Derfor tar Frisk Askers spillerjakt tid

Frisk Asker leter fremdeles etter en erstatter for Shawn Szydlowski. Foto: Roy Kvatningen

Klubben ønsker å hente inn en erstatter for Shawn Szydlowski, men er forberedt på at prosessen kan ta tid.

– Vi leter etter en spiller eller spillere. Vi får se hva vi får tak i. Vi følger med markedet, sier Patrick Gandolfi Hellman i Frisk Askers sportskomité til Nitten.no.

Shawn Szydlowski kom til klubben som poengkonge i ECHL, der han forrige sesong gjorde 31 mål og 79 poeng på 64 matcher for Fort Wayne Komets. Dette gjorde ham til en av de spillerne det ble stilt størst forventninger til i Get-ligaen.

Etter bare elleve kamper – og sju poeng – dro han fra Norge og tilbake til Fort Wayne og ECHL. Han reiste hjem allerede 2. november.

Snart tre uker senere er tomrommet ennå ikke fylt. Det har en naturlig forklaring.

– Vi prøver å finne rett spiller. Midt i sesong er det enten spillere som har fått sparken eller som ikke har fått kontrakt noe sted, påpeker Hellman.

Begge deler er røde varsellamper, selvfølgelig. Derfor må dette nødvendigvis ta tid. Frisk Asker er i samtaler med noen konkrete spillere nå, uten at Hellman vil ute med noen navn.

– Man har aldri noen garanti for at det fungerer, men vi må gjøre så godt vi kan med å finne ut hvorfor en spiller er ledig nå.

Når det gjelder Shawn Szydlowski, er det lett å peke på slåsskampen han hadde mot Axel Eidstedt i Vålerenga 9. oktober som et eksempel på hvorfor det gikk skeis for amerikaneren i Norge. Dette ble hans siste kamp og siste handling i Get-ligaen – og ga ham tre kampers karantene.

I realiteten handler det mer om at han savnet hjemlandet og kjæresten sin der. Sportslig hadde Frisk Asker fremdeles tro på at han ville kunne bli en av de store profilene i Get-ligaen.

– Vi hadde veldig god magefølelse på at han kom til å komme. For en nordamerikaner som ikke har vært i Europa før, tar det ofte tid. Jeg tror at han kunne blitt en toppspiller hvis han hadde vært her litt lenger, sier Patrick Gandolfi Hellman.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar