Denne scoringen skapte Colin Spaberg Olsen i sommer

Vålerenga-løperen Colin Spaberg Olsen (22) har tatt kjempesteg siden forrige sesong. Det viser både spillet på isen og tallene i poengstatistikken.

FURUSET (Nitten.no): – Det er så deilig når du får betalt for all jobben du legger ned, sier Colin Spaberg Olsen til Nitten.no. Vi står inne på Furuset Forum noen minutter etter at hans Vålerenga har slått Storhamar 2-1 etter overtid.

Martin Røymark ble matchvinner, mens Colin Spaberg Olsen ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i første periode og Victor Svensson utlignet til 1-1 i andre periode. Det er målet til Spaberg Olsen vi skal snakke om her.

Slik kom den:

Bilder fra tv2sumo.no

– Det er ikke sikkert at jeg hadde kommet alene der i fjor, forteller 22-åringen.

– En annen spiller nå
Colin Spaberg Olsen takker Vålerengas fysiske trener Jon Aase for at han er i stand til å score slik mål nå. Aase la opp et treningsprogram til ham i sommer, som fokuserte mye på å forbedre hans eksplosivitet og hurtighet.

– Det er det jeg får igjen for nå. Det har jeg vært dårlig på tidligere, mener Spaberg Olsen.

Scoringen mot Storhamar er ikke det eneste utslaget av treningen. Colin Spaberg Olsen fremstår som en helt annen spiller denne sesongen enn den forrige. Det viser tallene også. Sesongen 2017/18 gjorde han fem mål og ni poeng på 45 matcher. Denne sesongen har han allerede gjort fire mål og seks poeng – på bare tolv matcher.

– Det er ikke noen tvil om at jeg er en annen spiller nå. Det er stor forskjell, føler jeg selv. Det skyldes egentlig bare trening, forteller Spaberg Olsen.

Jon Aase utdyper:

– Det er egentlig noe som har pågått over to år, fra vi (Aase og hovedtrener Roy Johansen, red.anm.) kom til klubben. Det å legge ned to år med grovarbeid, gjør at vi kan høste mer av det inn mot denne sesongen enn vi gjorde i fjor. Vi så klar framgang i fjor også, og vi så på Iron Man-testen i år at han var enda hvassere i år enn i fjor. Det gjenspeiles i spillet hans.

Aase er klar på at hurtighet er altoverskyggende i moderne ishockey.

– Hurtighet betyr alt i dag. Scoringen hans er et svar på det arbeidet. Du ser også at han skaper mye, og klarer å gjøre det på egenhånd, så Colin har tatt kjempeskritt, sier Aase til Nitten.no.

Colin Spaberg Olsen. Foto: Roy Kvatningen

Individuell trening
Colin Spaberg Olsen roser Aases evne til å motivere og til å gi spillerne følelsen at han er der for dem som individer og ikke bare er der for laget.

– Du føler at han er der for deg. Det er viktig. Han er fryktelig kompetent, roser Spaberg Olsen.

22-åringen er veldig fornøyd med treningsopplegget i Vålerenga generelt.

– Vi kjører fysisk trening hver dag, bortsett fra på kampdag. Og veldig relevant trening. Nå hadde vi match på torsdag, men ingen på tirsdag, så da kjørte vi hardere på mandag og tirsdag. Og det får du igjen for utover i sesongen.

– Hvis du ikke får trent noe særlig styrke i sesongen, faller du i alt. Hvis du rent hypotetisk løfter 150 i knebøy etter sommertreningen, og faller til 120 underveis i sesongen, er det veldig tungt å ta det igjen når sommeren kommer. Da bruker du noen uker bare på å komme tilbake på 150.

– Det må være motiverende å så tydelig kunne se effekten av den treningen du legger ned?

– Ja, er du gæren! Du vet hvordan det kan være innimellom, at det er døvt å dra på jobben, men når du føler at du får så mye igjen for treningen, så gleder du deg til å trene. Alt blir lettere.

– Må ikke være så ydmyke
Vålerenga-spilleren mener også at hele laget generelt ser annerledes ut nå.

– Jeg føler at det er stor forskjell på laget, med de nye som har kommet inn og vi andre som har tatt et steg opp. Laget er satt sammen veldig bra nå, synes jeg, helt bakfra og opp. Nå slo vi Storhamar. Jeg tror at vi er å regne med. Jeg synes vi må tørre å si det, at vi kan vinne den siste matchen i år, sier Spaberg Olsen til Nitten.no.

– Jeg føler ikke at vi må være så veldig ydmyke. Det er ikke noen vits i det. Men det er mange tette matcher, vi må gi hundre prosent for å vinne alle matchene. Det krever veldig mye. Alle lagene i denne ligaen er bra. Ringerike, som kom opp, har slått oss og slått Frisk. Før var det kanskje to lag som var et nivå under, men det føler jeg ikke nå. Alle kan slå alle. Og det er helt topp for norsk hockey, legger han til.

Og for hans egen del? Jon Aase mener at Colin Spaberg Olsen kan utvikle seg ytterligere.

– Colin kan fortsatt få på seg to-tre kilo til med muskler. Han er ganske lett i utgangspunktet, men har klart å øke kapasiteten i bunnen, og det gjør at han blir raskere og alt det der. Han har faktisk ett hakk til, sier Aase.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar