Derfor ble Kurt Davis tilgjengelig for Storhamar

Kurt Davis i intervju med Hamar Arbeiderblad. Foto: Skjermdump fra H-A.no

Kan en aldrende back som løses fra kontrakten i Østerrike være en oppgradering for titteljagende Storhamar? Svaret er ja.

Kurt Davis leverte to meget gode sesonger for Stavanger Oilers fra 2012 til 2014, før han reiste videre til Tyskland og spilte for Düsseldorfer EG i den solide ligaen DEL. I fjor sommer dro han videre til Vienna Capitals i østerrikske EBEL.

Etter bare 17 kamper der, ble han løst fra kontrakten.

Nå er Kurt Davis 32 år og en back som har gått fra tysk til østerriksk serie og så blitt fristilt der. Han la til og med ut en twittermelding der han kunngjorde at han var på klubbjakt gjennom å spørre om noen trengte en back.

Det er forståelig om man er skeptisk til hva Kurt Davis har å tilføre Storhamar.

I stedet for å lure på hvorfor han plutselig ble tilgjengelig, tok Nitten.no kontakt med en østerriksk journalist som dekker Vienna Capitals i et forsøk på å finne svaret.

Og Markus Rinner fra Hockey-News i Østerrike kan hjelpe oss. Han innleder med å si at det var overraskende også for redaksjonen i Hockey-News at Davis plutselig ble fristilt, selv om det finnes en logisk grunn til det.

– Vienna Capitals hadde en flott seiersrekke i begynnelsen av sesongen, men så fikk klubben for mange skader i forsvaret og måtte reagere. Med Mat Clark og Marc-André Dorion var to store backer ute og Caps signerte enda en importspiller i Patrick Mullen. Da Clark kom tilbake fra skade i slutten av november, måtte laget fjerne en spiller fra laget. De måtte løslate en av importbackene og valgte Davis, sier Rinner til Nitten.no.

Der har vi forklaringen. Vienna Capitals ble rammet av skader og endte opp med et luksusproblem da alle var friske igjen. Rinner tror at Kurt Davis blir en hit på Hamar.

– Jeg er ikke sikker på om Mullen er en oppgradering fra Davis, men på den annen side tror jeg at dette ble en heldig mulighet for et lag som Storhamar til å få Davis. Jeg kan ikke se noen risiko for Storhamar her, konkluderer Rinner.

Kurt Davis debuterte for Storhamar i 9-1-seieren mot Ringerike Panthers søndag, og bidro med én assist i sin første kamp i den norske toppserien på nesten fem år.

– Jeg tror ikke at jeg skal trekke noen store konklusjoner av kampen i dag. Vi så at han var litt borte i visse deler av spillet. Han har bare hatt en halv trening på fredag og en oppvarming på morgenen. Han er avslappet og spiller på små marginer, og bryter mønsteret litt. Det tror jeg kan være bra for oss. Vi har råd til å ha en sånn spiller som kan ta sjansen og avvike litt, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström til Hamar Arbeiderblad.

–  Han er liten, men ofte har små spillere en evne til å kompensere for det gjennom å være smart. Vi skal gi ham litt tid. Vi vet at han har vært bra i norsk hockey før og jeg tror at han kommer til å bli bra igjen, konkluderer Söderström.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar