Det grusomme uhellet som snudde alt – og raseriet etterpå

Joe Pavelski ble liggende nede etter at han slo hodet i isen. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Blodet rant fra hodet til Joe Pavelski der han lå stille på isen. Heldigvis skal det stå bra til med ham nå.

Vegas Golden Knights ledet 3-0 mot San Jose Sharks idet kamp sju i deres førsterundeserie bare hadde 10,47 minutter igjen på klokka. Gerard Gallants lag så ut til å ha avansementet i lomma, takket være målene til William Karlsson, Cody Eakin og Max Pacioretty.

Pucken ble droppet i Vegas’ sone. Joe Pavelski mot Cody Eakin.

Pavelski vant droppen for Sharks, Eakin krysstaklet ham i brystet og stormet framover mot Brent Burns, som var i ferd med å motta pucken langs vantet. Paul Stastny forsøkte også å storme framover for å legge press på Burns, men Pavelski var i veien. Stastny dyttet ham unna.

Da skjedde det.

Pavelski hadde allerede mistet balansen etter taklingen fra Eakin. Taklingen fra Stastny førte til at Sharks-veteranen falt i isen med venstre skulder og hodet først.

Det så ikke ekstraordinært ut idet det skjedde, men i løpet av et par tideler av et sekund ble det åpenbart av Pavelski hadde slått seg kraftig. Han lå helt stille på isen.

Dommerne gjorde ingen mine til å blåse ennå. Dette er sluttspillhockey og i NHL lar man ofte krysstaklinger passere da. Spesielt i kamp sju.

Men Pavelski ble liggende. Det ble tydelig at situasjonen var alvorlig. Heldigvis valgte dommerne å blåse av spillet, slik at Pavelski kunne få medisinsk tilsyn. Blodet rant ut av hjelmen og ned på isen.

Et grusomt syn.

Joe Pavelski (34) ble hjulpet av isen av Joe Thornton (39), som holdt et håndkle mot hodet hans for å stanse blødningen. De to kjenner hverandre ekstremt godt. Pavelski har spilt for San Jose Sharks hele sin NHL-karriere, som startet for 13 år siden. Thornton har vært i Sharks i 14 år nå.

Dommerne bestemte seg for at det måtte reageres strengt. Cody Eakin ble idømt en fem minutter «major» og dermed utvist fra kampen. Sharks fikk fem minutter med overtallsspill.

Det skal gå bra med Joe Pavelski nå, ifølge lagkamerat Joe Thornton. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Joe Thornton kom tilbake til spillerboksen til Sharks.

– Han samlet oss i boksen og sa «Nå går dere ut og scorer tre mål!». Når en mann som har spilt i ligaen i 20 år beordrer deg på den måten, må du lystre. Vi scoret fire, forteller Logan Couture.

I løpet av fire minutter og ett sekund scoret Couture 1-3, Tomas Hertl 2-3, Couture 3-3 og Kevin Labanc 4-3. Alle målene kom mens Vegas spilte i undertall.

Jonathan Marchessault utlighet til 4-4 bare 47 sekunder før matchen ellers ville ha tatt slutt, og sørget for overtidsspill, der Barclay Goodrow ble matchvinner med sin scoring 18,19 minutter ut i fjerde periode.

– Jeg håper virkelig at Joe Pavelski er ok. Du ønsker aldri å se noe så ille skje. Men dette er en jævla vits! Å gi fem minutter for det? Hvorfor ser du ikke på en reprise eller noe. Det forandret hele kamputfallet. Seriøst, hva er det for noe? Det er så skuffende. Kampen er ikke engang jevn. Det står 3-0. Gi en tominutter – greit. Men fem? For noe du ikke engang ser? Da dømmer du på utfallet. Det er en jævla vits. Det er pinlig. Det er det dette er, sier Marchessault ifølge ESPN etterpå.

Han var ikke ferdig:

– Dommer Eric Furlatt sa «Det der ganske ille ut». Hvis det ser ille ut, så er det åpenbart at du ikke så noe. Det er en dropp. Det er en dytt. Spillere som taper en dropp kommer vel med en liten krysstakling 50 prosent av gangene etterpå, sant? Hvis du vil dømme for krysstaklingen, fint, så gjør det. Det er en krysstakling. Men seriøst, han faller stygt. Det er uheldig. Ikke misforstå: Jeg er en stor fan av Joe Pavelski. Han gikk ned og jeg håper virkelig at han er ok og kommer tilbake. Men den dømmingen forandrer hele utfallet av kampen. Den forandre hele framtiden vår og hele sesongen vår. Det er en vits. Jeg ville ha vært flau om jeg var dem, konstaterer Marchessault.

Jonathan Marchessault har unektelig et godt poeng. Dommerne gjorde ingen mine til å dømme før de så at Pavelski var skadd. Cody Eakin hadde dessuten lite med Pavelskis skade å gjøre – han ga ham en krysstakling, men det var Stastnys dytt da Pavelski var i ubalanse som forårsaket det hele.

Frustrasjonen til Vegas Golden Knights er fullt forståelig. Laget ledet 3-1 i denne sluttspillserien, tapte to kamper på rad, men kom til denne matchen med en god kampplan og dominerte kamp sju fram til dette skjedde.

Nå er sesongen over for Golden Knights, mens San Jose Sharks er videre til andre runde.

Det viktigste er uansett at det går bra med Joe Pavelski, hvilket det ser ut til å gjøre.

– Han var ikke ok. Det var blod på isen. Han var ikke ok, sier Thornton til Kevin Kurz fra The Athletic.

– Så du ham etter kampslutt?

– Jeg så ham, og han ser bra ut. Han ser bra ut. Jeg er glad for det.

San Jose Sharks møter Colorado Avalanche i andre runde. Der skal ellers Mats Zuccarellos lag, Dallas Stars, opp mot St. Louis Blues, mens Boston Bruins møter Columbus Blue Jackets. New York Islanders møter enten Washington Capitals eller Carolina Hurricanes.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar