– Det er ikke godt nok å bare være fornøyd med å gå til sluttspill

Joachim Engebråten Hermansen tror at Manglerud Star kan ta enda et steg opp. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Manglerud Star må ta neste steg, mener Joachim Hermansen.

ULLEVÅL (Nitten.no): Forrige sesong endte Manglerud Star bare sju poeng bak Stavanger Oilers. Normalt holder dette til en plassering i topp tre av Get-ligaen. Denne gang holdt det bare til en sjuendeplass.

I sluttspillet ledet Manglerud Star 2-1 i kamper mot grunnseriens nest beste lag, Sparta, før sarpingene giret opp og parkerte osloklubben med tre strake seirer.

Nå står Manglerud Star ved inngangsporten til en ny sesong.

– Å sikte seg inn mot første-, andre- eller tredjeplassene, tror jeg blir tøft. Vi skal være ydmyke nok til å erkjenne det. Samtidig har vi tatt et nytt steg hvert år. Det er ingen vits i å se seg tilbake, sier Joachim Engebråten Hermansen (24) til Nitten.no.

– I sluttspillet var vi ganske nære å slå ut det laget som ble nummer to. I grunnserien hadde vi god kontroll på sjuendeplassen. Vi var vel nærmere femte- og sjetteplassen enn åttendeplassen, så vi får prøve å ta neste steg, som kanskje er femte- eller sjetteplass. Det må være vårt mål. Det er ikke godt nok å bare være fornøyd med å gå til sluttspillet, mener 24-åringen.

Stabil progresjon
Manglerud Star viser at mangel på økonomiske ressurser i stor grad kan kompenseres med menneskelige ressurser og god kjemi mellom spillerne. Etter opprykket i 2014 har det vært en jevn progresjon i resultatene.

Etter opprykket i 2014, har Manglerud gått fra 22 poeng og 9.-plass i 2015, via 43 poeng og 8.-plass i 2016 og 53 poeng og 9.-plass i 2017, til 58 poeng og 7.-plass i 2018.

– Vi er blitt mer rutinerte. Vi utvikler oss for hvert år og vi er sultne. Det er mange som nesten taper penger på å spille hockey, for de må gå tidlig fra jobb og slike ting, og det gjør du bare fordi du virkelig vil spille ishockey. Så når du kommer utpå isen, gir du jernet. Den mentaliteten hos spillerne bidrar til å dra lasset. De nye spillerne kommer også inn i denne mentaliteten.

Bortsett fra importspillerne, har alle spillerne i Manglerud Star enten full jobb eller studier ved siden av ishockeyen. Øktene til hovedtrener David Livingston og assistent Ove Sundelius starter derfor som regel først klokken 17.

– Det er veldig greit å ha trenere som har forståelse for at man må gjøre andre ting også. Vi er profesjonelle i den forstand at vi vet hva vi må gjøre på isen og legger ned den jobben. Når man kommer til hallen, er man fokusert. Vi trener halvannen time hver dag, og da er det fullt kjør, sier Hermansen.

Lever godt med Livingston
– Så det å gjøre andre ting ved siden av hockeyen kan være til hjelp for dere?

– Ja, jeg mener det. Vi har så vi klarer oss i Manglerud også. Vi har to køller i stedet for tolv, men vi bruker jo bare én. Jeg skal ikke påstå at vi aldri misunner de som er helproffe og alltid har alt de trenger, men vi kommer til Manglerud for å spille ishockey. Det er hovedmålet.

Manglerud Star er på mange måter «annerledesklubben» i norsk hockey. Osloklubben er like opptatt av breddesatsing som elitesatsing og har ett klubbstyre for hver av disse to satsingene.

Trener David Livingston har vært i Manglerud Star siden 2014, og var også trener i klubben fra 2009 til 2012. Han er den treneren som har vært i Get-ligaen i samme klubb sammenhengene lengst. Martin Boork er den eneste treneren som har vært i sin nåværende jobb lenger. Han startet som hovedtrener i Ringerike Panthers tilbake i 2010.

– I sportens verden går spillergrupper ofte lei av å høre det samme budskapet fra den samme treneren i mer enn to-tre år. Det er ikke tilfellet i Manglerud Star?

– Vi har vel også nesten to hele rekker som har vært med hele veien siden opprykket, alle disse fem årene i Get-ligaen. Da lærer man hverandre å kjenne. Det er en styrke. I kampene vet man alltid hvor man har hverandre og tør å spille litt i blinde. Man blir jo godt kjent med treneren, men Dave og Ove har vært flinke til å fornye seg, sier Joachim Engebråten Hermansen til Nitten.no.

Mistet tre nøkkelspillere
På spillerfronten har det heller ikke vært enormt mange utskiftninger. På keeperplass er Kris Joyce erstattet med Mike Morrison som førstekeeper, med Mikkel Wik som back-up.

Backrekken ser omtrent identisk ut som under forrige sesong, med Sam Coatta, Alexander Kristiansen, Markus Bilstad Pedersen, Christer Simonsen, Tord Thoresen, Matthew VanVoorhis. Denne gjengen er forsterket med Kevin Nilsen Berg fra Lørenskog.

Den målfarlige amerikaneren Peter Lindblad har reist til Stjernen, mens kanadieren Dylan Richard har flyttet til Slovakia. Disse to forwardene gjorde til sammen 41 mål og 82 poeng på 88 kamper i 2017/18.

Evan Allen, Michael McNicholas, Magnus Brekke Henriksen (Lørenskog) og Mats Henriksen (Frisk Asker) er nye på forwardsiden. Allen gjorde 75 poeng på 28 kamper for Åmåls SK på nivå fire i Sverige forrige sesong, mens McNicholas leverte 24 poeng på 36 matcher for University of New Hampshire I NCAA.

– Det er klart det blir tøft å erstatte Peter Lindblad, Dylan Richard og Kris Joyce. De var veldig gode, men våre nye importspillere ser bedre og bedre ut for hver dag. Det blir spennende å følge dem. Importene er viktige, de er det lille krydderet, men den stammen vi har hatt her i flere år, blir bærebjelken, spår Joachim Hermansen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar