– Dette blir New York Rangers’ nye trener

David Quinn overtar New York Rangers, melder flere reportere i USA. Foto: Andy Marlin / USA Today / NTB scanpix / GoTerriers.com
David Quinn overtar New York Rangers, melder flere reportere i USA. Foto: Andy Marlin / USA Today / NTB scanpix / GoTerriers.com

Rapportene fra USA tyder på at David Quinn overtar jobben som Alain Vigneault forlot i april.

NEW YORK (Nitten.no): Den velinformerte journalisten Elliotte Friedman melder via Sportsnet at New York Rangers i løpet av kort tid kommer til å offentliggjøre at David Quinn blir klubbens nye trener.

– Jeff Gorton, manageren i Rangers, er fortsatt på den andre siden av Atlanterhavet i forbindelse med VM, men når han returnerer er det ventet at han sluttforhandler en avtale med David Quinn fra Boston University om å bli den nye hovedtreneren, sier Friedman.

Quinn skal angivelig ha informert folk ved universitetet at han kommer til å slutte der for å ta jobben i New York Rangers.

Flere erfarne NHL-trenere er ledig på markedet, inkludert Dan Bylsma og Dave Tippett, men ettersom manhattanlaget er i en gjenoppbyggingsfase ønsker klubben primært en trener som kan vise til god spillerutvikling.

David Quinn har vært trener for hockeylaget til Boston University de siste fem sesongene. Før han tok den jobben, var han assistenttrener for Lake Erie Monsters i American Hockey League i tre sesonger.

Jim Montgomery var visstnok også inne til intervju med New York Rangers. Han valgte å takke ja til et tilbud fra Dallas Stars om å overta etter Ken Hitchcock der, og forlater dermed collegelaget Denver Pioneers, som det norske talentet Mathias Emilio Pettersen etter planen skal spille for neste sesong.

– Det sies at Rangers ikke ønsker et stort, etablert navn, sier Nick Kypreos i Sportsnet, som hevder at Washington Capitals-trener Barry Trotz vil bli ledig på markedet når deres sesong er over.

Kypreos anslår at Quinn vil få en høyere lønn enn Dave Hakstol fikk da han forlot University of North Dakota for å overta Philadelphia Flyers i 2015, som var ti millioner dollar fordelt på fem år.

Larry Brooks i New York Post skriver at flere kilder har fortalt ham at det bare er lønnsforhandlingene som kan stanse avtalesigneringen nå. ESPN-journalisten John Buccigross, som å årevis har fulgt collegehockey spesielt tett, melder at partene er enige om en femårskontrakt verdt tolv millioner dollar.

New York Rangers har en rekke spillere med collegebakgrunn i spillerstallen sin, uten at det behøver å bety noe. Chris Kreider, Kevin Shattenkirk, Brady Skjei, Jimmy Vesey og Kevin Hayes er noen av dem.

I løpet av sine fem sesonger med Boston University, har Quinn coachet laget i 179 kamper. 100 har endt med seier. Han overtok laget i 2013/14-sesongen, hvor det bare ble fem seirer på 20 kamper, men snudde BU til et vinnerlag allerede neste sesong, da det ble 28 seirer på 41 kamper. De tre siste sesongene har laget hans vunnet 21 av 39, 24 av 39 og 22 av 40 kamper.

Quinn har ledet «Terriers», som bostonlaget kalles, til regionsfinale i øst tre av de fire siste sesongene. Som spiller ble han draftet av Minnesota North Stars som nummer 13 i første runde av 1984-draften, men han måtte gi seg som ishockeyspiller tre år senere på grunn av en blodsykdom.

Flere av spillerne han har hatt under sine vinger som trener, er i dag etablert i NHL. Jack Eichel er den mest kjente av dem, men listen inkluderer også Clayton Keller, Matt Grzelcyk og Charlie McAvoy.

To av trenerne som allerede er i NHL, Mike Sullivan i Pittsburgh Penguins og John Hynes i New Jersey Devils, har tidligere vært trenere i Boston University.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “– Dette blir New York Rangers’ nye trener”

Legg igjen en kommentar