– De får ha såpass respekt at de blir stående. Det var usportslig

TAKK FOR KAMPEN: De fleste Oilers-spillerne skøytet rett i garderoben etter at Sparta scoret seiersmålet. Foto: TV2sumo.no

Stavanger Oilers gikk av isen i DNB Arena som tapere.

Storfavoritten Stavanger Oilers ble kjempet i senk av Spartas krigere i den første kampen i sluttspillet.

Matchen sluttet akkurat som den startet: Tommy Kristiansen sto foran mål og styrte pucken forbi Henrik Holm.

Det ga Sparta seieren med 5-4. Og dermed leder også Sparta 1-0 i best-av-sju-serien. Nesten hele Oilers-laget gikk rett i garderoben etter at pucken gikk i mål, uten å delta i den seremonielle utdelingen av bestemannspremier.

Oilers-kaptein Kristian Forsberg forsøkte å rope spillerne inn på isen igjen, men til laber respons.

Alt presset er på Oilers
Det er lov å være skuffet etter et tap, spesielt når man er klar favoritt, men det er også tradisjon i norsk hockey for å takke for kampen – og dette tydelige tegnet på skuffelse og frustrasjon gjør bare seieren ekstra god for Sparta. Å bare takke for kampen når man vinner, er ikke spesielt sympatisk.

– Jeg synes det var litt spesielt. Det er greit å tape en kamp, men de får ha såpass respekt at de blir stående. Det var usportslig, sier Tommy Kristiansen til Nitten.no.

– Men kred til de som står igjen, legger han til.

– Dette gjør vel seieren bare ekstra deilig for dere i Sparta?

– Ja, det gjør det. Du ser at det er surt for dem å tape kampen. De har alt press på seg, vi har ikke noe press på oss. Hvis vi slår ut dem, er det katastrofe for dem. Det vet jeg, for jeg har spilt i Oilers.

Hvis Oilers takler 0-1 så dårlig som dette, kan det bli interessant å se hvordan de vil taklet det dersom Sparta skulle vinne neste kamp også og dermed ta ledelsen 2-0 i kamper.

– Ja, absolutt. Vi har ikke tenkt å gi oss. Vi skal ta dem på den fysiske måten. Vi skal virkelig kjempe dem ned. Om vi klarer det, vet jeg ikke, men vi skal prøve å gi dem kamp til døra, sier Kristiansen.

Han blir selvfølgelig en nøkkelspiller for Sparta. Oilers er nødt til å gjøre en bedre jobb med å nekte ham puck-kontakt foran målet.

– Det var der jeg liker å være, på kontoret mitt. Jeg fikk to mål på å være jobb på kontoret i dag. Jeg har lyst på en landslagsplass og da vet jeg at det er viktig at jeg gjør den jobben. Jeg har veldig lyst til å få et VM for Norge. Jeg håper Petter Thoresen følger med, smiler Kristiansen.

Bilder fra TV2sumo.no

Pangstart
Det var et fyrverkeri av en match, hvor den tidligere Oilers-spilleren Tommy Kristiansen satte inn 1-0 for bortelaget i DNB Arena allerede 2,40 minutter ut i første periode.

Stephan Vigier utlignet til 1-1 bare halvannet minutt senere, men Håkon Imset Stormli sørget for ny ledelse for Sparta etter 5,29 minutter.

Tre mål på kampens første seks minutter! Det er sjelden kost, spesielt i et sluttspill.

Dylan Zink ga Sparta 3-1-ledelse før første periode tok slutt. En mildt sagt overraskende utvikling på denne matchen, med tanke på at Stavanger Oilers tok 30 poeng mer enn Sparta i grunnserien.

Da Stavanger Oilers scoret to ganger tidlig i andre periode, gjennom Vigier og Luc Snuggerud, virket kampen å gå mer i tråd med hva de fleste ventet på forhånd. David Morleys bisarre 4-3-scoring drøyt åtte minutter før slutt, gjorde kampforløpet enda mer forutsigbart.

Sjur Robert Nilsens unge Sparta-lag kunne lett ha gitt opp her og gått av isen fornøyd med å gi forhåndsfavoritten en real kamp fra start til slutt, men det var ingen slike tanker der i gården.

Peter Quenneville utlignet til 4-4 bare 72 sekunder før slutt. Dermed ble det nødvendig med en fjerde periode for å kåre en vinner i den første sluttspillkampen mellom disse to lagene.

Og den sluttet som nevnt akkurat som den startet: Med at Tommy Kristiansen styrte pucken i mål.

Nå blir det ekstra spennende å se neste match. Den spilles i Sarpsborg lørdag, med start klokken 18.00.

Flere dramatiske kamper
Det ble dramatisk i Eidsiva Arena også, der Lillehammer og Frisk også trengte mer enn tre periode for å kåre en vinner. Bortelaget fra Asker tok ledelsen 1-0 gjennom Endre Medby tidlig i andre periode, før Joey Benik og Austin Cangelosi snudde til 2-1 for hjemmelaget.

Mikkel Christiansen utlignet til 2-2 med en scoring i undertall.

Bare 30 sekunder ut i fjerde periode sørget Hampus Gustafsson for 3-2-seier til Frisk Asker, som dermed leder 1-0 i den på forhånd antatt jevneste kvartfinaleduellen.

Seriemester Vålerenga vant oppskriftsmessig 5-1 mot Manglerud Star, etter to scoringer av Tobias Lindström, samt ett mål hver av Martin Laumann Ylven, Thomas Olsen og Martin Røymark. Kevin Berg scoret målet til MS.

Den fjerde kvartfinalen ble en maratonmatch, der Victor Svensson avgjorde til Storhamars fordel 6,46 minutter ut i sjette periode. Tommy Johansen reddet 85 av 87 skudd for Stjernen, som gjorde en heroisk innsats med et sterkt skaderammet lag.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

4 Replies to “– De får ha såpass respekt at de blir stående. Det var usportslig”

  1. Er vel et par år siden en sluttet å takke for kamp i sluttspill i Norge (bortsett fra avgjørende kamp) etter en eller annen slåsskamp etter kampslutt (Husker ikke hvilke lag). Sluttspill har ingenting med vanlige seriekamper å gjøre, og synes personlig det er helt idiotisk å skulle takke hverandre for hver sluttspill-kamp. Dette skal gjøres når ett lag er slått ut…Sluttspill skal være litt hat, følelser og masse intensitet. Helt riktig av Oilers å gå av banen, og så kan vi takke hverandre når serien er avgjort.

  2. Nå må det bli bred enighet om hvordan dette med å takke for kamper skal håndteres i sluttspillet! Som beskrevet av Kristian Holstad, så er det jo ikke mange sesonger siden dette med å takke for enkeltkamper i sluttspillet ble skrinlagt grunnet uønskede konfrontasjoner under denne seansen, så hvorfor gi negativ omtale når det skjer i praksis? Sluttspill er så mye mer intenst og følelsesladet enn ordinære seriekamper. Det å takke for hverandre etter hver kamp i sluttspillet blir for dumt. Takk heller hverandre når oppgjøret er avgjort…

  3. Det er sikkert litt forvirrende ordlegging i artikkelen. Det får jeg ta på min kappe. Jeg ser på seremonien etter kampen som en takk for kampen. Jeg skriver ikke «håndhilse» her, men det er sikkert noen som tenker håndhilse.

    Men når både Tommy Kristiansen i Sparta og Stavangers kaptein Kristian Forsberg reagerer på at Oilers-spillerne gikk rett i garderoben, er det åpenbart noe det går an å skrive om. I neste kamp sto også Oilers-spillerne igjen på isen etter kampslutt.

Legg igjen en kommentar