– Det gikk en million tanker igjennom hodet

Rasmus Dahlin tar av seg kapsen for å se på logoen til Buffalo Sabres. Den svenske backen liker det han ser. Foto: Roy Kvatningen
Rasmus Dahlin tar av seg kapsen for å se på logoen til Buffalo Sabres. Den svenske backen liker det han ser. Foto: Roy Kvatningen

DALLAS (Nitten.no): Rasmus Dahlin satte seg på tribunen flere timer før draften startet. Der fikk han tid til å tenke over det som skulle skje de neste timene og kanskje også det neste tiåret.

– Det gikk en million tanker igjennom hodet. Det gjør det fremdeles. Jeg forsøker å ta inn alt, sier Dahlin til Nitten.no etter at han ble valgt som nummer én i NHL-draften 2018.

Dahlin er den andre svenske spilleren noensinne som velges aller først i en NHL-draft. Den forrige var Mats Sundin i 1989.

– Det er vanskelig å begripe, faktisk. Det er det. Det er mange følelser i kroppen. Jeg er selvfølgelig kjempestolt, kommenterer Dahlin.

Han har nektet å ta for gitt at han skulle bli valgt av Buffalo Sabres, selv om klubbens trener Phil Housley tidlig bekreftet at dette var et åpenbart valg.

Nå er han glad for å endelig tørre å snakke om sin nye klubb.

– Endelig ble det Buffalo. Jeg er stolt over det og kjempeglad for å være der. Det har vært en lang ventetid og du kan egentlig ikke planlegge noe, men nå kan jeg planlegge framtiden og jeg elsker at min nye hjemby er Buffalo.

– Hvordan var det å høre navnet sitt bli lest opp som nummer én?

– Det var noe aldeles spesielt. Det kriblet ekstremt i magen. Det var helt magisk å høre sitt navn.

– Hva snakket dere om etterpå?

– Jeg sa til dem at jeg er kjempetakknemlig og veldig forventningsfull. Jeg kan ikke vente på å komme til Buffalo, sier Dahlin.

En svensk journalist spør hva han synes om klubbens drakt og logo. Dahlin tar av seg kapsen og kikker.

– Helt magisk. Jeg har ikke engang sett på kapsen. Ja, det føles helt utrolig! Bare å få være i en NHL-klubb er en drøm som endelig har gått i oppfyllelse, smiler han.

Hans offensive og frekke spill på isen står i skarp kontrast til hans ydmyke framtoning utenfor. På spørsmål om hvordan han ser fram til å spille i det raske systemet til en av tidenes beste backer, Phil Housley, svarer Dahlin:

– Det er en morsom spillestil, men hvis han sier at vi skal spille sakte, gjør jeg det også. Jeg gjør det treneren sier.

Noe mer svensk enn det svaret, er det vanskelig å finne.

Dahlin reiser til Buffalo rett fra Dallas. Det har han gledet seg til lenge. Backen fra Trollhättan sto over VM i Danmark for å delta i talentsamlingen før draften, for å forberede seg på treningsleir for talenter om sommeren og sin første sesongoppkjøring med et NHL-lag til høsten.

Det er nå moroa starter. Både for Rasmus Dahlin og for oss som elsker å se på NHL.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar