Dette bør du vite om Skellefteå før Storhamar-matchen

Mathis Olimb tar med seg Skellefteå til Hamar tirsdag. Foto: skellefteaaik.se

Svenske lag har vunnet Champions Hockey League (CHL) i tre av de fire årene turneringen har eksistert. Likevel finnes det flere lysglimt for Storhamar før sluttspillkampene mot Skellefteå.

Storhamar gikk videre fra gruppespillet i CHL på bekostning av den svenske storklubben Djurgården og tsjekkiske Ocelari Trinec, mens Skellefteå AIK vant gruppe C foran Bolzano, IFK Helsinki og GKS Tychy.

Skellefteå AIK kommer til duellen med Storhamar som klar favoritt. Den svenske klubben har tross alt tre seriemesterskap å vise til. De to siste kom så sent som i 2013 og 2014.

Samtidig har klubben slitt i SHL denne sesongen. I skrivende stund befinner det seg på 11.-plass blant 14 lag i SHL.

– Formen er uten tvil veldig dårlig. Før seieren mot Färjestad i forrige uke, hadde laget sju strake tap, noe som var den dårligste kamprekken til klubben siden 2009. Laget har et ok grunnspill, men effektiviteten, konsentrasjonen og det å ta seg inn foran mål, har det vært for dårlig til, sier sportsreporter Anton Edman hos Norran.se til Nitten.no.

– Legg til et power-play på 14 prosent, som er dårligst i SHL så langt, og et box-play på 75 prosent, så er det ikke rart at AIK akkurat nå er et bunnlag. Man kan jo ikke vinne matcher med en slik statistikk, utdyper Edman.

Skellefteås poengleder er Joakim Lindström, en 34 år gammel senter som spilte 150 matcher i NHL, fordelt på lag som Columbus Blue Jackets, Colorado Avalanche og Toronto Maple Leafs.

En annen nøkkelspiller er Oscar Möller, som Los Angeles Kings hadde store forventninger til for et tiår siden, men som ikke klarte å etablere seg i NHL. Möller har gjort hele sju ål og ni poeng på seks kamper i CHL. Lindström har bare ett mål, men står også med ni poeng totalt – og han har kun spilt fem kamper.

I tillegg er vår egen Mathis Olimb hentet inn for å spille en offensiv rolle. Så langt har Olimb gjort tre mål og åtte poeng på femten matcher for Skellefteå i SHL, samt åtte poeng på seks kamper i CHL.

– Han har ikke levd opp til mine forventninger, men han er i ferd med å vokse inn i rollen. Han sier selv at omstillingen var større enn han trodde, og når medspillerne ikke gjør mål, er det selvfølgelig ekstra utakknemlig for en spillertype som ham, sier Edman.

En av sesongens positive overraskelser har vært Andreas Wingerli, men 21-åringen spiller ikke mot Storhamar. Det gjør heller ikke den tidligere NHL-backen Petter Granberg eller Felix Dahlroth.

– Wingerli har vært veldig severdig og er en av få som har overrasket positivt, sier Edman.

I den andre enden av skalaen plasserer han Juhamatti Aaltonen, en finsk veteran som gjorde 19 poeng på 35 matcher for Rögle i SHL forrige sesong, men som står med null mål på 15 matcher i SHL denne sesongen.

– Det er Jocke Lindström og Möller man skal passe ekstra godt på. Hvis ikke de gjør en bra match, er det ekstremt vanskelig for AIK å vinne kamper, avslutter Anton Edman.

Tirsdag får vi høre Ole-Kristian Tollefsen i en ny rolle

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar