Denne kontrakten bekrefter Torontos slagplan

Calle Rosén har fire kamper og ett mål på NHL-nivå. Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports

Manager Kyle Dubas har gitt AHL-backen Calle Rosén en toårskontrakt som NHL-spiller.

Det er fremdeles uvisst hvordan Toronto Maple Leafs’ unge manager Kyle Dubas skal få råd til alle stjernene i klubben når neste sesong kommer. Auston Matthews og Mitch Marner er begge inn i det siste året av sine kontrakter og kommer til å forlange enorme lønnsøkninger sommeren 2019.

Likevel har Dubas lovet William Nylander at svensken ikke skal trades, selv om Nylanders nye 6,96-millionerskontrakt gjør det smertelig trangt under taket i Toronto.

Ifølge nettstedet Capfriendly.com har Toronto 12 spillere under kontrakt neste sesong, til en totalkostnad på 56,3 millioner dollar (inkludert 1,2 millioner dollar av lønna til Phil Kessel, som Toronto fremdeles betaler).

Det betyr at Dubas må finne 11 spillere til med en totalkostnad på maksimalt 26,7 millioner dollar, dersom vi kalkulerer inn et lønnstak på 83 millioner dollar.

Hvis Matthews og Marner til sammen skal ha 22 millioner dollar, slik det spekuleres i, betyr dette at Dubas bare vil ha 4,7 millioner dollar igjen til de siste ni spillerne. Det går ikke, ettersom minstelønna i 2019/20-sesongen er 700.000 dollar. Ni spillere på minstelønn koster 6,3 millioner dollar.

Noen kommer med andre ord til å bli tradet. Ettersom Dubas har lovet at det ikke blir Nylander, får vi tro at Nikita Zaitsev, Nazem Kadri, Zach Hyman og Connor Brown er kandidater. Toronto vil nok svært gjerne trade Patrick Marlaeu, men det er vanskelig å se for seg at Marleau i en alder av 40 år skal være interessert i å flytte på seg. Han har en klausul i kontrakten som gir ham rett til å bestemme dette selv.

Det som virker rimelig opplagt, er at Toronto Mape Leafs’ slagplan er å bruke svært lite penger på backene sine. Morgan Rielly er under kontrakt i denne sesongen og tre til, med en kostnad på fem millioner dollar. Han blir værende. Zaitsev koster 4,5 millioner per sesong og fremstår som et godt sted å plassere veddemålet sitt hvis man skal gamble på hvem som trades til sommeren.

Bak denne duoen har Leafs Travis Dermott til 863.333 dollar og Justin Holl til 675.000 dollar.

Mandag plusset Kyle Dubas på Calle Rosén her. Svensken spiller i AHL nå og har bare fire matchers erfaring fra NHL, men klubbledelsen liker utviklingen hans og har nå gitt Rosén en toårskontrakt verdt 750.000 dollar. Dette er en såkalt énveiskontrakt, så Rosén får denne lønna enten han spiller i AHL eller NHL.

Planen er ganske sikkert at han skal spille i NHL. 24-åringen har gjort 19 poeng på 24 kamper for Toronto Marlies i AHL denne sesongen. Han gjorde 11 poeng på 16 sluttspillkamper forrige sesong. Alt tyder på at han er NHL-moden i 2019.

Hvis Timothy Liljegren (19) og Rasmus Sandin (18) viser seg NHL-modne neste sesong, har Toronto sju backer på plass til en totalkostnad på 13,65 millioner dollar. Dette kan reduseres til 9,8 millioner dersom Zaitsev byttes ut med en back til samme kostnad som Rosén.

Det er faktisk ikke helt utenkelig at Toronto neste sesong stiller med backer og keepere til en totalkostnad på 16 millioner dollar. I så tilfelle vil Dubas ha 66 millioner til disposisjon på forwardsiden.

Hvis Matthews og Marner signerer for 22 millioner til sammen, betyr det at Toronto kommer opp i ni forwards til en totalramme på 56 millioner dollar. Da har Dubas ti millioner til rådighet på de fem siste plassene.

Det er nok til å stable et lag på beina rundt superstjernene. Om det vil være nok til å stable en Stanley Cup-utfordrer på beina, er et annet spørsmål.

William Nylander har signert – men Toronto har uansett ikke plass til ham neste sesong

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “Denne kontrakten bekrefter Torontos slagplan”

  1. Hvor sannsynlig er det at de forsøker å finne en rimeligere keeper? Det er vel antatt at de ønsker Andersen i lang tid, og at de er ganske fornøyd, men samtidig kan det være mulig å få en habil keeper billigere.

  2. Kontakten til Garret Sparks går ut etter denne sesongen. Han har vel ikke spilt så bra at den neste kontrakten hans blir dyr, så det er ikke utenkelig at han fortsetter som backup neste sesong. Uansett tviler jeg på at Dubas vil bruke særlig mer enn 1 million på en backup.

Legg igjen en kommentar