Depper ikke i Ringerike: – Jeg tror vi kommer til å bli bedre

Tobias Skaarberg. Foto: ringerikepanthers.no / Adobestock

130 baklengsmål på 31 kamper er drøy kost, men i Ringerike Panthers ser man fortsatt ganske lyst på livet som eliteklubb.

Ringerike Panthers ligger helt sist i Get-ligaen med bare tolv poeng etter 31 kamper. I torsdagens hjemmekamp mot Lillehammer så det tidlig ut til at Hønefoss-laget kunne gå mot seier og kanskje vinne i ordinær tid for bare andre gang denne sesongen, men etter at Ringerike scoret to ganger, svarte Lillehammer med å score åtte.

Åtte baklengsmål uten å klare å svare. Det er tungt.

Det må føles som å ha et neshorn på ryggen.

Ringerike klarte å score et par mål til godt ute i tredje periode, mens Lillehammer fikk enda en scoring og kampen endte 4-9.

Mer oppsiktsvekkende enn resultatet – som jo er oppsiktsvekkende nok – må være at den ene backen til Ringerike, Tobias Skaarberg, spilte 46,22 minutter ifølge hockey.no/live og slapp unna med bare -2 i pluss/minus …  og han var ikke engang den spilleren med mest istid. Erik Vestman spilte 47,25 minutter, står det i kampstatistikken.

Nei, vi får vel anta at dette er feilføringer hos hockey.no.

Hvis dette ikke er feil, er det godt at dette intervjuet med Tobias Skaarberg er gjort før kampen, mens han hadde overskudd til å holde en samtale.

Vi nevner dette for å rettferdiggjøre noen av uttalelsene til Skaarberg, som kanskje ville ha sett merkelige ut om de kom etter et tap hvor Ringerike slapp inn ni mål. Selv om de egentlig ikke er merkelige, selv i en slik sammenheng.

– Bedre etter nyttår
I Ringerike Panthers er man tross alt opptatt av «prosessen». Prosessen med å bygge en hockeykultur i Hønefoss. Prosessen med å bygge en eliteklubb. Prosessen med å skape en økonomisk bærekraftig idrettsmodell. Det snakkes om langsiktige perspektiver her.

En målforskjell på 56-130 er bare en fartsdump på veien til målet.

– Jeg føler at hele gruppa klarer å holde det ganske bra oppe. Det er jo tungt når man taper en del kamper på rad, men vi er veldig opptatt av at vi ikke skal gi opp av den grunn, at vi skal fortsette å utvikle vårt spill og vår hockey, sier Skaarberg til Nitten.no.

– Deres trener Martin Boork har tidligere sagt at Ringerike kommer til å bli bedre etter nyttår. Tror du som spiller også det?

– Ja, det tror jeg absolutt. Hvis vi ser på de 5-7 kampene før nyttår, så har vi noe på gang. Selv om det ikke er blitt flust av poeng, så har vi et eller annet på gang. Det er flere og flere som kommer opp på nivået og lærer seg det å spille i Get-ligaen. Jeg tror absolutt at vi kommer til å bli bedre utover nå, mener Ringerikes nummer 17.

Han trekker pusten før han avslutter svaret:

– Men stort sett alle lag gjør jo det.

Selv om Martin Boork har beholdt en stamme på 15 spillere (spillere med minst 10 kamper) fra laget som rykket opp forrige sesong til laget som brukes i Get-ligaen nå, er det også mange ferske spillere i sentrale roller – som Tobias Skaarberg.

– Jeg tror at laget begynner å bli mer samspilt nå. Vi kjenner hverandre bedre, tror 27-åringen.

– Hva er fokuset til Ringerike nå for tiden, på trening og i kamper?

– Det er å videreutvikle vårt eget spill, våge å holde i puck, raskere vendinger. Det vi kanskje prøver å utvikle mest nå, er å gå mer direkte på mål i stedet for ut mot rundvantene. Det har vi slitt litt med, at det har blitt for lite skudd og trafikk foran mål. Vi vet at vi spillemessig har vært på høyde med alle lag. Det er bare å få ut den siste delen.

– Hva skyldes dette problemet?

– Jeg tror at det er mest mentalt. At man i førstedivisjon i fjor kunne spille det passet ekstra, for man hadde mer tid. Her i Get-ligaen går det raskere og man har ikke det ekstra sekundet. Vi er avhengig av å gå rett på mål. De spillerne vi møter, er bedre.

Ringerike-trener Martin Boork i samtale med VGs Øystein Jarlsbo. Foto: Roy Kvatningen

Gode utviklingsmuligheter
– Hvordan er det egentlig å være spiller i Ringerike Panthers for tiden?

– Det er veldig bra, det. Du får muligheten til å utvikle deg. Det er egentlig det som ligger til grunn her, at alle skal utvikle seg videre. Det er dette hele klubben er bygd på, at vi har startet på en vei. Også er det gode utviklingsmuligheter her. Det er mye istid ledig for oss. Alt fra opplegg rundt laget, til mat, alt er på stell, sier Skaarberg til Nitten.no.

– Det at klubben er opptatt av å bygge seg opp sakte og med langsiktige mål, må dempe mye av det stresset som normalt følger med å ligge på sisteplass?

– Det er klart det gir oss en ro. Klubben har det ikke så travelt, for å si det sånn. Vi har ikke det presset på oss, utenom det vi har innad i laget. Det er litt ålreit.

– Dette må også være bedre for utviklingen deres?

– Ja, det er det absolutt! I Ringerike er det ikke så mange lag i ungdomsavdelingen ennå, heller, så her er det mye istid og muligheter til å utvikle seg som spiller. Martin Boork og de andre er også her hele dagen. Det gir oss muligheten til å få litt veiledning av dem, få ekstra videomøter og sånt. Det er veldig befriende å være her.

– Du angrer altså ikke på at du gikk fra Comet til Ringerike?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har jo hele tiden, fra jeg gikk til Comet fra Sparta, hatt som mål å komme opp i Get-ligaen igjen. Nå er målet rett og slett å bli bedre, sier Skaarberg, som anslår at istiden hans i snitt ligger rundt 22 minutter per kamp.

Det holder vel kanskje med 22 minutter …

– Har du tatt noen steg etter overgangen?

– Ja, jeg føler det. Jeg føler at jeg har tatt steg på de fleste punktene, egentlig. Jeg har min styrke defensivt, men har fått utviklet meg offensivt også, med å spille i power-play, mener Tobias Skaarberg.

Det går altså an å trives, selv om man ligger på sisteplass med 56-130 i målforskjell. Skaarberg trives så godt på Hønefoss at han håper å få bli der i noen år.

– Jeg har ikke pratet med de ordentlig ennå, men jeg har vel hintet til at jeg er interessert i å bli med videre. Dette er et veldig spennende prosjekt å være med på, sier Skaarberg til Nitten.no.

– Skulle det bli kvalik, som det kanskje ser ut til, tror jeg ikke det skal være noen nedtur heller, avslutter han.

Får han rett i det siste han sier, er det jo også helt uproblematisk å tape kamper med ni baklengsmål. Da er jo plassen i Get-ligaen uansett sikret.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar