Den ukjente siden til Filip Forsberg

Filip Forsberg imponerer i undertall også. Foto: Christopher Hanewinckel / Reuters

Svensken er ikke bare en fantastisk målscorer – han er også fenomenalt god til å forhindre mål.

Nashville Predators må klare seg uten Filip Forsberg de neste 4-6 ukene på grunn av skade. Det passer Nashville ekstremt dårlig.

Først og fremst fordi Predators også har P.K. Subban, Viktor Arvidsson og Kyle Turris på skadelisten, men også fordi Forsberg er lagets desidert beste målscorer. Venstrevingen har 14 mål (og 22 poeng) på 24 kamper denne sesongen.

En mindre opplagt grunn til at skaden til Forsberg passer Nashville dårlig, er at han er fenomenalt god i undertall.

Mens Forsberg forrige sesong spilte ganske lite mens Nashville hadde utvisninger, og endte med et snitt på 34 sekunder per kamp, får han denne sesongen dobbelt så mye istid i undertall. Forsberg har spilt 1,11 minutter i snitt per kamp i undertall.

Totalt har han spilt 30,47 minutter i undertall. Altså en drøy halvtime.

Motstanderlagene har ennå ikke klart å score mål i power-play mens Forsberg har vært på isen. Det er ganske fenomenalt. Ingen andre spillere i NHL er i nærheten av å ha like mange minutter i undertall uten baklengsmål.

Trener Peter Laviolette bruker andre forwards oftere i undertallsspill, nærmere bestemt Colton Sissons, Nick Bonino og Calle Järnkrok, men det er nok først og fremst fordi Forsberg tross alt er lagets største offensive trussel og må spares til overtallsspillene også.

I skrivende stund topper Filip Forsberg også hele NHL når det gjelder puckvinninger i undertall. Han har tatt pucken fra motstanderne åtte ganger. Ryan O’Reilly i St. Louis Blues har også åtte gjenvinninger, men han har også spilt 57,10 minutter i undertall, altså omtrent det dobbelte av Forsberg.

Ifølge nettstedet NaturalStatTrick.com har Nashville imponerende 32 prosent av alle skuddforsøk med Forsberg på isen i undertall. Hvis man teller store målsjanser, står det 5-5. Det er ganske vilt når vi snakker om en halvtime med spill i undertall.

Nå er det sikkert mer kjent at Arizona Coyotes har en ekstraordinær sesong i undertall. Michael Grabner har allerede scoret fire mål i undertall, mens Brad Richardson har tre og duoen Lawson Crouse og Derek Stepan har to hver.

Grabner har faktisk 8-4 i målforskjell i løpet av sine 65,39 minutter i undertall.

Det klarer ikke Filip Forsberg å matche. Han har 1-0.

Disse spillerne har mest istid i undertall uten baklengsmål:

  1. Filip Forsberg (Nashville) 30,47 minutter
  2. Garnet Hathaway (Calgary) 24,55
  3. Richard Panik (Arizona) 22,50
  4. Vladislav Namestnikov (NY Rangers) 17,22
  5. Carter Rowney (Anaheim) 16,27

 

 

 

 

 

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar