kvalifiserte seg for sluttspillet i 2017/18, er det ikke unaturlig at McDavid denne gang ikke ble nominert til Hart Trophy. I den kategorien er det Nathan MacKinnon, Taylor Hall og Anze Kopitar som anses som topp tre.

På spørsmål fra Sportsnet om McDavid føler at han får nok kred for sitt defensive spill, forteller kanadieren at han ikke tenker over slike ting.

– Det gjør ikke noe. Jeg er ikke ute etter kred for noe. Jeg forsøker bare å hjelpe laget og gjøre alt jeg kan.

McDavid endte med en Corsi (skuddforsøk for minus skuddforsøk imot mens du er på isen i 5 mot 5) på 52,49 for et lag utenfor sluttspill. Det er solid. Han endte også med +20 i pluss/minus, noe som ikke nødvendigvis betyr all verden, men som ser solid ut med tanke på at de fleste lagkameratene landet på minussiden.

– Jeg har alltid snakket om hvor viktig den defensive delen av spillet er for meg. Det var et område hvor jeg måtte vokse. Jeg husker da jeg kom inn som 18-åring og tenkte «Det var en lang kveld» etter å ha møtt noen disse fantastiske offensive spillerne. Det er et område jeg alltid jobber med og forsøker å forbedre, forklarer McDavid.

Motivasjonen for dette, er klokkeklar:

– Jeg vet at alle de store spillerne som har vunnet, har vært veldig gode defensivt også.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar