Hampus Gustafsson hadde tilbud fra flere klubber

Hampus Gustafsson. Foto: stjernen.no

Hampus Gustafsson valgte Frisk Asker, men hadde tilbud fra flere klubber. Det bekrefter svensken selv overfor Nitten.no.

– Ja, det stemmer, sier Gustafsson.

– Det er aldri et lett valg. Jeg vet jo ingenting om Frisk Asker som klubb og kjenner ingen i klubben, jeg har ikke fått noen innsideinfo som man kanskje ofte får eller. Men laget har bra nordmenn og er spennende. Jeg håper at det blir et bra valg, legger han til.

Stjernen mister sin kaptein og beste spiller. Hampus Gustafsson går til Frisk Asker. Det er naturlig å tenke at dette henger sammen med den økonomiske krisen i klubben, ettersom Stjernen-ledelsen antydet at spilleravganger kunne komme, men det er bare delvis sant i dette tilfellet.

– Det er ikke dette som var ønsket vårt. Vi ønsket å beholde Hampus, forteller daglig leder Trygve Skøien i Stjernen til Nitten.no.

Stjernen nærmer seg pluss
Klubben skriver på sin nettside at Hampus Gustafssons agent kontaktet Stjernen og ga beskjed om at kapteinen ønsket å forlate klubben, etter at andre klubber kom på banen med tilbud på grunn av den økonomiske situasjonen til Stjernen.

«Stjernen beklager at dette skjer, men har godtatt Hampus sitt valg og ønsker ham lykke til videre hos sin nye klubb», skriver Stjernen.

Dette kan tolkes som at Stjernen er misfornøyd med framgangsmåten her, men det er ikke tilfellet, sier Skøien.

– Vi har bra forhold til både agenten og Hampus. De har ikke gjort noe gærent her, understreker Skøien.

Stjernens daglige leder forteller at selv om fredrikstadklubben ønsket å beholde Gustafsson, er det på grunn av klubbens økonomiske situasjon ikke aktuelt å hente inn en erstatter utenfra. I stedet vil kapteinens overgang til Frisk bidra til å bedre den økonomiske situasjonen noe.

Uføret havnet Stjernen i fordi inntektssiden ikke har levd opp til forventningene. Kostnadene ligger der klubbledelsen hadde planlagt at den skulle ligge.

– Vi er ikke langt unna nå. Det jobbes kontinuerlig. Vi har vel litt bedre kontroll enn det virker utad. Dette er en liten del av det. Vi har gjort en del andre grep, som kanskje ikke er så synlige, som gjør at det nærmer seg, sier Skøien til Nitten.no.

Vinnerskalle
Hampus Gustafsson har gjort 22 poeng på 21 kamper for Stjernen i Get-ligaen denne sesongen. Nå er den 27 år gamle svensken altså klar for Frisk Asker.

– Han har skrevet en 2,5-årskontrakt med oss, hvor de to neste sesongene er opsjonsår, forteller Patrick Gandolfi Hellman i Frisk Asker til Nitten.no.

Han vil ikke kommentere det økonomiske i avtalen. Som tidligere nevnt, er Stjernen i trøbbel på pengefronten. Ifølge Trygve Skøien i Stjernen, tar Frisk over alle økonomiske forpliktelser – altså både lønn og bokostnader – tilknyttet Gustafsson.

– Han er en vinnerskalle, som bidrar med masse energi i spillet, samtidig som han har gode ferdigheter som forhåpentligvis løfter det offensive enda et knepp. Vi tror at han er akkurat hva det laget her trenger: Vinnerskalle med offensive kvaliteter og masse energi, sier Gandolfi Hellman.

Flere av spillerne i Frisk Asker mener at Gustafsson er «et helvete å spille mot».

Opsjonen gjelder både Gustafsson og Frisk Asker. Begge parter har mulighet til å vurdere samarbeidet på nytt etter sesongen.

Spillerne visste ikke om alvoret i Stjernen før lokalavisen omtalte krisen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar