Derfor blir det ikke SHL-spill for Tommy Kristiansen nå

Tommy Kristiansen var ønsket av Färjestad, men Sparta vil ikke slippe ham rett før overgangsvinduet stenger. I bakgrunnen ser vi trener Sjur Robert Nilsen. Foto: Roy Kvatningen

Färjestad ville hente den målfarlige 29-åringen til SHL.

Onsdag tok Tommy Kristiansen kontakt med Sjur Robert Nilsen for å fortelle at den svenske eliteklubben Färjestad ville hente ham til SHL og at han selv kunne tenke seg å slå til på denne muligheten.

– Vi har en klar tanke på at når antatt bedre ligaer, som SHL, er interessert i våre spillere, så skal ikke vi stå i veien for det, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til Nitten.no.

Dette ser jo ut som en enkel overgangssak:

SHL-klubben Färjestad vil ha Tommy Kristiansen.

Tommy Kristiansen vil til Färjestad.

Sparta ønsker å bidra til at deres spillere kommer til ligaer som SHL.

Likevel blir det ikke noe av overgangen.

– Tommys representanter trodde at han har «en out» i kontrakten som gjør at han kan gå til SHL midt i sesongen. Det har han ikke. Når dette også kom to dager før deadline for overganger, var det naturlig at vi ville ha en kompensasjon, forklarer Nilsen.

Färjestad ble informert om misforståelsen og fikk beskjed om at Sparta måtte kompenseres. Den svenske klubben var fremdeles interessert i Kristiansen og startet onsdag kveld forhandlinger med sarpsborglaget.

Kristiansen har spilt i SHL tidligere. Sesongen 2011/12 gikk han fra Sparta til HV71, der han tilbrakte nesten to hele sesonger og ble for det meste brukt i fjerderekka, med ordre om å fokusere på å takle motspillere og å ta fightene.

29-åringen har utviklet seg mye siden den gang. Denne sesongen har han gjort 21 mål på 40 kamper for Sparta. Kristiansen er nå også fast inventar på det norske landslaget – og bedre rustet til å vise seg fra en mer offensiv side i SHL.

Den sjansen får han ikke – ennå.

Fredag bekrefter både Kristiansen og Nilsen overfor Nitten.no at overgangen har strandet.

Nilsen opplevde situasjonen som ubehagelig, fordi han er glad i Tommy Kristiansen og ønsker det beste for 29-åringen, men samtidig har et ansvar overfor resten av spillergruppen, Spartas fans og samarbeidspartnere om å gjøre det som er best for Sparta.

– Tommy er vår beste spiller og viktig for oss både på og utenfor isen. Noen erstatter for Tommy hadde vi ikke funnet. Vi kan ikke erstatte Tommy. Det hadde kanskje også vært vanskelig å fylle bare litt av hullet etter Tommy. Det var vanskelig, erkjenner Nilsen.

Selv om Kristiansen ikke kunne erstattes, var Sparta likevel villig til å diskutere saken. Hvis den økonomiske kompensasjonen ble stor nok, ville svaret til Sparta til slutt ha blitt «ja».

– Når man er i en «rebuild», for å bruke et internasjonalt begrep, og ser at bedre økonomi gir muligheter for å satse enda mer neste sesong, kan man gjøre visse ting som for fans der og da ser kokkelimonke ut. Det hender at man må ta et steg tilbake for å ta to fram. Denne debatten hadde kommet hvis vi hadde sluppet ham, sier Nilsen til Nitten.no.

Han roser Kristiansen for å håndtere situasjonen bra.

– Tommy har vært profesjonell i denne saken her. Han har sett at det kunne være en mulighet, men også at det ikke var sikkert at det ville gå.

Kristiansen bekrefter at han aksepterer at Sparta endte opp med å takket nei til tilbudet fra Färjestad.

– Det er helt greit. Jeg forstår Sparta, sier Kristiansen til Nitten.no.

– Jeg trengte en på trynet. Det gjorde at jeg vokste som person og la det andre livet bak meg

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar