Denne 24-åringen fra Latvia herjer i 1.-divisjon

Leonards Rimjans dominerer i 1.-divisjon. Foto: Dan K. Reinli

Gjøvik kjemper i toppen i 1.-divisjon med en fersk trener og en nykommer fra Latvia, som virkelig imponerer.

– Vi visste ikke så veldig mye om ham før han kom, men vi så allerede på første trening at han er en god hockeyspiller. De latviske spillerne er veldig gode individuelt, sier trener Patrik Bäärnhielm i Gjøvik til Nitten.no.

Han snakker om Leonards Rimjans.

24-åringen fra Daugavspils har gjort 18 mål på 15 kamper. Det er meget imponerende, men det stopper ikke der. Rimjans har også bidratt med 16 assists på disse 15 kampene. Totalt har han altså gjort 34 poeng – mer enn to per kamp.

Mye takket være Rimjans er Gjøvik nå et topplag i 1.-divisjon. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass, bak Grüner, Comet og Narvik. Det skiller bare ett poeng mellom Grüner og de tre lagene bak. Den samme situasjonen har vi faktisk i Get-ligaen, der serielederen ligger ett poeng foran de tre nærmeste utfordrerne.

Rimjans spilte for Moss i andredivisjon forrige sesong. Gjøvik fikk se ham på nært hold da lagene møttes i kvalikspillet. Latvieren imponerte nok til at Gjøvik tok kontakt med ham og satte i gang prosessen med å skaffe ham en jobb på Gjøvik.

– Det var avgjørende, forteller daglig leder Hans Svellet.

Han beskriver Leonards Rimjans som en stor og sterk spiller.

– Han klarer å utnytte det veldig effektivt. Det som er fascinerende, er at han er så stor og sterk, men samtidig er bra med pucken. Han er en målscorer, sier Svellet til Nitten.no.

Andredivisjon ble strengt tatt for enkelt for ham. Moss fikk 39 mål og 92 poeng fra Rimjans i løpet av bare 28 matcher forrige sesong. Det var faktisk ikke nok til å vinne den interne poengligaen i Moss. Det gjorde en annen latvier som spiller i Gjøvik nå: Klavs Planics. Han gjorde 46 mål og 95 poeng på 28 kamper forrige sesong. Denne sesongen har han bidratt med 22 poeng på 16 kamper.

Trener Patrik Bäärnhielm tror at Leonards Rimjans kunne hevdet seg også i Get-ligaen. Og han bør vite hva han snakker om. Bäärnhielm spilte for Lillehammer i fem sesonger, tok én sesong i Sparta og var innom Stavanger Oilers og Ringerike Panthers før han fikk tre sesonger i Storhamar.

– Han ville ha klart seg bra i Get-ligaen. Bra størrelse og ganske skøytesterk. Det er tøff konkurranse om utlendingsplassene der. Klubbene går oftere for importspillere fra for eksempel Sverige, sier Bäärnhielm til Nitten.no.

– Ja, jeg tror også det, sier Rimjans til Nitten.no.

Han forteller at han liker seg i Gjøvik og føler at han har vokst på tiden i Moss og andredivisjon. 24-åringen er i Norge for å satse på ishockey.

– Det er bare arbeid og trening her, ler Rimjans.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar