Denne russeren bør NHL-klubbene kaste seg over

Alexander Barabanov feirer scoring mot Canada i kvartfinalen i VM. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB scanpix
Alexander Barabanov feirer scoring mot Canada i kvartfinalen i VM. Foto: Grigory Dukor / Reuters / NTB scanpix

Alexander Barabanov har utmerket seg under VM i Danmark, til tross for en begrenset rolle i det russiske landslaget.

NEW YORK (Nitten.no): I et russisk VM-lag som mønstrer spillere som Pavel Datsjuk, Nikita Gusev, Kirill Kaprisov og Pavel Butsjnevitsj, har trener Ilja Vorobjov ikke funnet plass til Alexander Barabanov høyere opp enn i tredjerekken.

23-åringen har likevel svart med fire mål og fire assists, altså åtte poeng, på lagets åtte kamper. Torsdag utlignet han til 2-2 på tampen av andre periode av kvartfinalen mot Canada.

Barabanov har vært veldig synlig i VM, med sin gode teknikk, sine kvikke bein og sin enda kvikkere spilleforståelse. Som statistikken hans tilsier, er han både en målfarlig spiller og en dyktig playmaker.

– Om han passer i NHL, er jo alltid vanskelig å spå. Men han er rask, kvikk og sleip i dragningene, så jeg ser ikke noen grunn for at han ikke skulle klart seg, sier Patrick Thoresen til Nitten.no.

Barabanov ble olympisk mester i vinter, men gjorde bare ett mål og én assist der. Under VM i 2017, da Russland endte på tredjeplass, leverte han null mål og tre assists på ti kamper. I klubblaget ble det «bare» 22 poeng på 46 matcher denne sesongen.

Det kan derfor være at enkelte NHL-klubber ikke hadde navnet hans på første side av notisblokka før VM startet, selv om han etter det Nitten.no erfarer har takket nei til NHL-tilbud tidligere.

Samtlige 31 klubber i verdens beste liga bør ha Alexander Barabanov på blokka nå.

– Jeg lurer ofte på hvorfor vi ikke hører noe om NHL-interesse for Barabanov. Han er bygd for det nordamerikanske spillet. Sterk på skøytene, gode hender og en skikkelig okse bak mållinjen, skriver Alex Nunn, som følger russisk hockey tett og skriver for blueshirtbanter.com.

Under kvartfinalen mot Canada var det selvfølgelig en haug med speidere til stede fra klubbene i NHL. De kan umulig ha unngått å legge merke til 23-åringen fra St. Petersburg.

Hverdagene tilbringer Barabanov i hjembyen, hvor han spiller for storklubben SKA. Også der er laget såpass fullt med stjernespillere at han må finne seg i en begrenset rolle. SKA St. Petersburg hadde denne sesongen både Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltsjuk, Vadim Sjipatsjov og Nikita Gusev i stallen, i tillegg til at også Patrick Thoresen var innom i 15 matcher og bidro med 11 poeng.

Barabanov fikk derfor under 14 minutter per match i SKA forrige sesong.

Nå forsvinner Kovaltsjuk til NHL. Kontraktene til Sergej Sjirokov og Sergej Plotnikov går også ut i sommer. Det er sannsynlig at Barabanov derfor får en større rolle i klubblaget neste sesong. Det bør passe ham bra, ettersom hans egen kontrakt utløper sommeren 2019.

Når vi kommer dit, svømmer han sannsynligvis i NHL-tilbud.

– Alexander Barabanov vil ha en NHL-kontrakt ventende hvis han ønsker det etter neste sesong, når kontrakten hans med SKA er fullført. Et fantastisk VM for ham, tvitrer Corey Pronman, som er talentekspert hos The Athletic.

Russland tapte for øvrig 4-5 etter sudden death mot Canada i kvartfinalen i VM.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar