– Det blir nok definitivt en nøkkelmatch

Steffen Thoresen scorer for Storhamar mot Djugården. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norges deltaker i Champions Hockey League (CHL) har fått en god start. Avansementet avhenger trolig av utfallet i neste kamp.

Storhamar vant 3-2 etter straffeslag mot Tappara Tampere i åpningskampen på 2018/19-sesongens CHL, og fulgte opp dette med å tape 2-3 mot Djurgården etter overtid søndag. Tapet var bittert, ettersom Storhamar hadde den svenske storklubben i kne med en 2-0-ledelse. Bortelaget scoret to ganger i løpet av de siste åtte minuttene av tredje periode, og fullførte snuoperasjonen med Marcus Davidssons seiersmål 4,49 minutter ut i overtiden.

– Storhamars innledning på gruppespillet har vært bra på to måter: Fordi Tappara er et bedre lag enn de fikk vist, mye takket være at Storhamar var så bra. Der klarte de også å komme tilbake etter å ha ligget under. Mot Djurgården spilte de bra hockey, dro ned tempoet og holdt i pucken. Djurgården er normalt veldig intensive i sin forechecking, men de fikk ikke lagt skikkelig press på Storhamars backer, sier Håkan Södergren til Nitten.no.

Södergren er som kjent leder av Norsk Topphockey, men jobber også som ekspertkommentator for TV 3 i Sverige.

Imponert over Storhamar
Mattias Ek, ekspertkommentator hos HockeyNews.se, er også imponert over det norske innslaget i CHL.

– Storhamar viser et herlig driv i CHL og for en del lag blir det en ubehagelig overraskelse. Jeg liker at en erfaren spiller som Patrick Thoresen ser ut til å «drite i» at det finnes lag i større ligaer enn den norske som undervurderer Storhamar, sier Ek til Nitten.no.

– Thoresen er trener Fredrik Söderströms forlengede arm ute på isen og tar sjansen på å snakke med sine lagkamerater i omtrent hver eneste pause i spillet. Derfor tror jeg at Storhamar har en bra mulighet til å ta Trinec. Tsjekkerne er denne gruppens negative overraskelse, legger Ek til.

Ocelan Trinec har utmerket seg som det svakeste laget med tap i begge sine matcher og en ubehagelig målforskjell på 3-14. Hvis vi derfor antar at Tappara vinner også sin andre match mot Ocelan Trinec, innebærer dette at lagets fire poeng i praksis er sju.

Hvis vi antar at Storhamar også slår tsjekkerne to ganger i ordinær tid – og ja, det kan være forhastet å anta dette – sitter Storhamar i praksis med ni poeng. Det er altså i utgangspunktet to poeng mer enn Tappara Tampere, men Storhamar har da igjen de to tøffeste matchene i hele gruppespillet: Bortekamp i Finland og bortekamp i Sverige.

Storhamar har fått en god start på gruppespillet i CHL. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vanskelig oppgave
Neste kamp for Storhamar kommer allerede førstkommende fredag, mot Tappara Tampere. Både Mattias Ek og Håkan Södergren mener at kampen i Finland kan bli helt avgjørende for Storhamars mulighet til avansement.

– Nøkkelmatchen for Storhamar, om man skal gå videre fra gruppen, er å sørge for å ta med seg poeng hjem fra Tampere. Med samme innstilling som hjemme mot Djurgården og Tappara, skal det være fullt mulig. Mens vi venter på at det norske landslaget skal ta det neste steget, er det gøy å se at norsk klubbhockey er på frammarsj, sier Mattias Ek i HockeyNews.se til Nitten.no.

– Den matchen blir nok definitivt en nøkkelmatch, istemmer Södergren.

– Det kommer til å bli en helt annen historie enn i CC Amfi. Tappara er et tungt lag, som viser mye mer aggressivitet hjemme. De var tamme sist. Finsk hockey har blitt mye mer defensivt de siste fire-fem sesongene. De får mye kritikk for at de ikke har den samme driven, sisuen, men Tappara har vært veldig gode på kontringsspill de siste året. Det blir viktig å ikke miste pucken på feil sted, men alltid få pucken dypt inn i sonen. Slike detaljer kommer til å bli veldig viktige, mener Södergren.

– Å møte et finsk lag i Finland, er tøft. Du forstår ikke språket. Du føler deg nok mer som utlending i Finland, advarer han.

Dersom Storhamar vinner i Sør-Finland, går den norske seriemesteren foran Tampere på innbyrdes oppgjør dersom lagene ender på samme poengsum. Dette kan tvinge den finske klubben til å legge Djurgården bak seg på tabellen.

– Da er det også rettferdig om du går videre, sier Håkan Södergren til Nitten.no.

Dette forutsetter dog at Storhamar vinner kampene mot Ocelan Trinec.

– Jeg så deler av Djurgårdens match mot Trinec. Tsjekkerne klarte ikke intensiteten til Djurgården. Men tsjekkerne er ofte veldig vanskelig å spille mot. Tar du ledelsen, får de gjerne nerver, men hvis de har en litt svakere motstander, får de selvtillit og da er de vonde å spille mot. Jeg tror det blir viktig for Storhamar å holde konsentrasjonen og ikke slippe inn et tidlig mål, analyserer Södergren.

De neste matchene i CHL spilles torsdag 6. september, mens Storhamar og de andre lagene i gruppene E til H altså skal i aksjon fredag 7. september. Storhamar spiller også søndag 9. september, borte mot Djurgården, før gruppespillet avsluttes med kamp mot Ocelan Trinec (borte) 9. oktober og 16. oktober (hjemme).

De to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet i CHL.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar