Den heteste målscoreren i Get-ligaen er norsk

Jacob Lundell Noer scoret fire av Lillehammers seks mål mot Frisk tirsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Forrige sesong scoret Jacob Lundell Noer seks mål på 45 kamper. Denne sesongen har han nettet sju ganger på sine fire siste matcher.

Jacob Lundell Noer er gloheit: 20-åringen fra Drøbak har gjort 14 poeng på sine 10 siste kamper i Get-ligaen og er nå nummer fire i poengligaen om vi kun teller norske spillere.

Tirsdag kveld scoret han fire mål da Lillehammer slo Frisk 6-2 i en kamp der hans rekkekamerater Joey Benik og Parker Bowles hentet to assists hver. Trioen har til sammen gjort elleve poeng på de to kampene de har spilt sammen.

Etter 3-5-tapet borte mot Stjernen 27. september, har Lillehammer vunnet åtte av ti kamper og scoret 47 mål.

– Jeg føler at vi er vel så gode som alle andre lag, om ikke bedre. Kanskje ikke akkurat i dag, for da var det en del slurv, men det hører med i hockey, at det skjer av og til. Jeg synes vi er i en bra stim nå, sier Jacob Lundell Noer til Nitten.no et par timer etter kampslutt.

– Det er få lag som matcher en sånn andrerekke?

– Hvis vi fortsetter å spille som i dag, skal nok det litt til, ja, humrer Noer.

Han har unektelig et poeng. Her er de fire scoringene hans:

Adrian Saxrud Danielsen finter skudd og legger pucken igjen til Jacob Lundell Noer, som sette inn 2-1 for Lillehammer. Bilder fra TV2Sumo.no
Parker Bowles spiller ut Frisks målvakt Nicklas Dahlberg med en kvikk pasning tilbake til Lundell Noer. Bilder fra TV2Sumo.no.
Jacob Lundell Noer gjør alt selv. Bilder fra TV2Sumo.no
Se hvor smart Lundell Noer beveger seg før pasningen kommer fra Joey Benik. Bilder fra TV2Sumo.no.

Reaksjoner på utestengelsen
I sosiale medier var det mange som reagerte på at Jacob Lundell Noer fikk spille matchen mot Frisk. 20-åringen ble ilagt tre kampers karantene for en takling i matchen mot Stjernen 23. oktober.

Regelverket sier at spillere som er unge nok til å spille aldersbestemt hockey, kan trekke av kamper der også. Noer «sonet» derfor to U21-kamper og ble dermed ferdig med karantenen etter å ha stått over bare én kamp i Get-ligaen.

– Fikk du noen kommentarer om dette fra Frisk-spillerne underveis?

– Nei, jeg fikk ikke noen kommentarer på det, faktisk.

– Hva tenker du om at du kan sone utenfor Get-ligaen?

– Det kan virke litt merkelig, erkjenner Noer, og fortsetter:

– Det er et litt vanskelig spørsmål. Jeg er jo strengt tatt fortsatt U21-spillere og kan spille U21 for Lillehammer. Samtidig har jeg ikke spilt U21 på to år og er ikke en del av laget. Det er uansett ikke jeg som lager reglene, og dette er likt for alle lag.

Han har imidlertid ingenting å utsette på at han ble ilagt karantene.

– Jeg synes det er bra at forbundet slår hardt ned på taklinger mot hode og nakke. Det er første gang jeg har vært innblandet i en karantene-situasjon. Han (Daniel Trnasky, red.anm.) er i en ganske sårbar situasjon. Intensjonen min på isen er aldri å skade folk. Det er det overhodet ikke. Men det første treffpunktet var vel i hodet. Jeg var ganske klar over at det kom til å bli noen kampers karantene.

Som Jacob Lundell Noer sier: Regelen er lik for alle lag og det er ikke noe han kan gjøre med den.

VM-ambisjoner
I Lillehammer er fokuset fornuftig nok rettet mot neste kamp, mot Sparta på lørdag, som er den siste før landslagspausen kommer. Den blir imidlertid ingen pause for Lundell Noer – han er tatt ut på det norske A-landslaget. Det øker selvtilliten, forteller 20-åringen.

Poengproduksjonen hans etter at uttaket kom, underbygger det.

– Jeg gleder meg ekstremt mye til den samlingen vi skal ha. Ingen kan si at de ikke får mer selvtillit av å bli tatt ut på landslaget, men jeg kan ikke si meg fornøyd med det her. Jeg må jo fortsette å jobbe og vise hva jeg er god for.

Landskampene mot Østerrike, Polen og Danmark byr på en fin mulighet til å vise landslagssjef Petter Thoresen at han bør vurdere å gjøre plass til Lundell Noer i VM-troppen.

– VM er selvfølgelig et stort mål. Jeg tror at det er håp, så lenge jeg klarer å prestere jevnt og holde et høyt laveste-nivå, men det er ikke den letteste oppgaven i verden. Det er fort gjort at det går litt opp og ned.

Målet hans før denne sesongen, var å øke hurtigheten på de første skøytetakene. Lundell Noer føler at han har lyktes med dette, og tror at det er en av årsakene til at han allerede nå har gjort flere mål enn han gjorde i løpet av hele forrige sesong. Omtrent alle situasjoner på isen blir enklere hvis man klarer å reagere raskere.

– Dette er den første sesongen hvor det virkelig har løsnet ordentlig med målscoringen for meg i grunnserien. Det gir mer selvtillit og gjør at man tør å ta flere skudd, sier Lundell Noer til Nitten.no.

– Gjengen har blitt en familie
– Lillehammer startet svakt, men har vært Get-ligaens beste lag de siste ti kampene. Hva skyldes dette?

– Jeg vet ikke helt. Importene har sikkert vennet seg til hvordan hockeyen spilles her. De er blitt bekvemme med laget. Det tenker jeg har mye å si. I starten av sesongen er det også alltid sånn at folk føler seg litt rustne og ikke er det man bør være, selv om man har trent godt om sommeren. Det gjelder å være venn med pucken. Det har virkelig kommet seg de siste matchene. Gjengen har blitt en familie og alle vet sin jobb.

– Er det noen spesielle enkeltgrep som har fått det til å snu for dere?

– Nei, jeg tror ikke det. Det var ingen som var fornøyde med hvordan vi spilte, men det var ikke noen stressa situasjon i Lillehammer. Vi visste at vi har et bra lag, avslutter Jacob Lundell Noer.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar