Derick Brassard snakker ut om tiden i Pittsburgh

Derick Brassard. Foto: Gene J. Puskar / AP Photo / NTB scanpix

Pittsburgh Penguins hentet inn Derick Brassard for å skape et trehodet monster i sluttspillet. Slik gikk det ikke. Nå er eksperimentet over og det naturlige spørsmålet vi sitter igjen med, er «Hvor bitter er Derick Brassard?».

Et lag med Sidney Crosby og Jevgenij Malkin er helt opplagt en tøff motstander, men Pittsburgh-manager Jim Rutherford håpte å høyne potten med en fantastisk tredjesenter da han hentet inn Derick Brassard fra Ottawa Senators via Vegas Golden Knights før overgangsvinduet stengte for et år siden.

Tanken var at Brassard sammen med Phil Kessel skulle gi pingvinene fra Pennsylvania tre ustoppelige rekker i sluttspillet.

Slik gikk det ikke.

Brassard og Kessel fant ingen kjemi sammen. Brassard bidro kun med ett mål og fire poeng på tolv kamper i sluttspillet, som fikk en brå slutt mot Washington Capitals.

Denne sesongen har kanadieren bare levert 15 poeng på 40 kamper for Pittsburgh. Det er selvfølgelig skuffende uttelling fra en spiller som tidligere har gjort 60 poeng på en sesong – selv om det var som førstesenter og med mer power-play-tid i New York Rangers.

Brassard gjorde 1,73 poeng per 60. minutt i spill fem mot fem over seks sesonger før han kom til Pittsburgh. Denne sesongen gjorde han bare 1,16 poeng per 60. minutt for Penguins.

Partnerskapet mellom Pittsburgh og Brassard fungerte helt enkelt ikke.

– Rutherford spurte meg hva som var galt. Jeg hadde en god prat med ham. Det var ikke noe personlig fra noen av sidene, men jeg var ikke meg selv. De siste fem årene hadde jeg rykte på meg for å spille bra i sluttspillet. Arbeidsoppgavene mine i Ottawa og New York var å spille i topp seks og spille 18-20 minutter hver kamp. Jeg er en som spiller med følelser. De siste fem årene viser det. I Pittsburgh sleit jeg med å bli involvert i kampene og med å være meg selv, forteller Brassard i et intervju med Pittsburgh Post-Gazette.

– De forventet at jeg skulle levere 50-60 poeng. Hvilken tredjesenter har 50-60 poeng? Du er begrenset der, med istid og slikt. Det var tøft for meg, utfordrende, å være skjerpet og ta en rolle bak Crosby og Malkin. Jeg følte at jeg ikke klarte å bli involvert.

Han har bare positive ting å si om Pittsburgh som organisasjon, men erkjenner at han er lettet over å komme til Florida Panthers, som sendte Jared McCann og Nick Bjugstad til Pittsburgh for å få Brassard og Riley Sheahan.

– Jeg kommer aldri til å si at jeg mistrivdes i Pittsburgh, men de siste dagene har jeg våknet opp med et smil og hatt det moro. Jeg føler meg fri. Jeg vet ikke. Det er en rar følelse.

31-åringen klandrer heller ikke treneren. Det var ikke mulig for Mike Sullivan å finne en større rolle for Brassard i en så stjernespekket klubb, helt enkelt.

I Florida har han startet som ving i rekke med Vincent Trocheck og Mike Hoffman. Det eksperimentet kan imidlertid bli kortvarig. Det spekuleres i at Florida vil trade Brassard videre før overgangsvinduet stenger.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar