Den sjeldne egenskapen bak Ringerike-seieren

Johan Kallio reddet 36 skudd i seriestarten for Ringerike Panthers. Foto: Roy Kvatningen

– Dette definerer oss bra som lag, mener keeper Johan Kallio i Ringerike Panthers.

ASKERHALLEN (Nitten.no): – Vi kommer ikke til å henge med hodene. Det er en sterk gjeng vi har, sa trener Martin Boork til Nitten.no noen dager før Ringerike Panthers spilte sin aller første kamp i Get-ligaen.

Jeg trodde at han var i overkant optimistisk.

Et lag som aldri har spilt i Get-ligaen, som attpåtil har den yngste spillerstallen med sin snittalder på 23,15 år, skal være mentalt sterkt? Det høres utopisk ut, gjør det ikke?

Så kom seriestarten. Debutkampen i norsk toppserie. Borte mot tittelkandidaten Frisk Asker, som har spilt seg til semifinale og finale de to siste sesongene. Ringerike Panthers yppet seg i første periode, med 1-0-scoring av Michael Söderberg og 2-2 fra køllebladet til Jørgen Nordstrand Langdalen, før Shawn Szydlowski satte inn 3-2 og Viktor Granholm økte til 4-2 for hjemmelaget i løpet av de første 4,28 minuttene av andre periode.

Normalt er det i praksis game over når en stor forhåndsfavoritt går opp i en 4-2-ledelse. Men Ringerike Panthers – som «alle» spår på niendeplass av de ni lagene i Get-ligaen – begynte ikke å henge med hodene.

Det unge, nederlagsdømte bortelaget spilte bare videre, som om resultatet ikke eksisterte. Nils Fuglesang reduserte til 3-4 tolv minutter ut i midtperioden og Thomas Myhre Lystad utlignet til 4-4 i et vidåpent mål etter en fenomenal pasning fra Tobias Skaarberg på blålinja.

– Det er sterkt å komme tilbake fra 2-4. Jeg synes dette definerer oss bra som lag, det at vi kommer tilbake, sier Johan Kallio til Nitten.no.

23-åringen bidro selv, for å si det mildt. Han reddet samtlige ti skudd i tredje periode, samtlige ni skudd i overtidsperioden og stanset tre av fire straffer i straffekonkurransen som fulgte etter at det sto 4-4 etter 65 minutters spill. Ringerike Panthers vant kampen 5-4.

Ringerike-trener Martin Boork i samtale med VGs Øystein Jarlsbo etter seieren. Foto: Roy Kvatningen

Kallio ble pepret med 40 skudd og reddet 36 av dem. Han er enig med trener Boork i at dette unge Ringerike-laget er mentalt sterkt.

– Jeg som er ny her, har merket dette helt fra starten, forteller han.

– Vi gir oss ikke når vi ligger under, men kjører på. Forhåpentlig kommer vi til å fortsette sånn, hvis vi havner under i andre kamper også, smiler han.

– Hva snakket dere om i garderoben før matchen?

– At vi skal gjøre vår egen greie og ikke tenke så mye. Hvis vi gjør vår greie, har vi en sjanse. Vi vet at vi har trent bra i sommer og at vi henger med fysisk.

Det naturlige spørsmålet etter en kamp hvor en tittelkandidat mister en tomålsledelse og taper på hjemmebane mot en nederlagsdømt motstander, er om det var tittelkandidaten som underpresterte eller om det var Ringerike Panthers som spilte bra.

– Det fokuserer ikke jeg så mye på. De har mye ferdigheter og mange gode spillere. Når de fikk tid, smalt det. Jeg syntes ikke at de var så dårlige. Jeg synes heller at vi fikk lagt press på dem, sier Kallio til Nitten.no.

Han forteller at han ble sliten mot slutten av matchen. Frisk Asker fikk blant annet et power-play i overtidsperioden, hvor pucken bosatte seg i Ringerikes sone.

– Mot slutten av det power-playet var jeg sliten, smiler Kallio.

Han var faktisk så sliten at han ikke skjønte at Ringerike hadde vunnet da Maximillian Petterson scoret bortelagets andre mål i straffekonkurransen. Den svenske Panthers-keeperen trodde at Frisk Asker hadde ett straffeslag til, men hjemmelaget hadde brukt opp sine forsøk.

– Jeg var fokusert på å forsøke å stoppe en straffe til. Jeg trodde at de skulle avslutte. Da alle andre begynte å juble, tenkte jeg først at jeg måtte stoppe dem, for det var én straffe til, ler Kallio.

23-åringen har solide 75 matcher bak seg i HockeyEttan i Sverige. Han er innforstått med at matchbildet i Askerhallen lørdag kan bli en gjenganger denne sesongen. Det kan bli mange matcher med 40+ skudd imot.

– Ja, det kan det jo bli. De andre lagene er kanskje bedre enn oss med puck, så det blir sikkert mye å gjøre, men jeg synes vi ligger bra i skuddlinjen de fleste gangene og ofrer alt for hverandre. Da er det gøy å stå bak.

Den mentale styrken i dette Ringerike-laget viser seg fram enda en gang når jeg påpeker overfor Kallio at Ringerike Panthers kan beholde plassen dersom han selv leverer en god sesong, og trolig rykker ned dersom han leverer en middels eller svakere sesong.

– Du er ofte enten helt eller syndebukk. Det er noe av det morsomme med denne posisjonen. Det er kanskje enda tydeligere i dette laget denne sesongen, men jeg synes bare at det er en morsom utfordring. Det er gøy å være en del av dette laget. Med den driven vi har, tror jeg at det kan bli en morsom sesong.

«En morsom sesong», tror altså keeperen i det laget som alle spår på sisteplass. Selv om man ikke skal legge for mye vekt på én seriekamp, og spesielt ikke den aller første i en ny sesong, er denne mentale styrken, denne fryktløsheten, et hint om at Ringerike Panthers ikke bør undervurderes.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar