– Det gikk et sus igjennom bussen da vi kjørte fra Asker og jeg hørte noen si «Oi! 9-0!»

Fredrik Söderström før et intervju med Anders Bakkerud i Hamar Arbeiderblad etter Hockey Classic på Lillehammer. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Fredrik Söderström trenger ikke å fortelle Storhamar-spillerne hva Skellefteå har gjort siden forrige match i Champions Hockey League (CHL).

Etter 4-4-kampen mellom Skellefteå og Storhamar i Norge, i den første halvparten av lagenes sluttspillmøte, har den svenske storklubben vunnet tre av tre kamper i hjemlig serie.

Det inkluderer en brutal 9-0-nedslakting av Malmö.

– Jeg tror ikke jeg har nevnt det for spillergruppa og det trenger jeg heller ikke å gjøre. Det gikk et sus igjennom bussen da vi kjørte fra Asker og jeg hørte noen si «Oi! 9-0!», forteller Storhamars trener Fredrik Söderström til Nitten.no.

Tøffere nå
Lagene er nå i første sluttspillrunde av CHL, hvilket denne sesongen tilsvarer åttedelsfinalene. Vinneren av Skellefteå og Storhamar vil etter alt å dømme møte HC Pilsen i kvartfinalen. Dersom det står uavgjort etter 60 minutter i Skellefteå også, blir det spill fire mot fire i inntil ti minutter og dersom det fremdeles ikke er kåret en vinner, blir det straffekonkurranse.

Se høydepunktene fra første match her:

– Ser man på alle forutsetningene, skal dette være en veldig tøff oppgave for oss. Nå hadde vi dem hjemme for et par uker siden, og vi vet at vi har egenskaper som er sårbare for dem. Vi har ikke noe annet valg enn å dra dit for å vinne, for å fortsette dette eventyret, poengterer Söderström.

Storhamars svenske trener er åpenbart komfortabel med underdogstempelet. Det er også hans kaptein, Patrick Thoresen.

– Vi har spilt gode bortekamper før, mot disse topplagene, men nå er vi i sluttspill, så det er mer på spill. Vi er godt ute i sesongen, så lagene har satt seg mer for toppklubbene i Europa. De er ikke lenger i den harde treningsperioden sin, sier Thoresen til Nitten.no.

Storhamar sikret seg poeng både mot Djurgården og Tappara Tampere i månedsskiftet august-september. Det blir tøffere å møte Skellefteå i november, mener Storhamars nummer 41.

Det samme sier Thoresens lagkamerat Eirik Salsten, som likevel er enig i at Storhamar har en fair sjanse.

– Ja, jeg tror vi sitter med den følelsen selv. Det er klart det blir annerledes når vi skal bort dit og spille i deres arena. Vi drar stor fordel av publikumet vårt på hjemmebane, sier Salsten til Nitten.no.

Eirik Salsten tror Storhamar har en fair sjanse, selv om Skellefteå er soleklar favoritt i returkampen. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Salsten har et dokumenterbart poeng. Storhamar tapte 2-5 borte mot Djurgården og 1-6 borte mot Tappara Tampere. Svenske lag har dessuten vunnet CHL i tre av de fire første sesongene av turneringens eksistens. Og Skellefteå er en storklubb i SHL – som er en av verdens beste ligaer – med to seriemesterskap de siste fem årene.

Dette blir utvilsomt en tøff oppgave. Det forteller også historien: Ingen norske lag har vært i kvartfinale i CHL ennå.

Må utnytte feilene
Likevel kommer Storhamar til å få sjanser, for eksempel av den typen Steffen Thoresen jobbet seg til da han gjenvant pucken i midtsonen og kontret inn 1-1 i andre periode i første match.

– Sånne muligheter kommer vi til å få. Men det må ligge hardt arbeid til grunn, sier Patrick Thoresen.

– Vi ser på oss selv som giftige når vi vinner pucken og setter fart kontra. Hvis vi klarer å bryte opp spillet deres, er vi vonde å møte. Mot Lillehammer var det de som gjorde det mot oss, utdyper Eirik Salsten.

Fredrik Söderström håper å utnytte at Skellefteå har lang tradisjon for finspill.

– Det handler om å plukke opp og utnytte feil. Skellefteå er et kreativt lag som lever under loven om at man må spille seg ut i hver eneste situasjon. Klarer vi å utnytte det, kommer vi til å få noen muligheter.

– Antagelig kommer vi til å bli satt under press. Antagelig kommer vi til å få besværlige perioder under kampen og da må vi være bedre enn mot Lillehammer. Der utsatte vi oss selv for unødig risiko og da ble vi straffet. Lillehammer er bra, men Skellefteå er enda bedre, legger Söderström til.

Thoresen er revansjesugen etter en tam forestilling mot Lillehammer i «Hockey Classic», der Storhamar tapte 2-3 foran over 9000 tilskuere i Håkons Hall.

– Vi har kapasitet til å score mål. Det har vi vist, blant annet i hjemmekampen mot dem. Vi scoret fire mål på dem og det tror jeg at vi kan gjøre på bortebane også. Men vi må stramme til litt defensivt og være enda mer kyniske, sier Thoresen til Nitten.no.

Kampen mellom Skellefteå og Storhamar starter 18.00 tirsdag. Den vises direkte på Viasport.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar