– Dette var en av de klubbene jeg håpet på

I aksjon for Muskegon Lumberjacks. Foto: Derek Wong
I aksjon for Muskegon Lumberjacks. Foto: Derek Wong

DALLAS (Nitten.no): Manglerudgutten Mathias Emilio Pettersen ble tatt av Calgary Flames i sjette runde av NHL-draften.

– Det er en sinnssykt kul klubb. Jeg har pratet med dem en del før draften og hadde en god følelse med dem. De satser på unge spillere og det er kult for meg. Jeg vet at det er en lang vei til å spille i NHL, men dette er en av klubbene jeg håpet på, sier Pettersen til Nitten.no.

– Hvordan var det å vente til 167.-valget i sjette runde?

– Det var selvfølgelig litt nervepirrende, men det var veldig godt da navnet kom. Jeg tenker ikke på hvilken runde det skjedde i, men at det var en klubb jeg ville spille i.

Han har allerede rukket å snakke med klubben etter at de draftet ham.

– De sa at de hadde sett meg spille og at de virkelig likte spillestilen min og at det kunne passe godt med deres lag. De var imponert over hvordan jeg hadde taklet en litt dårlig start, forteller 18-åringen.

Mathias Pettersen åpnet sesongen 2017/18 med bare to poeng på de ni første kampene for Muskegon Lumberjacks i USHL, men gjorde 44 poeng på de 51 siste matchene i den defensivt sterke ligaen. Det er meget sterke sifre, noe Calgary Flames åpenbart også har fått med seg.

– Jeg har pratet med dem underveis i sesongen, så det kom ikke som et sjokk at de valgte meg.

– Hvordan skal dette feires?

– Nå blir det venner og familie som kommer. Det blir nok et par dager, men jeg skal jo på camp snart og må fokusere på det, sier Pettersen til Nitten.no.

Han reiser faktisk allerede i starten av juli til Canada for å delta i Calgarys utviklingsleir. Deretter fortsetter karrieren på Denver College, hvor han skal spille NCAA-hockey inntil han enten er ferdig med utdannelsen eller han og Calgary føler at han er moden for NHL.

Pettersen er vant med å spille i Nord-Amerika. 18-åringen fra Manglerud reiste til USA som 14-åring for å få den optimale utviklingen i sin lovende ishockeykarriere. Da hadde han allerede i mange år vært en spiller de mest ihuge hockeysupporterne kjente til, takket være noen imponerende videoer som lå på YouTube.

Etter to sesonger med Selects Academy i South Kent, og 77 poeng på 49 kamper i USPHL, gikk turen videre til Omaha Lancers i USAs beste juniorliga, USHL. Som 16-åring gjorde han 27 poeng på 57 kamper mot spillere på opptil 19 år. Forrige sesong ble det 46 poeng på 60 matcher for Muskegon Lumberjacks, hvorav 44 av poengene altså kom i de siste 51 kampene.

Pappa Flemming Pettersen er meget lykkelig over at sønnen ble draftet.

– Dette fortjener han, sier Flemming Pettersen til Nitten.no.

Ventetiden underveis i draften var lang og ulidelig slitsom, men verdt det til slutt.

– Som jeg sier til ham, du blir ikke en bedre hockeyspiller i dag, smiler Flemming.

Mathias Pettersen er dermed den 21. norske spilleren noensinne som er blitt valgt av en NHL-klubb i ligaens årlige draft. Den første var Bjørn «Botta» Skaare i 1978, som ble draftet av Detroit Red Wings i fjerde runde. Den forrige var Kristian Røykås Marthinsen (18), som ble tatt av Washington Capitals i sjuende runde i fjor.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar