Dette bør du vite om Mats Zuccarellos nye klubb

Mats Zuccarello. Foto: AP Photo/Frank Franklin II / NTB scanpix

Mats Zuccarello er tradet til Dallas Stars. Debuten kan komme allerede søndag.

Dallas Stars ligger i skrivende stund på sluttspillplass i den vestre avdelingen, men det er med knapp margin. Laget har dessuten bare vunnet fire av de ti siste kampene.

Jobben til Stars-manager Jim Nill avhenger trolig av at klubben kvalifiserer seg for sluttspill. Derfor var han villig til å betale New York Rangers et andrerundevalg i 2019 som blir omgjort til et førsterundevalg dersom Dallas vinner to runder i sluttspillet, og et tredjerundevalg som blir et førsterundevalg dersom Zuccarello signerer kontrakt med Dallas i sommer.

I verste fall får altså Rangers et andre- og et tredjerundevalg, i beste fall får manhattanklubben to førsterundevalg. Rangers beholder ifølge Bob McKenzie i TSN 30 prosent av lønna til Zuccarello, for å hjelpe Dallas med å få plass til nordmannen under lønnstaket.

Dallas Stars er en klubb som sliter også utenfor isen. Tidligere i vinter gikk en av klubblederne til et verbalt angrep på lagets kaptein Jamie Benn i pressen og beskyldte både ham og Tyler Seguin for å være late.

NHL-stjerner skjelles ut offentlig av klubbens toppledelse

Situasjonen har i ettertid roet seg, eller blitt håndtert internt, men det er sannsynligvis et noe kjølig forhold mellom klubbledelsen og lagets to beste spillere.

Mats Zuccarello kan komme til å få sin debut allerede søndag, når Stars spiller borte mot Chicago Blackhawks.

Dette er vel noe bortimot den minst gunstige klubben han kunne blitt sendt til, rent sportslig. Dallas Stars er ikke blant kandidatene som nevnes som utfordrer til Stanley Cup, men Mats Zuccarello er selvfølgelig en kraftig forsterkning.

Dallas mangler fortsatt kvalitet på forwardsiden. I en sesong hvor de fleste toppspillerne produserer flere poeng enn normalt, har ikke Dallas en eneste spiller i stallen som gjør ett poeng per kamp eller bedre. Det er faktisk bare Alexander Radulov (0,94) og Seguin (0,93) som gjør over 0,7 poeng per kamp.

Klubben har en solid førstekeeper i Ben Bishop, en meget spennende, ung back i Miro Heiskanen og en stjerneback i John Klingberg. I tillegg er den offensivt sterke russeren Alexander Radulov og defensivt solide Radek Faksa en viktig del av klubbens spillerstall. Men bak de spillerne som er nevnt her, er det fremdeles tynt.

I beste fall får Zuccarello her spille i førsterekka, sammen med Benn og Seguin – det er mulig at de er late, men de er også gode – og i verste fall spiller han i en andrerekke med eksempelvis Radek Faksa og Roope Hintz … Selv ikke Zuccarello kan få dette til å bli en over middels andrerekke.

Hvilken rekkekombinasjon Zuccarello sannsynligvis vil havne i her, er veldig vanskelig å spå. Dallas har forsøkt mange forskjellige kombinasjoner, slik lag i motgang ofte gjør. Jason Spezza er en potensiell rekkekamerat, men Spezza er i dag bare en skygge av den senteren han en gang var.

Det positive er at han kommer til en klubb som virkelig vil ha ham.

Dallas’ speider i New York-området har lenge vært en stor fan av Mats Zuccarello og har anbefalt nordmannen til klubbledelsen i Texas i flere år nå. Ettersom Jim Nills jobb henger i en tynn tråd, er det også fullt mulig at det blir hentet flere spillere til Dallas før overgangsvinduet stenger mandag klokken 21.00 norsk tid.

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar